Käisin ka oma prantsuse buldogiga FIK kliinikus Tähnase vastuvõtul, sest koer oksendas aeg-ajalt. Mõtlesin, et tal on nii pikk tööstaaž, et teab, millest räägib. Eksisin ja mina kindlasti sinna enam ei lähe. Koerale anti uinutit ja tehti röntgen ja võeti vereproov. Röntgeni põhjal otsustas arst, et koeral on südamepuudulikkus ja pani südmerohud peale, ütles, et kopsud ka omadega läbi ja oksendamise kohta (mis oli põhjus, miks sinna pöördusin) ütles, et kana pole hea anda ja muud oksendamise osas ei soovitatud ega kontrollitud. Arve oli ka muidugi üle 100 euro. Mul ikkagi kripelds ja helistasin Janne Orro kliinikusse ja nad suunasid mind kardioloogi juurde edasi, et kui ikka südamega probleem, siis tasuks uurida. Käisin siis Viljandi männimäe loomakliinikus kardioloogi juures, kes stetoskoobiga kuulas koera hingamist ja südant ning tal oli pilt selge. Kardioloog vaatas FIK kliinikus tehtud röntgenit ja nägi sealt kohe, et tegemist on prantslasele iseloomuliku normaalse südame ja kopsudega ning et röntgeni põhjal ei saagi üldse südamepuudulikkuse diagnoosi panna. Kuulas koera südant ja kopse ja ütles, et pole mingit südamepuudulikkust ega kopsudel midagi viga (FIK kliinikus stetoskoopi ei kasutatud) ning oksendamine on tingitud hingamisteede kitsusest ning rõhust, mida see tekitab ja see omakorda tekitab maohappeid. Kirjutas koerale maohappesuse vähendamiseks ravimid ja andis nõu toitumise osas ning pärast seda pole koeral enam oksendamisega probleeme olnud. Arve oli ka oluliselt väiksem kui FIK kliinikus. Poleks ma kardioloogi juurde pöördunud, oleks mu koer praegu ilmselt südamerohtudel ja endiselt oksendamise probleemiga. Kährik võib tore arst olla ja pika tööstaažiga, aga see ei tähenda, et ta teab kõiki koeratõuge või loomi. Prantslastega soovitan kindlasti mitte tema vastuvõtule minna. Igal ajal lähen ennem spetsialisti poole, kes tegelebki antud tõuga ja ilmselt saan ka väiksema arve, sest ei tehta nii ebavajalikke protseduure. Kährik kindlasti on tore ja meeldiv inimene, aga pädevuse osas minu usaldus kadus ja hoiatuseks teistele otsustasin oma kogemust jagada. Ma ei ütle, et ta ei ole hea loomaarst või ei tea, mida ta teab, vaid et kõiki tõuge ta ei tunne ning soovitan valida loomaarsti lähtuvalt oma koera tõust. Ma usun, et väikeloomi ta tunneb väga hästi, aga oma koera ma tema hoolde enam ei usalda. Kõike head soovin talle sellegipoolest.