„Ja vaadake mis juhtus:
Teate juhtus selline asi minuga, et ma tungisin tänaval, Pronksi tänaval kallale ühele inimesele, kellelt ma löösin selja tagant niimoodi haamriga pähe kohe...haamriga pähe...ja..isa soovitusel..isa soovitusel..et isa soovitas mul seda teha...haamriga pähe lüüa..ja ma tegin seda. See inimene mulle öeldi pärast politseijaoskonnas öeldi seda et tema lõi minuga.. et ma soovitaksin..soovitaksin talle haamriga pähe lüüa..ma so..ma lõingi talle haamriga pähe ja ütlesin et rööviksin talt käekoti ära seljatagant. Ütles mulle niimoodi. Kuid mu ei õnnestunud see, mul ei õnnestunud see.
- Mis teie endaga juhtunud on?
Minu endaga või? Tema lõi mulle mitu korda haamriga pähe, mind, mind viiakse traumapunkti pärast seda, minule löödi see inimene, kes oli tema kõrval lõi mulle selja tagant siia pähe..lõi pähe.
- Nii et teil haamer ja temal haamer, mis see on nüüd uus komme haamriga ringi käi mööda linna või?
Ei minul ei ole sellist kommet, ma ei tee seda enam mitte iialgi, sellepärast et võite..võin kindel olla et see mulle õnne ei too..õnne ei too.
- Aga kes see, mis mees siis see isa siis on et niimoodi soovitas?
Minu isa või? Minu isa on lihtsalt paljas ärimees, teate, ta on minu paljas ärimees, mina pole mingisugune selline...selline tüüpiline inimene, kes te..sooritab kuritegusid, mina olen lihtsalt teise grupi invaliid teate.
- No aga...aga isa on kõva ärimees küll aga raha siis nii vähe vä et peab saatma oma poega röövima?
Aga teate, minu isa on lihtsalt kolmanda grupi invaliid, aga mina olen teise grupi invaliid. Aga tema tähendab, tema suudab raha teenida niimoodi, et tema müüb neid ee.. tänavate kaarte, Tallinna linna täna..Tallinna linna tänavate kaarte sõiduautodesse ja maanteedele ja..
- Ja teie seda teha ei oska, siis peate haamriga käima raha küsimas?
Mina tõesti..mina tõesti ei oska seda teha. Mina olen lihtsalt müünud mõnikord kääre ja münte seal ja ma ei tea misasju kõike veel.
- No nii et kehvasti läks...kehvasti läks see röövimine.
No tõesti kehvasti läks, aga ma soovin, et..et mul läheks kunagi veel paremini, et ma saaksin midagi..midagi paremat korda saata, et ma saaksin tõesti riigile..
- Paremat, no siis te peate kirvega minema järgmine kord!
Ei kindlasti ei lähe kirvega, see veel puuduks, ma peaksin minema tõesti, seda tegema, et ma saaksin lihtsalt riigile kasu teha.
- Aa.. ma ei tea, misasi see peaks olema.
See peaks selline asi olema, et ma... saaks mingisuguseks firmajuhiks võib-olla, või mingisuguse tõelise töökoha leiaksin, millega võib tõesti kümneid tuhandeid teenida..
Ja siis kui sügis kätte jõuab, eks ma siis lähen kuhugi kooli õppima ja leian praktilise töökoha endale, et ma saaksin tõepoolest töökoha leida endale, mille jaoks ma saaksin endale töökoha leida ja õppimist tee..õppimist leida ja..ja endale sellega elatist teenida.
- Kui kõrgelt te siis praegu haritud olete?
Kui kõrgelt mina haritud olen või? Ah mina või...mul on algharidus, Tallin..Tallinna Muusikakeskkooliline algharidus ja pärast selles on mul üks keskkooli, üks algkoori hari..haridus veel...ja ma olen, teate ma olen vaadanud seda, Alien 3-e, seda filmi, teate kuidas sela oli see, Murpi oli seal.
- No see on juba ebaoluline jutt, need smurfid.. mis nüüd haridusse puudutab, siis kui põhikool on läbi, siis nüüd tuleb öö...kuskile gümnaasiumisse katsuda, Gustav Adolfisse või mõnda muusse.
Aga muidugi, ma lähengi sinna, ma lähengi sinna õppima, et ma saaksin lihtsalt.. keskhariduse, teate kui vajalik see elus on, ma saan se..saan õppelaenu seal kõike ja, mu ema ise elab Soomes...
Vasta Tsitee