Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Prantsuse buldog-head ja vead!?
 
buldog 29. mai 2011, kl 23.52
Oleme tükk aega mõelnud koera võtmise peale, kuid pole tõu suhtes selgusele jõudnud. Nüüd on jäänud dilemma Prantsuse või Inglise buldogi vahel. Pigem vist prantsuse. Kes seda tõugu lähemalt tunneb, kodus pidanud on-palun rääkige millised probleemid võivad esile kerkida, milline on nende iseloom, kuidas kasvatada. Plaan võtta koer korterisse, oleme mehega mõlemad tööl käivad inimesed.
Mis arvate sellest koera plaanist?
 
kersti 30. mai 2011, kl 08.25
Omal 2 aastane prantslane.Iseloomult tõeline sõber ja mängukaaslane.Tema peab olema koguaeg tähelepanu keskpunktis.Kui tal mängutuju ja temast välja ei tehta siis tuleb ja võlub su ära nii et sa lihtsalt pead talle tähelepanu pöörama.Lastega ja kassiga väga hea läbisaamine.Korterisse sobib väga hästi,õues teeb ka pikemaid jalutuskäike.Väga sõnakuulelik ,minul isiklikult õues rihma otsas olema ei pea .Jalutab ilusti minu sabas ja aru saab ka kui keelad -käsid.Igatahes ei ole küll kordagi kahetsenud.Oleme ise samuti tööl käivad ja saab kodus hakkama ikka.Muidugi näitab ta oma igatsust jalanõude närimisega ja ka diivaninurgad on kohati tema hamba alla jäänud aga tema positiivne hoiak kaalub selle ja ka muud mured üle.Nii et mina igal juhul soovitan prantslast
 
koer 30. mai 2011, kl 09.16
palju need prantslased maksavad,nii paberitega kui ilma?
 
buldog. 30. mai 2011, kl 10.12
Paberiteta kuskil 300-500 eurot, paberitega umbes 1000. Oleneb muidugi kasvatajast ja sellest, kuidas ta oma koera hindab. Meie soov oleks ilma paberiteta, kuna soovime endale sõpra mitte näituse elukat:) Kuigi paberiteta vist on üsnagi riskantne, kuna tõul pidi olema palju pärilikke haigusi.
Kuidas kutsikana välisel vaatlusel tervislikku seisundit kindlaks teha, ainult allergiast saab vist nii aru või millal see allergia välja lööb?
 
ehk 30. mai 2011, kl 11.23
Kui välisel vaatlusel saaks tavainimene (pärilikke) haigusi kindlaks teha, siis oleks elu ikka lill küll. Allergia võib tekkida ka hilisemas eas ja sel juhul see väliselt küll kuidagi näha ei ole. Enda molosstüüpi loomal on allergia väljendunud lõuaaluse punetuse ja käppade närimisega.

btw, kui te endale tahate lihtsalt sõpra ja mitte näituseelukat, võtke krants :)
 
jkl 30. mai 2011, kl 11.33
Prantsuse buldogil võib kaasas olla suur norskamise komme. Mõnikord on isegi selline tunne, et mingi suur monstrum magaks, mitte pisikene nunnukene. :)
Muidu on nad väga kiired õppijad ja suured seltsikoerad.
 
kersti 30. mai 2011, kl 11.47
Norskamisega harjub ,mind küll see ei häiri.Ja see oleneb ka kindlasti koerast ,sest meil sellega erilisi probleeme ei ole.
 
buldog 30. mai 2011, kl 11.58
btw, kui te endale tahate lihtsalt sõpra ja mitte näituseelukat, võtke krants :)

Paberiteta kutsuke on nagunii krants- vaatamata oma tõutunnustega välimusele:D
Ma ei arvanudki, et vaatan koerale peale ja ütlen ära, mis terviseprobleemid tulevikus kimbutama hakkavad. Pigem pidasin silmas seda, et ehk keegi on targem ja oskab öelda, mida peaks uurima-vaatama kui paberiteta koerakutsikale järgi lähen. ( a la silmad, hambumus, kehahoid vms...mis viitaks kohe migile veale tervises) Kui aga selliseid väliseid tunnuseid pole üldse mille järgi midagi tuvastada siis peab heale õnnele lootma:D
Ja veel,inglise buldogid pidid palju palju ilastama, nende nägu on juba rohkem voldiline ja mokad rippuvamad,kuidas prantsuse buldogil ilastamisega on? Nende nägu ja mokad ei tundu ilastamist nii palju soosivat, või kuidas??
 
chilipi 30. mai 2011, kl 12.54
Eesti Kennelliidus maksab tõupaberite vormistamine kuni kahe kuu vanustele kutsikatele 30 EUR per kutsikas. Kuni kuue kuu vanustele kutsikatele 77 EUR per kutsikas. EKL liikmetele on hinnad veelgi odavamad. Paberite vormistamiseks ei pea käima kohapeal, saab saata tähitud postiga. Buldogitel pole erinõudeid, seega peab olema isasel tõend munandite olemasolukohta, pole isegi näitusehinnet mõlemalt vanemalt vaja ega mingeid terviseuuringuid.

Seega, kui kutsikate vanematel on paberid, siis miks peaks keegi kutsikatele pabereid mitte tegema, et neid siis mitusada eurot odavamalt müüa? Sest emane on paaritamiseks liiga noor või vana, pesakonnad on liiga tihti, ühel vanemal pole tõupabereid, isa on krüoptorh - rohkem nagu põhjuseid polegi. Odavamal hinnal on põhjus. Hiina odavate toodete taga on lapstööjõud ja alamakstud töölised. Odavate kutsikate taga on ka mingi põhjus, mis pole mitte kutsikate müüja soov inimesi odava kutsikaga õnnelikuks teha, jäädes ise ilma mitmesajast eurost.

Kui ostad paberiteta kutsika, ole vähemalt nii tark, et sõlmid kirjaliku ostulepingu. Vaata seda näidist:
http://www.kennelliit.ee/est/dokumendid/blanketid/ostmyyk.pdf
Üldiselt riskid sellega, et saad kutsika, kes on vaktsineerimata, niiet sul tuleb kanda nii vaktsineerimise kui kiipimise kulud, ning halval juhul ka kutsika ravikulud. Tervisegarantiisid pole sul nagunii mitte mingeid.

Oled sa mõelnud, et anonüümse foorumi asemel võiks nõu küsida tõuühingult? Koertekoja foorumis on juttu olnud, et selle mõtteni jõuavad inimesed siis, kui neil on kodus juba käes paberiteta haige koer, kelle pärast süda valutab. Seda juttu on teinud just buldogite TÜ-ga seotud inimesed.
 
chilipi 30. mai 2011, kl 13.08
buldog Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> evikus kimbutama hakkavad. Pigem pidasin silmas se
> da, et ehk keegi on targem ja oskab öelda, mida pe
> aks uurima-vaatama kui paberiteta koerakutsikale j
> ärgi lähen. ( a la silmad, hambumus, kehahoid vms.
> ..mis viitaks kohe migile veale tervises) Kui aga
> selliseid väliseid tunnuseid pole üldse mille järg
> i midagi tuvastada siis peab heale õnnele lootma:D
Võiksid võtta ühendust ka inimesega, kes tõugu tunneb, ja paluda tal kaasa tull kutsikat valima. Kuldreegel on see, et kui kutsikaid peetakse oludes, mis äratavad sinus kahtlusi, siis sealt kutsikat ei võeta. Samuti ei võeta loidu, rähmaste silmadega, kõhulahtisuse tunnustega, alatoitunud välimusega kutsikat. Sinus võib ta esimesel hetkel tekitada kaastundelaine, edasi pead aga tegelema terviseprobleemidega ning kui sa loomaarstide hinnakirjaga juba tuttav pole, siis soovitan sul praegu hindadega tutvuda. Lisaks hingevalu haige koera pärast, mida ei saagi rahasse panna.

Sinu enda huvides on ka küsida infot selle kohta, millal on kutsikad saanud ussirohtu. Kui kutsikaid on vaktsineeritud, siis peavad olema vaktsineerimispassid. Eestis ei tohi kasvatajaid kutsikaid loovutada märgistamata, üldiselt on märgistuseks kiip, aga sobib ka tätoveering - ning vet. passis ja koeral olev märgistus peavad kokku langema.

Kas sul pole ühtegi tuttavat, kel oleks tõukoera või kes tõukoerandusest midagi jagaks? Sellel alal on piisavalt äri ja pettust, et tasuks kellegi käest nõu küsida, et mitte halba kaupa teha. Kuigi paberiteta kutsikatega on seotud niivõrd palju halbu kogemusi, et enamik tõukoerte omanikke soovitab sul sellest mõttest loobuda ja valida paberitega kutsikate seast (ka seal tuleb kasuks oskus valida), maksta pigem rohkem terve kutsika eest kui osta odavam ja kulutada ravile.

Kuna lõpuks koos elad selle koeraga aga sina, siis mina ei solvu üldse, kui sa mu nõuandeid asjatuks pead. Võid lihtsalt ignoreerida, ei ole mõtet siia tekitada jälle sõda, et miks paberiteta koer on sama hea aga lihtsalt odavam. Nagu ütlesin, paber ise maksab väga vähe, selle hinna taga on muud põhjused ja soov hinnas kaotada pole kindlasti müüjal esikohal.
 
aga 30. mai 2011, kl 13.31
saab ka nn krantsidele teha esmast läbivaatust arsti juures, täpselt sama mida tõupaberitega kutsikatelegi tehakse.

samas, kui tegemist on krantsiga, kas siis ikka saad arvestada siin räägitud puhast tõugu koerte iseloomuga?ehk siis küsimuse püstatasid konkreetsete tõugude kohta, aga omale tahaksid hoopis krantsi. ilmselt krantside puhul on keerulisem sul sellist eelinformatsiooni saada.
 
simone 30. mai 2011, kl 14.13
Mina ostsin ka paberiteta buldogi. Mul on veel 8 aastane bokser, kes on paberitega. Teda ostes oli küll hirmus oluline, et ikka paberid oleksid, aga tegelikult ei oma need tähtsust. Näitustel ma temaga nagunii ei käi, oluline on lihtsalt, et välimuse järgi ikka buldog välja näeks ja tõutunnused on ju silmaga näha. Haiguste eest muidugi kaitset pole. Mina ostsin enda koera Leedust okidoki.ee kaudu. Kui soovid võin Sulle isegi kasvataja tel nr anda. Väga sõbralik kasvataja oli, saime Riias kokku ja koer on ka väga tore ja terve, saab sügisel juba 2 aastaseks.
 
buldog. 30. mai 2011, kl 14.38
Lõpuks ehk tulebki odavam osta paberitega ja terve kui paberiteta ja haige koer, kuigi olen ka selles kindel, et väide paberitega ja terve ei pea alati paika.
Ja chilipi ma ei tahagi sõda ega vaidlust teemal terve haige, paberitega paberiteta. Olen lihtsalt 1 ääretu buldogi fänn, kes ammust aega ühest sellisest sõbrast ka enda kodus unistab:) ning kirjutasin siia nõu saamise eesmärgil, kuna meie peres oleks tegemist esimese koeraga... Sain sinu kommentaaridest palju targemaks ning aitäh!
Oskab siis keegi anda infot mõnest paberitega prantsuse buldogi kutsikast, kes varsti loovutusealine?
Ja sinna koertekotta ei julgenud kirjutada, seal on kõik huvilised oma puhtatõuliste tsempionitega Vähemalt mulle tundus foorumit lugedes, arvatavasti saaksin suure sõimu osaliseks seal:D

Paberiteta pr. buldogi kuulutust nägin sellist

http://www.kuldnebors.ee/search/lemmikloomad/toutunnistuseta-koerad/prantsuse-buldogi-kutsikad/search.mec?pob_post_id=8600282&pob_action=show_post&pob_cat_id=11162&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=et

, suhtlesin ka müüjaga. Kutsude ema on paberiteta pr buldog, kes samuti võetud sõbraks mitte näituse loomaks, kutsude isa müüja perekonnatuttavate lemmik (paberiteta sõberkoer) Mõlemad vanemad pidavat olema terved-allergiavabad sõbraliku loomuga. Mis sellest arvata?
 
murelik 30. mai 2011, kl 15.29
Allergia on nüüd selles tõus üks väiksemaid probleeme.Olgu paberitega või ilma .See tõug on üks haigemaid tõuge üldse.Hingamisprobleemid,südameprobleemid ei ole haruldased selles tõus.
Liikumisprobleemid ka paljudel koertel.Paberiteta on mingi haigus kindlustatud, paberitega võib õnne olla õige toitmise,hooldamise ja elutingimuste korral saab koer ehk enam vähem normaalset elu elada.

Ükski kasvataja ei väida ,et tal on haige tõug!Kasvatajad teevad niipalju,kui võimalik,aga kahjuks selles tõus on pilt üsna kehv.Ka inglastel ei ole parem.
Eestis on üks inglaste kasvataja ,kust üldse julgeks koerahinda maksta.Leedust ,Lätist ei räägigi.Seal on see koertevahendamine nii levinud osade tõugude puhul.Suurtelt Venemaa ja Poola konkreetsetelt turgudelt ostetakse massiliselt kuni 100 euri.kutsikas ja siis müüakse kallilt maha.Tihti fantastiline ja plaanitud internetireklaam.
Vahekasu on mõtlemapanev ja kutsikad ei lõpe imelikul kombel kunagi otsa sellistel müüjatel.Põlvnemine mõistatuseks.Kohutav.Sellist tõugu ei ostaks sealt iial.
Kui võtad sellest tõust koera on vaja kindlasti inimest kes seda tõugu tunneb,et üldse kutsikas leida ,kel vähegi oleks võimalik valutult elu elada ja sinu rahakott ei tühjeneks veel autohinna võrra,kuna arstiarved,ravimid ja tihti ka operatsioonid on meeletult kallid.
Kahjuks on molossidel üldse palju haigusi,seda võiks arvestada ,kui võtta endale molosside rühma kuuluv koer.
 
buldog 30. mai 2011, kl 22.57
Täna õhtul saigi üht nädalavanust pesakonda vaatamas käidud. Sedapuhku siis paberitega:)Loovutamine alles juuli lõpp.
Ema oli väga väga sõbralik vaatamata äsja sündinud kutsikatele, pojad olid ka armsad. Vaatamata hirmulugudele siin ja mujal minu kiindumus ainult kasvas:)
 
käime Nuustakul ära 01. juuni 2011, kl 12.02
Paberiteta koera ei ostaks eluski. Esiteks, kuna nad välimuselt ei meenuta enamasti kaugeltki "originaali". Kutsikana, jah, on kogenematul silmal raske vahet teha vbl, kuid täiskasvanuna saad juba aru, kellel on liiga kõrged jalad, teravatipulised kõrvad, vms. Teiseks ei ostaks paberiteta koeri, kuna ei toeta millerdust. Ei, see ei ole heategevus,e t keegi toodab juurde paberiteta tõukoera moodi koeri, et oleks midagi odavalt ka saadaval neile, kes ei ole näitustest huvitatud.
Pr. buldogist- minu armastatud tõug, supervahvad koerad, palavat ja külma ilma ei armasta, söögiisu sõltub konkreetsest isendist, närida armastavad, armukadedad, mugavad koerad. Norskavad, nagu eelpool välja toodi. Sobivad hästi lastega perre, kuna armastavad hirmsasti mängida. Sporti nendega just harrastada ei saa, kuid ca 10 km jalutusringid taluvad vapralt ära. Positiivne omadus- nad ei haugu tühja- tähja peale. Hooldamine: igapäevaselt puhastada silmavoldid. Toit: kvaliteettoit, panevad mõnuga ka toorest.
 
kersti 01. juuni 2011, kl 13.08
kersti Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Norskamisega harjub ,mind küll see ei häiri.Ja see
> oleneb ka kindlasti koerast ,sest meil sellega er
> ilisi probleeme ei ole.


Kui võimalik siis ikka paberitega.Ja ilastamist ka ei ole.Omal on ilma paberiteta.Aga see polnudki üldse oluline.Kõige olulisem on ikka see kui truu ja ustav võib üks loom olla ,teist sellist looma ei ole mina veel tundnud kui prantslane.
 
Nuustakule 01. juuni 2011, kl 14.39
Mil viisil need kõrgemad jalad ja ja teravamad kõrvad looma tervises ja iseloomus avalduvad?
 
to 14.39 01. juuni 2011, kl 17.20
No kui tervist ja iseloomu ainult tahetakse, siis võtku aus segavereline Muri omale.; Milleks siis räägitakse mingist paberiteta tõukoera soovist?
Ega jah, tervisele ja iseloomule see ei avaldu, kuid siis ärgu pookigu ka oma kõrgemate jalgade ja teravatipuliste kõrvadega koerale tõunimetusi külge. Sest PR bulli tõustandardis pole neid kahte komponenti näiteks ette nähtud olema.
 
buldog 01. juuni 2011, kl 19.09
Paberiteta tõukoer? Küsisin ikka paberiteta antud tõukoera väliste tunnustega krantsi.
 
kl 03. juuni 2011, kl 16.24
mul olnud 2 tk, üks minu oma suri 5 aastasena kasvajasse, siiani ei saa üle :-(
Inglastega olen ka kokku puutunud aga....niipalju plusse ja miinuseid.
Suurim see, et ta üksi kodus päeviti on, ta tahab seltskonda ja kui üksi on siis võib ka sigatsema hakata!

Inglasel olid suured silmamäda probleemid...pudeleid tuhandete eest raviks...

Norkamis ja pussukotid on mõlemad!

Igaljuhul arstile tee kliendikaart ära, seal hakkad tihe külaline olema!

nunnud on mõlemad, aga Sa pead olema valmis kasvatama rohkem kui last!
 
Kati 10. juuni 2011, kl 11.43
Aasta alguses tekkis ka soov võtta buldogi ning ka dilemma, et kumb. Otsustasime siiski prantslase kasuks. Ei ole paberitega ja saime suhteliselt odavalt kätte. Koerast niipalju, et mis seondub puuksutamisega siis anname kindlat toitu ning see on vähemaks jäänud. Omanik küll soovitas igast asju süüa anda (peale kartuli ja kontide) aga nii kui ainult ühte kindlat toitu sööma hakkas on puuksutamine vääga harva esinev. Norskamine.. Mhh.. sellega on nii, et magama jäädes tõmmad paar kolm korda ja siis on vaikus majas. Pole selle peale küll üles tõusnud, et koer norskaks. Olen mitte sügava unega inimene ka. Arvan, et meil vedas sellega :) Aga on juhtunud, et tõuseme öösel üles selle peale, et mingi nätsutamine käib. Käpa näris. Keelasime ning see harjumus kadus :) Allergia on vaid siis kui midagi magusamat kuskilt saab. Aga see ka kaob kiiresti.
Väga mõnus ja seltskondlik koer on!. Sõnakuulelik kah! Soovitan. Ja ütlen veel, et paberid pole need kõige tähtsamad. Kui koeral on probleeme siis on tal ka need siis kui paberid. See on minu arvamus. :)
 
Katile 14. juuni 2011, kl 15.37
Kati, paraku päris nii see ei ole. Paberid maksavad ainult mõne euro (natuke üle saja krooni olid vist), nii et enamasti on ikka põhjus, miks koer pabereid ei saa - kas on vanemad sugulased, üks pole tõukoer, üks on haige jne. Ma väga loodan, et Sul vedas ja ühtegi haigust koerale ei tule. Samas tean paberiteta prantslast, kes on nii armas, aga ta vaeseke on pidevalt allergias ja sügab ennast. See raha, mis koera eest vähem maksti, on ammu juba loomaarstile viidud.
Kui te armastate lisaks enda koerale ka seda tõugu üldiselt, siis nii palju võiks ikka tõu heaks teha, et võtate paberitega kutsika, kelle mõlemad vanemad on kindlalt prantslased...
 
Kylli 30. juuni 2013, kl 14.21
tere, kas saaks sinuga suhelda puldogidest emaili teel? kyllisumin@hotmail.com on minu email. meil pisikeme puldog kodus ja vaja natukene nõu. suured tänud
 
Vana 01. juuli 2013, kl 08.10
See teema on juba 2 aastat vana :) :) :)
 
Risto 01. juuli 2013, kl 14.36
suht rumal ja isepäine koeratõug, välimus ka eemaletõukav
 
Anneli 28. august 2013, kl 11.21
kas keegi on puutund sellise probleemiga kokku,kui prantslane ründab kodus vanemat inimest,koer ise juba 9 aastane
 
kivike 28. august 2013, kl 12.45
Kui koer on olnud eluaeg sõbralik ja siis äkki lambist ründab, siis on põhjust käia arsti juures, tõenäoliselt on probleem neuroloogiline. Või siis on koeral mingit laadi valud näiteks.
 
''''''''''''' 28. august 2013, kl 12.56
See pole tõu probleem, mingi suhtlemise probleem selle inimesega, mis seal täpselt on juhtunud teab vast rünnatav ise, aga ei ütle seda sulle iilalgi.
Hoia koer temast eemal nii, et teed koerale ennast kõige huvitavamaks, mängi koeraga ise ja keela vanainimese juurde minek, kui ise ära oled on parem koer kindlasse kohta panna ja talle tegevust võimaldavad mänguasjad jätta, kui vaja siis õpetada koer nendega mängima.
Koera saad igas vanuses õpetada, aga kõigepealt tuleb konflikti osapoolte turvalisuse peale mõelda. Kui ise jagu ei saa otsi mõni koeratreener appi.
 
Juudas 29. august 2013, kl 16.10
Millal hakatakse ükskord mõistma, et kui pole sul tõutunnistust pole sul ka tõugu. Siis on sul krants. Kui sul pole sünnitust siis pole sind ennast kah olemas.
Saate aru, et paberi vormistamine ei maksa mitte essugi ( 13€), lihtsalt mingid jobud pole huvitatud tegemast teatud terviseuuringuid.
Kui võtta selline tõug nagu buldog, siis kindlasti ei tohiks võtta mingit Paberiteta Tõukoera. Mis siis et ta näeb sul pmst sama välja, aga vaadates tervisehädasi ja kõike on sul endal parem, kui tead et koera vanematel on tervis ka juba korras. Pärast käi ja jookse arstide vahet, " kasvatajat" ei koti sinu mured, sest tema on oma raha kätte saanud.
Ja pealegi ei maksaks mina 300-500€ krantsi eest. Oleksin nõus tasuma sümboolse summa nö kiip, vaktsiinid, söök. Sest mis krdi summat mult mudu välja nõutakse, kui kullakasvataja pole aretamisesse midagi investeerinudki ( näitused[ üks näitusel osalemine ca 50€ siiasinna+ transport eri riikidesse+ muud kulutused. Ja kui tegemist juba chempioniga, siis ta kindlasti kolmel näitusel juba osalenud, et arvuta ise]), terviseuuringud, paberimajandus pesakonna registreerimiseks.
Niet mõtle, palju oled nõus krantsi eest välja käima.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!