Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saame tuttavaks
Tutvumise paradoks

Sid 09. veebruar 2015, kl 22.31
:) Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> tubli ja mehine mees oled Sid. anna aga kohe teada
> kui oma venelannaga midagi teed sest sedasi ju me
> hised mehed teevad:)

Kindlasti annan. Jagatud rõõm on ju kahekordne rõõm. Tegelikult ei saa su irooniast aru. Ilmselt sa ise ka selline sajanimeline, kes muudkui tutvub ja siis käib siin mehi kirumas. Kui seda aga kritiseerida muutud õelaks ära. :D

naine40 09. veebruar 2015, kl 22.32
Vea all ei mõelnud ma tuttavat e-maili muidugi, hakkan ka juba segi minema.

Kalle, tegelikult sa küsisid peaaegu õige küsimuse.
Teema algas cv-st ja sellest, et tutvumisturul sõelale jääda, peab end kiitma, kiitma ja veelkord kiitma, täpselt nagu tööjõuturul.

sid, kuidas ma oma sõpra alandasin?

kadakajupp 09. veebruar 2015, kl 22.32
minu jaoks samuti üllatav, et paljud lugejad-kommenteerijad ei saanud poindile pihta. ja mitte seepärast, et teemaalgataja väljendusoskusel või enamustel kommenteerijatel midagi viga oleks, vaid mingi muu läbiva mõttemustri tõttu.

naine40-le 09. veebruar 2015, kl 22.34
Aga kui sa sellest mehest enne huvitatud ei olnud, siis nüüd said kinnitust, et ta pole sulle sobiv.
Ja sina ei pea ju muretsema, miks tema naist ei saa.
igal inimesel oma teekond käia. Sa ei saa hakata teist ju õpetama, kuidas elama peaks.
mansion ghost 09. veebruar 2015, kl 22.39
Me ei peagi kõigest ühtmoodi aru saama või kui, siis samamoodi vastama.
Kes teab, kas kummituse rahulolematus tuleneb üksindusest või millestki muust. Alati on neid, kes teavad paremini, mis kellegile hea on. Võtan teadmiseks ja sammun oma valitud rada. Kui keegi samale rajale satub, eks siis vaatab edasi ;)

naine40 09. veebruar 2015, kl 22.39
Ma ka imestan seda, kadakajupp. Aga sellest ju teema kaudselt ongi, et ei saada aru, ei proovita isegi.
Mõtlesin sidi avalduse peale, kas ma tõesti alandasin oma sõpra, et talle ei räägi. Arvan, et rääkimine oleks alandavam. Pigem annan kaudselt nõu.

Küsimus naistele!
Kui mees küsib teie hinnangut oma välimusele, mida te vastate? Eeldusel, et tutvus on veel verivärske ja pilti kohe saata ei taha.

ohjumal 09. veebruar 2015, kl 22.42
Kas mees kukkus pildi mittesaatmise peale kohe koledaks sõimama?
Kui jah, siis palun ära suhtle sellisega ja ära vaeva oma pead sellisega.

Sid 09. veebruar 2015, kl 22.45
naine40 Kirjutas:

> Mõtlesin sidi avalduse peale, kas ma tõesti
> alandasin oma sõpra, et talle ei räägi. Arvan, et
> rääkimine oleks alandavam. Pigem annan kaudselt n
> õu.

Sellistes olukordades kasutatakse poliitilist terminit "nägu säilitama". Mis sa arvad, mida mees peaks tundma, kui ta ennast siin ära tunneb? Mismoodi ta sulle siis otsa vaatab?
Igatahes oleks viisakam olnud see asi nägu säilitades ära lahendada ja alles siis siia teema teha, kui näitlik õppematerjal. Mitte aga vastupidi.

kadakajupp 09. veebruar 2015, kl 22.46
naine40 - see on miljonimängu küsimus... sest ilu ON subjektiivne kriteerium ka siis, kui igasugustele käibivatele parameetritele vastad.
mina olen sel juhul püüdnud kuidagi objektiivselt kirjeldada, läbi faktiliste detailide (mis tegelikult pole siiski minu "hinnang", aga teisiti ka ei oska. las otsustab siis ise, kas talle sobivad rohelised või pruunid silmad etc. ).

Teksti analüüs 09. veebruar 2015, kl 22.47
-Tutvumine on nagu tööle kandideerimine. Edu saadab vaid ennastupitava CV-ga. Kirjalikus voorus võib üks vale lause või selle tõlgendus kõigele kriipsu peale tõmmata. - ...Kui mingis osas on tõde moonutatud, ehk "upitatud", siis võib tõesti edaspidi raskusi tekkida adekvaatse teksti loomisega.

-Tutvusin teist korda mehega, kellega ma olen juba tuttav ja isegi korduvalt kohtingul käinud. Minu valikul oleme siiani sõbrad. Mees tahab rohkem ja ei väsi mu meelemuutust ja sulamist ootamast. Olen ta unistuste naine. - ...Minu arusaamist mööda on kohtingul käimine ja sõprus erinevad asjad.

-Paradoks seisneb selles, et nüüd tõmbas see sama mees mulle nö vee peale, teadmata, et see olen mina. Mina tundsin ta ära, tema mind mitte. - ...Sisetunne on alati õigem. Kui muidu õnnestub reaalses elus naistel trikitamisega meest ümber sõrme keerata, siis virtuaalis ongi sõnadel ja neisse vormitud mõttel suurem jõud. Probleemiks on see ehk neil, kelle sõnad ei tule südamest...

-Äkki peaksid tutvujad siiski kohtuma, enne kui virtuaalis lõplikke järeldusi teha. - ... Edu ja ei-tea-kust-võtta-aega neile, kes jaksavad kõigiga kohtumas käia!

naine40 09. veebruar 2015, kl 22.50
naine40-le
Kas on raske aru saada, et mul on selle mehega sõprussuhe ja ma olen õnnelik kui ta leiab oma õnne.
Aga probleem on palju laiem ja hoopis muus. Kadakajupp ja Kalle mõistavad seda üdini. Me laseme tühjade faktide pärast oma õnne käest. See on ainus, mis ma öelda tahan.

naine40 09. veebruar 2015, kl 22.52
sid, see mees ei käi siin foorumis.
mansion ghost 09. veebruar 2015, kl 22.55
´naine40´, mille alusel Sa otsustad mis on kellegi "ÕNN". Võibolla on see "vääritimõistmine" pääs õnnetusest. Kes teab. Ei julgeks väita, et teaks mis kellegile õnne toob.

Sid 09. veebruar 2015, kl 23.04
naine40 Kirjutas:
> sid, see mees ei käi siin foorumis.

Veab tal. ;)

Teksti analüüs 09. veebruar 2015, kl 22.47 aruteluga täitsa nõus. Küll ei saa ma aga nõus olla sellega, et mees mingi arusaamatuse pärast elu aemastusest ilma võib jääda. Nagu sa korduvalt rõhutad, siis te ei sobi kokku (ta ei meeldi sulle sel määral) - järelikult ei saa sa ju olla tema ideaalnaine. Järelikult ju oligi kõik õige, kui ta sind ei valinud. Ma ei näe põhjust seda taga nutta.

Ideaali tunneb ka siis ära, kui esmasel suhtlemisel möödarääkimisi ja vääritimõstmisi tuleb. Usu, ma tean, mida räägin.

kadakajupp 09. veebruar 2015, kl 23.10
sid - naine võib olla siiski ideaal mehele, mis sest, et nad kahepoolselt seda arvamust ei jaga ehk siis fakt, et naine40 kõnealust meest ei pea ideaaliks, ei sega meest teda selleks pidavat.

Sid 09. veebruar 2015, kl 23.16
Kadakajupp, see ei ole ideaal, vaid soovunelm. Ideaal on see, kui kaks inimest nagu kaks sobivat pusletükki kokku käivad. Ma tean, seda on raske leida elus, aga mõnikod võiks ju ka vedada. :)

Ikka veel 09. veebruar 2015, kl 23.23
jääb arusaamatuks, kui näiteks ime läbi saaks naine40 e-maili teel kirja, et toimus eksitus, mees tunnistaks, et mõistis viga, et käitus valesti, mis saaks edasi? Naine40 oleks rahul, et kõik läks nii nagu ta sooviks ja siis...
mansion ghost 09. veebruar 2015, kl 23.39
Huvitav paradoks tõepoolest ;)
Naine arvab, et tema on ühe mehe õnne tipp. Paraku näib see üsna levinud mõttekäik, mis praktikas liiga sageli ümber lükatud on.
Kui miski juba alguses häirib, siis ei tohi selle ees silmi kinni pigistada, head see igaljuhul ei tõota :(

naine40 10. veebruar 2015, kl 00.23
Ma ei jaksa enam:)
Sid, ma suhtlen selle mehega, meid võib nimetada hingesugulasteks. Me räägime ööd läbi elust, me kohtume, kuigi mitte tihti. Ma olen aus ta vastu, ta teab, et muud me vahel ei teki. Mina pole tema õnn ja tema pole minu õnn selles mõttes, mida vajame.
nn uuesti tutvumisel oli küsimus hoopis muus, tühja asja pärast põlgas ta ära naise, keda ta reaalselt väga tahab. Sama võib juhtuda mõne teise naisega, kolmandaga, neljandaga jne. Kuidas seda nii raske mõista on?

lihtne 10. veebruar 2015, kl 00.36
kibestunud meestel pole vaja sind ja sinu lugu mõista vaid sind süüdlaseks teha
mansion ghost 10. veebruar 2015, kl 00.37
"nn uuesti tutvumisel oli küsimus hoopis muus, tühja asja pärast põlgas ta ära naise, keda ta reaalselt väga tahab. Sama võib juhtuda mõne teise naisega, kolmandaga, neljandaga jne."

Tühiasi kelle jaoks? Mees "põlgas ära" ju tundmatu, temale saadaoleva infotmatsiooni alusel. Üldse läheb järjest segasemaks, kes mida tahab või arvab tahtvat.
Miks peab muret tundma sobimatuks tunnistatute pärast. Võibolla sobib sajaviies või jääbki leidmata. See on otsija, mitte kõrvalseisja probleem.

vaikne lugeja 10. veebruar 2015, kl 00.45
no vot aga sa teemaalgataja mõtlegi nyyd selle peale, et ilmselt oledki ka sina samas situatsioonis teinud täpselt samu vigu mida sinu sõber.
minu arust pole seda teemalt vaja rohkem lahata vaid igayks võib sellest juurde õppida :)
selge on see, et kirjapilti võib tõlgendada väga valesti ja seepärast telefoni või skaibi teel suhtlemine on kordades parem, mis annab ikkagi enamvähem reaalse pildi ja saab adekvaadselt teha järeldusi :)

ikkagi ei saa aru 10. veebruar 2015, kl 01.30
kui tegemist naisega, keda pole tahetud, siis las nii olla. tegemist ju päriselus sama naisega, keda taheti.
lase siis seda liini edasi, kus sind taheti.
ja mis selles mehes siis nii valesti on, et muuks, kui sõbraks ei kõlba.
mul on ka teatud parameetrid tähtsad st kas meeldib või ei meeldi, ma isegi ei süvene miks, või miks mitte.
näiteks tom tüüpi mehed ajavad mul judina üle selja ja ma ei teagi, miks ma seda kehatüüpi, näotüüpi jälestan.
tomi pug´hul ei meeldi ka see jutustiil juba, selline kaksk korda isalik, jälle mis jälestama paneb.
gõust on selline kibestunud vana nässakas, kkeda ka elus kungi kohata ei soovi.
alu on kehka, selline edev, kel ka reaalsuse taju kadunud..
ses mõttes jah, välimus ja kirjasttiil ja kirjeldused mehest endast,siiki loeb.

Sid 10. veebruar 2015, kl 07.28
Ma ka enam ei jaksa. :D

Sa üldse ei taha aru saada, mida ma seletan. Ei jäänud ju see mees ilma endale sobivast naisest, vaid ta jäi enda teadmata ilma naisest, keda ta saada tahtis. Need on kaks täiesti ise asja.

Ma olen ka kunagi ilma jäänud naisest, kes oli minu soovunelm, aga selle tulemusena leidsin ma hoopis naise, kellega ma ideaalselt sobin. Ja usu mind, ka meil oli algul palju möödarääkimisi, aga see ei lugenud sobivuse korral midagi, sest need möödarääkimised sai sirgeks räägitud. Seega, ma veelkord kordan, kui inimesed ei sobi, siis nad ei sobi ja see tuleb varem või hiljem välja. Parem juba varem. :) Pealegi on kirja teel suhtlemine alati mõtestatum, kui suuline jutt. Kirja teel suheldes saad sa kõik korralikult läbi mõelda ja juhuslikkuse välistada. Lihtsalt lobisedes võid aga kogemata mõne vale lause öelda ja sõnal siis juba sabast kinni enam ei saa. Ära tunne mehele kaasa, ära parasta ta üle, mees sai vaistlikult käitudes lihtsalt selle, mida väärt oli. ;)

vot nii 10. veebruar 2015, kl 08.43
Sid on väga mehelik mees ja Dvigateli treiali tütar kaunis kultuuritooja.

naine40 10. veebruar 2015, kl 09.30
vaikne lugeja, ka sina said mu mõttest aru. See lugu pani ka mind mõtlema, sest olen ise samasuguseid vigu teinud.
sid, vaata laiemalt! See mees ei jäänud mitte minust ilma, vaid suure tõenäosusega jääb kõikidest järgmistest ilma.
See oligi ainuke selle teema tegemise mõte.
Tänan kaasa mõtlemast, siit poolt on teema lukus!

loen 10. veebruar 2015, kl 09.33
sid on kas ringi vahetatud või vahepeal kõvasti pea peale kukkunud, aga on igaljuhul nüüd äravahetamiseni sarnane mansion ghosti kivistunud mõttemaailmaga.

naine40 räägib aiast, aga need kaks narri ikka aiaaugust.

:) 10. veebruar 2015, kl 09.38
slaavi kaunitar on panniga vastu pead virutanud:)

Sid 10. veebruar 2015, kl 10.23
loen Kirjutas:

> naine40 räägib aiast, aga need kaks narri ikka aiaaugust.

Mitte päris. naine40 rääkis mehest, kes lapsiku solvumise pärast rikkus ilusa algava suhte ära. Kui aga mees lapsikult solvus, siis pidi sel ju põhjus olema? Samas, kui mees ongi lapsik solvuja siis ta saigi seda mida väärt oli ju, elik tühjad pihud. ;)

Teine asi on see, et miks naised peavad ennast mingiks auhinnaks, mille nimel peab mees kätel käima? Kas see siis ongi tutvumise mõte?
Loomulik on see, kui kaks inimest võrdselt tunnetavad sobivust ja vajadusel leiavad alati kompromissi. Solvuda võib ka, see on igati loomulik, aga sellest tuleb ka ühiselt väljapääs leida.

:) 10. veebruar 2015, kl 09.38
"slaavi kaunitar on panniga vastu pead virutanud:)"

Missa nüüd, ta oskab panniga palju paremat ette võtta. Näiteks hommikuti jumalikku omletti teha. ;)

pakun välja 10. veebruar 2015, kl 10.26
mees võis küsida netis naise pikkust ja kaalu. numbrid mehele ei sobinud, aga reaalis olev torso oli igati apetiitne.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!