Lemmikloom
koer ikka lonkab

Kai 19. jaanuar 2015, kl 19.25
Minu koer lonkab juba eelmise aasta aprillist,ta saab järmise kuu lõpus kolme aastaseks.Ta kogu aeg ei lonka,siis kui tõuseb lamamisest,kui jookseb ,siis ei lonka.Olen käinud Maxi kliinikus,seal anti ühed tabletid,need ei aidanud.Siis käis suvel veel üks loomaarst kodus,andis smamamoodi tabletid,kuid ikka pole aidanud.Käisin siis Billy kliinikus,tehti röntgen,ei leitud midagi,ainult väike rebend pidi olema.Anti jälle tabletid,kuid tulemusteta.Kartsin ,et on äkki düsplaasia,kuid ortopeed ütles,et ei ole.Rääkisin uuesti arstiga,käskis glükosamiini anda.Tellisin Saksamaalt,pidi kõige tõhusam olema.Olen andnud pea kuu aega,kuid paremaks ei ole läinud.OLen täitsa mures,mida edasi teha?

ntx 19. jaanuar 2015, kl 20.05
Minu koeral tekkisid lihasrebendid ja see pani ta lonkama, tema lihaskond koormust ei talunud, st ta käis kaasas kepikõnnil, aga arst keelas ära, lubati ainult koeral omas tempos jalutada.
Ühe süsti sai arsti juures, see oli valuvaigisti vist, muud ravi ei saanud, aga probleem kaduski. Omega 3 kapslitest õli andsin talle ka aegajalt, saa ka nagu tegi paremaks.

koeraga 20. jaanuar 2015, kl 17.31
Võib ka sidemerebend olla. Seda röntgen enamasti ei näita, kogenud ortopeed oskab tuvastada. Tablettidega sel juhul tavaliselt ei parane, vajab oppi. Kasuks tuleb opijärgselt füsioteraapia ja toidulisandid, näiteks Synoquin ja ilmselt on neid praeguseks ajaks veelgi tekkinud. Kalaõli tuleb liigestele ka kasuks.

kuu 21. jaanuar 2015, kl 10.49
muidu tundub küll düsplaasia moodi, just see lamamisest tõusmine. karta pole vaja, sest düsplaasia on selle kõrval mis võib olla veel väike asi. mida edasi? mina seaksin sammud Pärnusse seal on see Väikelooma kliinik, Tallinna mnt-l, kus töötab üle eesti tunnustatud arst ortopeed Martti Lasn, ta on ka kennelliidu usaldusarst, just düsplaasia alal. Käiakse seal tema juures üle eesti.

Kai 22. jaanuar 2015, kl 09.04
Ma küsisin ortopeedi käest ega düsplaasia ei ole.Ta ütles,et düsplaasiat kindlasti ei ole.Muidu ta on väga elurõõmus,ta ei ole mul toakoer.Elan maal ja ta tahab õues olla,muidugi öösel on nüüd toas ning kui pahad ilmad,siis ka lasen tuppa.Ei julge temaga kuhugi jalutama ka minna.

kuu 22. jaanuar 2015, kl 11.00
a nüüd alles märkasin, et 3a, terve elu ees võiks ikka edasi uurida.. kui nendest arstidest abi pole olnud siis äkki konsulteerida ka mõne teisega, sest midagi peab ju ometigi viga olema kui lonkab.Muideks loomad hakkavadki välja näitama alles siis kui tõesti on valus.
helista sinna Pärnu väikelooma kliinikusse, räägi oma mure ära, vaata mis nad välja pakuvad. see düsplaasia jaoks peavad pildid olema väga korrektselt tehtud ja seal see mm mäng, kuidas seda välja loetakse. võivad igasugused muud asjad olla, mingi kild lahti, tõesti rebend( kas see nagu selle ajaga paranenud ei peaks olema), on veel hullusid asjasid nagu luukasvajad( mis samuti panevad lonkama lambist), kindlasti uuri asja edasi ega koeral ka halb olla.

koeraga 22. jaanuar 2015, kl 12.58
Põlveliigese ristatisideme rebend ei kipu ise ära paranema, kui ta juba katki on. Koer võib õppida seda nii hoidma, et alati valu ei tee, aga probleem tegelikult aina süveneb. Tean päris paljusid koeri, kes operatsiooni järel kepsutavad nagu enne. Soovitaks ka kas Martti Lasni või EMÜs Rainer Hõimuga konsulteerida. (Ja sarnaste murede ja lahenduste kohta lugemist võib otsida ka Koertekoja foorumist.)

... 23. jaanuar 2015, kl 21.20
Minu koer lonkas terve elu. Peale pikemaid jalutuskäike oli nagu puujalg, aga ühtegi viga ei leitud. Nii elaski kuni lõpuni. Ei ole kõigele vastused leitavad kahjuks.

njahh 24. jaanuar 2015, kl 00.26
Kui ei otsi, siis ei leiagi.

Kai 26. jaanuar 2015, kl 13.48
Lähen kolmapäeval Martti Lasni juurde,eks siis näib,mida seal öeldakse.

kuu 27. jaanuar 2015, kl 10.40
anna tagasisidet kindlasti.

Kai 28. jaanuar 2015, kl 14.59
Käisin täna siis dr.Marti Laasi juures ja ongi jalal sidemerebend.Tuleb opile temaga minna,muud väljapääsu ei ole.Kuna ta on mul ka ülekaaluline peale steriliseerimist,siis hkkan ka sellega tegelema.

Meil sama 28. jaanuar 2015, kl 16.50
Kas tal oli põlveliigese ristatsideme rebend? Räägi palun kuidas tal see tuvastati. Meil röntgen ei näidanud midagi, loksumist ka põlveliigeses tunda ei olnud. Kahtlustatakse osalist rebendit, aga kindlalt ei osatud öelda. Oleme jälgimisel.

kuu 28. jaanuar 2015, kl 17.15
saite vähemat teada mis viga ja pole mõtet kemikaale sisse toppida ilma asjata.Tore.

Kai 28. jaanuar 2015, kl 19.33
No täna ortopeed vaatas seda röntgenipilti,mis Billys tehti ning katsus koera jalga ja siis ütleski et on rebend.Ütles,et praegu on õige aeg teha op,kuna mida vanemaks saab seda raskem on.

koeraga 28. jaanuar 2015, kl 19.47
Lisaks koera vanusele läheb asi raskemaks ka seetõttu, et vigane liiges "töötab" valesti ja kahjustused aina suurenevad.
Minu koeral on mõlemad põlved opereeritud, nüüd saab sellest juba 8 aastat mööda. Koer on reibas ja kepsakas, kappab nagu noor põder, hüppab üle kraavide ja kui ei teaks, et midagi viga on olnud, ei oskaks kahtlustadagi. Pärast oppe tegime füsioterapeudi juhendamisel harjutusi, et jalad korralikult uuesti liikuma saada ja umbes aastajagu sõi Synoquini, hiljem pole toidulisandeid ega ravimeid tarvis olnud.
Nii et jaksu teile ja loodetavasti on koeral peagi taas valuvaba liikuda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!