Riskin nüüd jälle saada mõne krõbuskikoti või konserviga vastu pead, aga:
eelnenud diskussioon loomuliku toidu ja spetstoidu asjus ei andnud mulle asu ning ma küsisin lihtsalt üle paarilt inimeselt (üks on erihariduselt zooloog, üks töötab loomaaias ning appelleeriti mitmele vet.arstile, keda usaldati ning kes arvavat sarnaselt), keda ma usaldan neis asjus. Ja sain vastuseks sellist:
Kassidel eriti olevat kalduvus krõbuskitest saada nn neeruliiv või ka neerukivid, nii et mind manitseti kassile krõbuskite andmisel ettevaatlikusele. Mis ei tähenda nüüd, et kass neid saama ei peaks, kuid kuivtoit (nagu ka konsevrtoit) on ikkagi toidulisand, mitte põhitoit. Põhitoiduks peaks loom saama ikkagi naturaalseid ning võimaluse korral kas värkseid või siis vähetöödeldud produkte.
Teemaväliselt lisan küsimuse, juhuks kui mõni spetstoitude asjatundja kommenteerima peaks:
Millest tuleb see, et minu kass alati, kui on kasvõi ühe päeva saanud puhast kassikonservi (margist ja hinnast jms olenemata) peeretab nagu... nagu ma ei tea kes. Istub vaikselt lauaserval ja äkki on tuba nii jubedat haisu täis, et pöörab ise ka pea kõrvale, haiseb aga sarnaselt sellele konservile, mida ta on eelnevalt toiduks saanud. Tavalise toiduga sellist probleemi pole.