Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Tige jänes
 
inkks 15. märts 2010, kl 12.29
Mul nimelt mure tigeda kodujänesega.Vahel on tal nii halb tuju,et ei lase kättki puuri panna,uriseb ja hammustab.
Kui lasen joosta,siis ka valib omale laua alla koha valmis ja proovi siis ta sealt kätte saada,võid näpust ilma jääda:)
Kas on mõni nipp,kuidas ta leebuks?
Mul küll alles 5 kuune,kuid juba iseloomuga jänes:)Kui ta ikka ei taha sülle,siis ta ei tule ja vahel on jube pugejas:)
 
naljakas 15. märts 2010, kl 12.43
Irwwwwwwwwwwwwwwwwww....
 
m 15. märts 2010, kl 12.57
Lase ta kastreerida/steriliseerida u 1 kuu pärast ja siis annab paremat ja sõbralikumat seltisilist otsida:) tal lihtsalt hakkavad hormoonid möllama juba.
 
: / 15. märts 2010, kl 14.21
Ära siis näpi looma kui ta tahab omaette olla, loom tahab rahu ka saada ja kui sa ennast talitseda ei suuda siis täitsa paras, et hammustada saad. Veel parem otsi talle vähe normaalsem omanik enne kui loomal närvid läbi lähevad.

Puuri puhastamiseks tõsta enne võre pealt ära, siis ta ei ründa ja kobib ise eest.
 
inkks 15. märts 2010, kl 19.08
No mina ei ole küll tema rahu rikkunud!Ta jookseb meil terve õhtu mööda tuba ringi ,jätan puuri võre pealt lahti,saab sisse välja käia kui tahab.Ja seda ta teebki.
Ma pole ammu enam miski laps,kes oma looma torgiks,seega paluks need nõmedad kommentaarid omale hoida;)
Tänan m...ma usun ka et pigem ta hakkab jänes lapseeast välja kasvama ja üritab siin ennast tõestada:)
Ta mul emane..ei tea äkki peaks ikka mõne poja laskma tal poegida enne steriliseerimist?:)
 
: / 15. märts 2010, kl 19.32
Küülik peab ikkagi seda puuri oma territooriumiks ja tahab seda kontrollida, sinu käsi on ka sissetungija seal peas. Ta rahuneb maha mõne aja pärast. Kui hädapärast on vaja käsi puuri toppida siis kasuta mingi aeg pakse kindaid toimetamiseks.
Mul oli kunagi kääbusküülikuga sama trall. Ei läinud mingit steriliseerimist tarvis. Väga mõnna sülejänku sai. Meditatsioonimuusikat armastas kuulata, siis nurrus kõrval ja laotas ennast nii laiali kui sai.
 
Peeter 15. märts 2010, kl 19.46
Tundub, et tige ei ole sinu küülik vaid mõned siinsed küülikuspetsid. Kasvatustes on see tavaline , et osad loomad ongi agressivsed. Enamasti prakeeritakse need välja. Kui on väga vaja looma taltsutada, siis ühte kätte paks kinnas ja maius. Eelnevalt võiks väike dieet olla, et loomal oleks huvi toidu vastu. Endale pead sisendama, et kätt ära ei tõmba. Rahulik jutt ja teise käega proovida silitamist.Ründe objektiks peab jääma kinnastatud käsi. Nädalaga taltub iga tigetik ja harjub hellitustega. Kannatust ja aega. Ajalehed käivad ju ikka sinu nimel!
 
m 15. märts 2010, kl 19.55
Ei pea laskma tal mingeid küülikupoegi poegida, niigi on neid küülikuid liiga palju keda keegi ei taha. Ja pealegi küülik ei poegi mõned pojad vaid tunduvalt rohkem.
Minu leitud küülik on ka steriliseerimata ja tunduvalt kurjem kui isane kastreeritud küülik. Alguses oli ka isane kuri, puuri koristada ei lasknud, ründas ja hammustas mind. Peale kastreerimist on palju rahulikum ja kui ta sai endale seltsilise siis nüüd on vana rahu ise. Musitavad ja pesevad üksteist. Ainult emasel on sugutung ikka alles ja ta ei saa aru mis sellel isasel viga on ja üritab siis ise asja ajada aga isane ei võta vedu:) emast ma ei saa enam steriliseerida, sest ei tea kui vana ta on ja kas ta elaks üldse opi üle.
 
inkks 15. märts 2010, kl 22.59
MA tänan nõuannete eest.Ise alles poolteist kuud õpin seda jänest tundma.
Igaljuhul tige ei ole ta mul koguaeg,vahel on kohe sellised närvilisemad päevad.Siis võtab mõne mänguasja ka käsile ja närib nii intensiivselt,et vatiin väljas ja tuba vatiini või muud rämpsu täis täis.
Eks ma proovin selle maiusega meelitada.Tundub et pean tõesti söögiga ka veidi piirama.Muud ei tee kui närib miskit.Vahel on kõht lahti tal,see vist pidi ülesöömist tähendama?
 
pole asjatundja 16. märts 2010, kl 00.25
Räägib loo jänesest. Minu tuttavale pakuti jänest aga tal juba on jänes.(keegi tahtis lahti saada ilmselt). Minu sõber siis võttis selle jänku ja viis maale vanatädi juurde.Seal elab ka tädi poeg oma perega. Nii. Nüüd olid siis külas käinud ja räägib, et jänes ründab vanatädi esimesest päevast peale (tädi 84a.)ja teisi ei ründa kedagi (peres veel 5 liiget), et siis tädi olla istund köögis paks tekk ümber ja kuusevits käes ja jalad ära hammustatud. Ei aitand miski. Nüüd jänes puuris kinni olevat ja kui tädi mööda läheb siis muutub täitsa pööraseks (isegi puuris).

Ei tea kas jänes valib ka endale keda "hoiab" ja keda "vihkab".

Minu tuttava enda jänes aga on valinud ka ühe pereliikme endale lemmikuks. Tema voodisse ronib alati magama öösel, samas teine plika ka toas aga tema juurde ei lähe.

Nh. Nagu ma ütlesin ei tea ma jänestest ise midagi.
 
: ) 16. märts 2010, kl 00.38
küülikul on kahte moodi pabulad, mida siis on seeditud üks või kaks korda, kõiki vajalikke toitaineid ta ühe korraga ei omasta ja siis ta nosib oma pabukaid uuesti, see on normaalne.
Kui ta lõhkuda ja närida tahab siis selleks peaks mittemürgiste viljapuude oksi talle andma, kasvavad hambad vajavad kulutamist.
Põhitoit peaks olema hein, teravilja õige vähe, mitte üle 10 g.
Värske aedviljaga liialdada ei maksa, vähem haisu ja füsioloogilist vajadust selleks ei ole, küülik saab kõik vajaliku kätte ka kuivast toidust. Vesi peab kogu aeg ees olema.
 
inkks 16. märts 2010, kl 12.29
Heina saab ,teravilja ka ja kapsast kui annan(ikka iga päev)Siis on tõesti jube kapsahais üleval terves korteris.Oma pabulaid sööb ta ka jh:)Samas armastab närida ka juhtmeid,ma mitu korda olen ka oma läpaka juhet juba lappinud.See on vaid 1 moment kui silmad ta pealt ära pööran.Mööbel,ajakirjad,kõik lähevad tal kaubaks.Et ma ei kujutagi ette kuidas teda saaks ööseks veel lahti jätta,et ta voodisse saaks pugeda:)
Samas on ta ka avastanud,et oma "häda"teeb ta ainult 1 kohta ja see koht on diivanil 1 nurk.See ajab veidi isegi marru,ma küll nühin selle puhtaks,aga ta ei muuda selles osas oma meelt;)
Selle kohta,et kas ta võtab 1 inimese omale kellest hoolib..seda ma ei tea,sest enamasti tegelen mina temaga,tütrel läks hullustus üle:)Samas ta ei ründa koguaeg,ainult siis kui ma teda üritan kätte saada ,et näiteks puuri tagasi panna :)Nii möödaminnes,ei tee ta miskit:)
Eks ma pean teda vist rohkem tundma õppima,igal jänesel on siiski oma iseloom ma usun.
Jumal tänatud ,et meil päris selline pole nagu kellegi vanatädil siin:P
 
ju siis 16. märts 2010, kl 15.30
oli sel vanamemmel mingi määrdelõhn mida jänes ei sallinud
oli meil kord ka selline tige laudajänes kes õue peal koerale püksikarvadesse kinni kargas niiet tasuta sõidu sai kui koer punuma pani
kui siis karvad rebenesid oli jänesel suur punane tutt karvu suus,silmad olid hästi ümmargused,tegi vastu maad jalgadega põnts ja vahtis võidukalt ringi
ja kartsid teda nii kanad ,lambad kui koer ja kass,tegelt päris naljakas oli
 
inkks 16. märts 2010, kl 16.24
HAha...
Ei minu oma ka tagajalgadega plõksib.Seda on kohe tunda,põrand väriseb:D
Aga kui ikka väga tigedaks saab,siis esikäppadega tõukleb nagu känguru:D
 
jänkuomanik 16. märts 2010, kl 19.52
jänes läheb kurjaks kui liiga palju puuris peab olema. Minu oma leebus kui enam puuri kinni ei pannud. Nüüd nunnu sülejänku ja pahandust ka ei tee.
 
inkks 16. märts 2010, kl 21.21
Jah ma olen ka võimaluste piires teda ikka lahti hoidnud.Aga ei jõua teda koguaeg jälgida.Varsti võtavad kõik mööblitükid ja muud vidinad uue kuju.Toalilled on ka ilusti ära piiratud:)
Päris ilma puurita ikka ei saa:)Ööseks puuri:)
 
jujh 17. märts 2010, kl 09.40
Looma iseloom peegeldub sinust endast. Äkki oled ise närviline mõnikord ?
 
inkks 17. märts 2010, kl 11.02
Ei ole ma siiani olnud tema nähes ega kuuldes närviline.Nagu öeldud elab ta minu juures alles 1,5 kuud.Seega ma tean:)
Isegi siis kui vahel on külalised ei ole ta rohkem närvilisem:)
 
Irw 04. detsember 2022, kl 12.00
 
Jänku 04. veebruar 2023, kl 13.24
https://reporter.kanal2.ee/7696424/janestehotell-pakub-hongkongis-jankudele-spaahoolitsust
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!