minu kassid on intelligentsed, kassipojana muidugi tegid koerust ja kraapisid ühe tugitooli ribadeks ning muudki. nüüd on täiskasvanud, kraabivad suurt, rullikeeratud kaltsuvaipa, see on lubatud ja see on nendele väga meelepärane. need spets loomapoe kraapimispostid neile eriti ei meeldinud. moepärast kraabiti, aga need läksid ruttu koledaks ka.
egas kass kuldkala ole. ikka kraabib ja teinekord võib kogemata riiulilt ja laua pealt mingi julla maha ajada, kui hull jooksutuur peale tuleb, aga see ongi ju kass. kassilt ei saa nõuda seda, et ta püsiks ühe koha peal ja mängiks sinuga vaid siis, kui sinul tuju tuleb.
targem oleks sellistel kontrollifriikidel võtta kuldkala või osta poest pehme mänguasi.
õudne on lugeda ja vaadata, et mõned hoiavad oma loomi vannitoas või kodus puuris. ma ei suudaks sellise inimesega suheldagi. minu kassid pääsevad kõikjale, nad on meie kodus täieõiguslikud pereliikmed, kinnised uksed vallandavad neis paanikahoo. isegi vannitoa ukse taga on nad tihti karjumas, sest muretsevad, et äkki minuga juhtub midagi ja nemad ei saagi aidata. ma siis hüüan, et kõik on korras, ma olen elus ja tulen varsti välja. siis on mõni minut rahu ja vaikust ning siis hakkab kisa jälle peale. kui ma siis lõpuks ukse avan ja väljun, on kohtumisrõõm väga suur, küll siis nurrutakse ja nühitakse end mu vastu ala me niiii muretsesime su pärast, et kuidas sa seal ilma meieta hakkama saad ja oled.
aga toataimedega võib küll juhtuda, et tehakse üksnull nele ära, aga võib olla ka nii, et kass ei ilmuta mingit huvi nende taimede vastu. see on loterii. kui sulle on taimed kassist tähtsamad, siis ära võta kassi või riputa need taimed kuhugi lae alla. muidugi mõned kassid käivad ka lae all ära, mu mees on näit 190 pikk ja üks kass hüppab talle maast õlale nagu naks. natuke paneb käpa vastu rinda ka, aga praktiliselt ühe hüppega õlale nagu orav. teine sellega hakkama ei saa, peab enne üles köögikapi peale ronima ja sealt alla hüppama. teinekord passib seal tükk aega ja ootab, et mees mööda jalutaks. see on siis päris hull üllatus, kui selline lendorav maandub ootamatult õlale. küüntega nad inimest ei puuduta, seega on kord juhtunud, et lendkass arvestas pisut valesti ja kukkus peale valemaandumist õlalt maha nagu kott, nii vähese kõrguse pealt ei suuda end korralikult õigeks ka pöörata, aga mehest kinni ei haaranud, sest teab, et see teeks mehele valu. minu õlad on õnneks nii kidurad, et sinna nad ei vaevugi ronima või hüppama.
nendest on palju rõõmu, kraabitud toolid, olematud toataimed jne kribukrabu on selle rõõmu kõrval lihtsalt asjad, tühitähi. muideks juhtmeid ei ole nad küll kunagi närinud.
üldiselt, kui kassid närivad midagi veidrat ja teid pidevalt trollivad, siis võib see olla põhjustatud mingi aine puudulikkusest, vitamiinipuudusest või valutavad neil hambad või on nad stressis närvihaigete, vägivaldsete peremeeste pärast vms. terve ja õnnelik kass erilisi sigadusi naljalt ei tee.