See oli väga suur viga, et sa öösiti lubasid kassi oma voodisse. Algusest peale oleks tulnud kehtestada kord, et öösel on kass eraldi "oma toas". See tuba ei tohi olla selline, kus ta pääseb sinu toa ust kraapima, järelikult see peab olema köök või esik või mingi selline ruum. Ka praegu veel pole hilja teda omaette tuppa ööseks panna.
Mina harjutasin oma 3 kassi toakassideks, alguses ka hüppasid mööda ukselinke ja kraapisid uksi-aknaid, aga siis nägid, et välja ei saa, ja lõpetasid ära. Samuti teavad nad, et ööseks lähevad nad oma tuppa, alguses oli raske öösiti, hüppasid lingi peale ja lõgistasid pool ööd sellega, aga tuleb järjekindel olla, ja varsti said aru, et pole mõtet ennast kulutada, öösel oma toast välja ei pääse. Ja isegi magamistubadesse enam päeval kasse ei lase, sest karvad voodis on ikka päris jõhker. Elutuba-köök-esikus ja majaga kokkuehitatud garaažis võivad päeval joosta, aga ööseks lähevad saun-duširuumi, kus on suur lai aken ja akna taga linnukesed, siilid ja külakiisud. Aga meie miisud on toas kaitsvate koduseinte vahel. Mul on muidugi eelis see, et mul on 3 kassi, aga usun, et ka 1 kass õpib ruttu ära, kus ta koht öösel on. Sa pead muidugi igasugused "ahvatlused" siis ära koristama, et ta kuskil kardina küljes rippuma ei hakka või mingeid nöörijuppe kuskilt ei leia, mida närima hakata jne, jne.
Ühesõnaga: resoluutselt lõpetad ära, et ta öösiti sinu toas on.