Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Saksa Lambakoerte omanikud:
 
woof 09. aprill 2013, kl 16.35
Tere Teile...
Mina plaanin endale SLK võtta nii umbes kuu aja pärast :) :) :)

ma sooviksin teada millistes tingimustes Teie oma SLK kasvatate?

kellel on vähegi tahtmist ja viitsimist,olge nii toredad ja vastake mõnele küsimusele:


milliseid ettevalmistusi tegite ennem,kui kutsikas koju tuli?
millised on teie koera toitumusharjumused(mitu korda päevas sööb?
mis toitu teie koer sööb?
mitu korda te oma koeraga väljas käite?(kui kaua)
mitu tundi on koer üksi kodus päeva jooksul
kuidas SLK treenite?
kas elate korteris või majas?

suurimad tänud Teile ja edu kutsude kasvatamisel!:)
ilusat kevadet!:)
 
M. 09. aprill 2013, kl 16.53
Kui selliseid küsimusi on vaja küsida, siis äkki oleks targem koera võtmine kuhugi kaugemasse tulevikku lükata? Oleks parem nii teile kui koerale...
 
tore 09. aprill 2013, kl 17.18
pesad, kausid. Võtsin puhkuse. Paar nädalat kindlasti ei või üksi koju jätta, siis tasapisi harjutada üksiolemist. alguses sõi 4x, nüüd 2 x, korra krõbinad ja teinekord kodutoitu, kindlasti ei tiohi anda konte!Väljas 3x, kusagil oleneb päevas ilmast ja koer viitsimisest 30min kuni siis....
Kindlasti kooli. Majas.
Kindlasti oskab ka hüva nõu anda kasvataja, tavaliselt annavadki.
 
tore 09. aprill 2013, kl 17.21
jäi veel lisamata, et see on väga individuaalne, mõni annab täiskasvanuna korra päevas süüa.Aga tite eas, seda ütleb kasvataja. Mõnel tahavd ainult väljas olla, teistel ainult pereringis.
 
woof 09. aprill 2013, kl 17.52
M. Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui selliseid küsimusi on vaja küsida, siis äkki o
> leks targem koera võtmine kuhugi kaugemasse tulevi
> kku lükata? Oleks parem nii teile kui koerale...


targem oleks sul mitte midagi kirjutada...
MINA ARVAN,et targem on uurida igaltpoolt koertega seonduvat ja teiste kogemusi uurida.
ja suht veendunult ei ole ma täna hommikul ärgates avastanud,et tahan koera võtta...
ja tegu ei ole mu esimese koeraga..lihtsalt eelmisest koerast on suht mitu aastat möödas...

anna mulle andeks ,kui ma ebaviisakas tundusin,aga ma ei küsinud sinu käest kas võtta koera või mitte.olen teinud kindla otsuse ja soovin ennast selleks häasti ette valmistada.
ettetänades,Woof...
 
Egge 09. aprill 2013, kl 18.26
Kas on kavatsus ka näitustel käia ning tegeleda aretusega-esimese koeraga vist mitte-aga oleneb kutsikate kasvatajatest muidugi,sellisel juhul on hind palju kõrgem ja on vajalik kokku leppida palju hinnast tagastatakse kui ei sobi aretuseks-selleks kulub aega vähemalt 1,5 aastat-et seda teada saada.
 
SLK omanik 10. aprill 2013, kl 16.15
Kõigepealt soovitan neil lugeda koerateemalisi raamatuid, kindlasti raamatut "Sinu parim sõber, Saksa lambakoer, Susan Samms". Uuringe ennem kutsikavõttu põhjalikult tõugu, hooldamist jms. Kindlasti tehke omale selgeks, kas isane või emane. Otsuseid aitab teil teha just seesama raamat. Kui soovite kindlasti saksa lambakoera võtta, siis ostke koer korraliku kasvataja käest ja paluge ka kutsikate ema näha.


milliseid ettevalmistusi tegite ennem,kui kutsikas koju tuli? - Lugesime saksa lambakoera raamatuid ja lisaks ka muid koerateemalisi "koerakuulaja" näiteks. Uurisime erinevaid kenneleid ja käisime mitmeid pesakondi vaatamas. Arutasime perega läbi, mis kohustused kellegil on, kes hakkab trennis käima, kes koristab ka nädala sees elamist koerakarvade tõttu jne, kes-millal jalutamas käib jne.

millised on teie koera toitumusharjumused(mitu korda päevas sööb? - kutsikas sööb umbes 4x päevas, täiskasvanud koera soovitaks sööta 2x päevas, siis on tal koguaeg kõht täis ja on talle tervislikum. Kui koer saab vaid korra päevas kogu päevanormi kätte, siis on tal magu väga täis ja pool päevast ikkagi kõht tühi. Toiduvalik on erinev, kindlasti uurida pakendilt infot, tuhaprotsent võiks olla alla 6. Paremad on täisväärtuslikud "kallid kliiniku toidud", kus on koerale kõik vajalikud elemendid sees. Kindlasti peaks koerale andma ka muud toitu: juurvilju, liha, näiteks pirni, porgandit, lihast kanasüdameid jms. Peenikesi kanakonte ja luid ei tohi anda!


mitu korda te oma koeraga väljas käite?(kui kaua) Oleneb päevast, kas on vaba päev või mitte. Vabadel päevadel saab ilmselgelt rohkem koeraga tegeleda. Suvel saab käia temaga ujumas, rattaga sõitmas; talvel suusatamas. Jalutame min. 3x päevas, ringi suurus vareerub 15 minutist mitme tunnini.


mitu tundi on koer üksi kodus päeva jooksul - ca 8st 5ni. lõuna ajal käib pereliige kodus söömas.


kuidas SLK treenite? - käime erinevates trennides: kuulekus, varrukatrenn, jäljetrenn ja kadunud inimeste otsimisega tegelev trenn (uus asi).


kas elate korteris või majas? - majas, kuid koer enamasti toas

Väga hea oleks, kui saaksite kutsika võtmise ajaks võtta endale puhkuse. Kui elate mitmekesi, siis saab üks võtta nädal-paar ja kui ühel lõpeb puhkus, siis võtab teine kohe otsa. Nii on kutsika arenguks väga hea, kui ta ei pea üksinda olema ja teda saab juba maast madalast õpetada ja sotsialiseerida, loomulikult tekitab see ka lähedust ja usaldust teie ja koera vahel

Soovitan ka külastada Saksa lambakoera Facebooki lehte: http://www.facebook.com/pages/Saksa-lambakoer/322580174520431

Igal juhul palju jaksu juba ette. Kui olete otsustanud just selle tõuesindaja võtta, siis õige kasvatusega ja hoolimisega te ei kahetse seda otsust ja saate omale järgnevateks pikkadeks aastateks vahva sõbra ja pereliikme!
 
woof 10. aprill 2013, kl 18.53
olen lugenud väga palju kirjandust koerte kohta,uurind kaua,et mis tõugu jne olen ka vaadanud palju palju videosid,koerte sarju jne. :)
olen otsustanud emase koera kasuks...
ja koer soovin siiski ainult kalliks,truuks sõbraks,kellega koos aega veeta,keda õpetada :)
ja mul ongi tulemas puhkus,pea 2 kuune,niiet,usun,et ajastus on ideaalne :)
sellest tulenevalt ka põhjalikud mitmekülgsed ettevamistused :)
 
Kaiti 11. aprill 2013, kl 14.47
Siis on teil hea puhkuse teises pooles harjutada koera veidi pikemalt olema omaette-järk-järgult..Repliigiks siin eespool soovitati kallimaid toite-aga alati pole need ka garantii et on parimad nagu miski illsi sarjast-sisaldas midagi lubamatut kuigi oli just ravisuunaline toode...hea kindlasti pakkuda kodumaist hakkliha erinevate putrudega.Krõbinaid annan 2-e sorti ja uue toomine enne kui vana otsas et üleminek oleks sujuv nagu ikka ükskõik millise noore looma või inimlapse toitmiselgi.Endale meeldib kennel Heleros-kuigi ise sealt koera pole veel võtnud.
 
toortoiduline 11. aprill 2013, kl 15.09
"...hea kindlasti pakkuda kodumaist hakkliha erinevate putrudega."
Koeral hambad suus, milleks teda pudiga toita? :) Mu koer saab ligi peasuuruse käntsaka kõri, magu vms, paneb ühe otsa talla alla ja tirib sealt palasid - ise silmnähtavalt rahul ning igati rõõmus ja terve. Pirne ja porgandeid ka ei saa, vahel harva kuivtoitu, milles liha üle 70 protsendi ning kunstlikke lõhna- ja värvaineid pole.
 
Hm 11. aprill 2013, kl 15.29
SEAhakkliha ei tohi loomale andA.
 
madis 11. aprill 2013, kl 18.59
1. Sakslane tahab ruumi, vabadust, suurt aeda, veel parem, suurt maavaldust.
Kõige muuga saaks hakkama aga "sakslane korteris" on looma piinamine.
 
slk omanik 11. aprill 2013, kl 21.27
Loll jutt, et sakslane tahab ruumi. Sakslane, ja koerad üleüldse, on inimkaaslejad loomad ja nemad on seal, kus on inimesed. Meil on ka suur aed aga arvad, et koer tahab seal aias olla kui inimesed on toas? Ei taha! Tema istub ukse taga, ootab ja passib või haugatab nõudlikult tuppa. Kui rahvas on väljas (nt suvel grillimine), siis on koer ka just nimelt seal platsis, mitte ei oota ukse taga tuppa saamist.

See on täiesti mööda jutt, et sakslane tahab ruumi ja suurt maavaldust. Sakslane tahab tegelemist. Mis kasu on suurest maavaldusest, kui temaga ei tegeleta? Sakslane on koer, kes vajab palju liikumist ja ajutööd ja seda ta üksinda küll aias ei tee. Ükskõik kui suur või väike aed ka poleks, temaga peab t-e-g-e-l-e-m-a. Ehk siis käima trennis, jooksmas, ujumas, jalutamas, mängimas.

Sakslast saab väga edukalt korteris pidada, lõpetage see valeinfo levitamine juba ära. Koerapiinamine on see kui koer visatakse 100 ha suurusele maavaldusele ja kord-paar päevas viiakse söök ette ja kõik. Saage aru, et koer ei jookse ega mängi endaga suures aias. Ta tahab inimeste seltsi.
 
madis 11. aprill 2013, kl 22.39
Esimene lause ütleb kirjutaja kohta kõik.
Kana võib ka mesipuus pidada....aga milleks?
Milleks võtta omale koer ja siis hakata harjutama talle päevade kaupa üksiolekut korteris?
 
slk omanik 11. aprill 2013, kl 23.31
Sa esimesest lausest edasi ka jõudsid? Mis sealt vahet on, kas koer on päevade kaupa üksinda korteris või megasuures villas? Sul vist pole koera, et sellist rumalat juttu ajad. Ma olen ekstra vaadanud, mida koer teeb, kui ma aiast lahkun. Ta istub tundide kaupa ÜHE ja SAMA koha peal. Järeldus: ta istuks ka korteris ühe koha peal kui juba suures aias ise end ei lõbusta. Teiseks: ma ütlesin, et sakslane vajab tegevust ja ajutööd ja suur maja ning aed ei ole vabandus selle mitte tegemiseks. Koera ei huvita, kas sul on suur aed või korter - temaga peab niivõinaa jalutamas käima, mängimas, trennis. Point on selles, et koer ei jookse sul tund aega järjest ega mängi omaette. Kui kedagi seal niikuinii pole, siis ta passib enamasti ühe koha peal, heal juhul luusib natuke ringi. Aga et ta seal jookseks ja mängiks... üksinda küll mitte.
 
madisele 11. aprill 2013, kl 23.40
Kust sa välja lugesid, et koera päevade kaupa üksinda korteris peetakse? Aga päevade kaupa üksinda aias on OK? Imelik arusaam mõnel ikka. Koeraga tuleb tegeleda, eriti sakslasega, elagu ta kasvõi omaette suurel planeedil. Koer on seltsiv loom ja pole kohe kindlasti mitte õnnelikum suures aias üksinda kui korteris, kus temaga mitu korda päevas mängitakse, tegeletakse ja õues käiakse!
 
põnev 12. aprill 2013, kl 07.18
Küll see madis (väikse algustähega) on ikka tark, et oskab lausa inimese esimesest lausest välja lugeda, mis inimesega on tegu :)

Ennem võiks koerte käitumisega end kurssi viia kui siia targutama tuleb ja valeinfot levitama "korteris koera pidamine on loomapiinamine". Jah, berhardniini või mõne muu paksu aluskarvaga koeratõu pidamine küll, aga sakslane võib väga edukalt korteris elada. Chihcuahua pidamine korteris on ka piinamine eksole, chiul peab ikka suur aed olema, kus ta saab palju ise joosta ja mängida!
 
SLK huvilisel 12. aprill 2013, kl 09.50
Soovitaksin külastada mai alguses toimuvat saksa lambakoerte peaerinäitust. Seal näete erinevate kennelite koeri, nende tööomadusi (varrukakatse käigus)ja suheldes omanikega kes seal oma koertega viibivad saate ka aimu saksa lambakoerte erinevatest iseloomudest.

Ainult tõupaberi järgi ei soovita ma valida saksa lambakoera kutsikat odavaimast pesakonnast. On väga palju koeri ja liine kus esineb näiteks närvilist iseloomu, on liine kus on tõenäolisem saada rahulikum ning kodukoeraks sobivam isend. Tulge kohale, vaadake, uurige! Näituse koduleht: www.gsd.ee

http://www.gsd.ee/?page_id=63

Hea lehekülg kus saada kontakte - on ka ESLÜ koduleht ning järelkasvu toimkonna alt saad inimese kontaktid, eks oskab nõustada kutsika võtmisel

http://www.saksalambakoer.ee/est/jarelkasv/avaleht_jarelkasv

Olles ise sakslasi pidanud (mitte kasvatanud) üle 20 aasta - ning olles omanud koeri erinevatest kennelitest võin öelda, et vanemad määravad väga suures osas koera temperamendi, iseloomu ja tervise. Seega soovitan siiski valida endale tõupaberitega kutsikas, otsida keegi kes suudab teid nõustada pesakonna valikul. Paberitega kutsikas ei tähenda mitte mingit kohustust - on kutsikaid keda jah müüakse vaid aktiivsele tegelejale. Ja samas on kutsikaid kellele tahetakse leida vaid head ja hoolivat kodu. Kasvatajale tuleb oma soovist lihtsalt rääkida.
Paberite maksumus vanematele kes vastavad aretusnõuetele tervise ja iseloomu poolest on minimaalne - nii et jutt et paberid maksavad on vale. Kõige tavalisemad põhjused miks kutsikatel pabereid ei ole - omanikku ei huvita kellega ta paaritab oma emast - kutsikad on nummid. See et Eestis sakslaste liinid väga lähedalt seotud teda ei häiri ja ta ei viitsi niipaljugi vaeva näha et uurida, ega ta oma emast tema lihase vennaga näiteks ei paaritanud. Terviseuuringuid ei ole kas tehtud või on need aretuseks ebasobivad. Koer on koolitamatu või ei ole teda proovitudki koolitada - kutsikad ON NUMMID. TEgelt on suurim raharöövel paberiteta kutsika müüja. Ta ei tea mida ta müüb ei geneetiliselt, tervise poolest ega iseloomu poolest. Võimalus saada saksa lambakoer kes kardab enda varjugi on suht reaalne näiteks.
Paberitega kutsikate müüja puhul on vanematele tehtud terviseuuringud: kontrollitud, et koer ei kardaks püssipauku ega müristamist, et ta on koolitatav ning et temas on enesekindlust kaitsmaks oma kodu. VÕimalik et paberitega kutsika müüjal on olnud mitu üliilusat ja armsat koera, kellel paraku on haige selg või näiteks puusad või allergiad kimbutavad. Sellistele koertele otsitakse uus kodu. Aga võimalus on et sealt uuest kodust te just selle paberiteta kutsika saate. Sellele tasuks mõelda. Korraliku kutsika ostmine on osa investeeringust. Ülejäänud investeering saab olema ka potensiaalsed arstiarved...
 
madis 12. aprill 2013, kl 11.53
Ma tavaliselt ei viitsi puupeadega vaielda ja asju seletada....aga ok, teen seekord erandi.
Mu ämm elab Tallinnas, suures paneelmajas. Pideva külalisena olen majarahvast mingi pildi juba saanud.
Terve maja on täis erinevaid koeri. Vähemalt igal teisel elanikul.
2Dobermani, mitu sakslast, retriiverid, erinevaid väikseid karvaseid ja siledaid lugematu hulk ja loomulikult ka mastif, rotveiler.
Hale on vaadata neid loomi, kes on pidevas liikumisvaeguses. Ei viitsi ükski peremees jalutada oma suitsust pikemat ringi. Longitakse veidi eemale, koer saab vaevu oma häda tehtud ja kohe tuppa tagasi.
Mita kehvem ilm, seda lühem jalutuskäik. Suvel jaksatakse heal juhul pooletunnine tiir teha.
Lisaks sellele ei korista üle poole rahvast oma koera junne!
Kui olen peale sattunud ja teole selgitust küsinud, vahitakse nagu tulnukat.
Lollidega ma vaielda ei viitsi, elagu oma getos, oma sita sees....
PS: "loll" teksti esimese sõnana iseloomustab väga täpselt enamiku linnas paneelikas koera pidavate indiviidide mõttemaailma- mina tean ise loomadest kõike, teised pidagu suu.
PPS: madis peab maal suures majas, suurel krundil sakslast, enne oli moskvalane, veel enne samuti sakslane. Mingil hetkel tuleb perre teine sakslane juurde. Kuna ma ei käi 8`st 17`ni tööl, saan seda endale lahedasti lubada.
 
Puupeale 12. aprill 2013, kl 12.47
Issand kas sulle ei jõua ikka kohale? Puust ja punaseks:

Koerapiinamine:
1. Korteris, kui koeraga ei tegeleta piisavalt st ei käida jalutamas, mängimas
2. Suure aiaga majas samadel juhtudel nagu punktis 1.

Ei ole koerapiinamine:
1. Korteris, kui koeraga tegeletakse piisavalt st käiakse jalutamas, mängimas
2. Suure aiaga majas samadel juhtudel nagu punktis 1.

Nb. Piisavalt tegelemine ei ole pool tundi suures aias või paneelmajade vahel koeraga seismine.
 
naine 14. aprill 2013, kl 15.32
No minu sakslane küll päeva maha ei maga liikumatus asendis.Alati müttab aia ääres koos naabri koertega,võrrid.ega kihutab võidu ja ükski auto ei jäta ka külmaks,alati on valvel,kas tullakse meile või sõidetakse edasi.Sammuti pakuvad huvi linnud,on võimalik mõni mutt või hiir kinni püüda.Seega olen nõus Madisega.Koer vajab aeda ja korter ei ole sellisele koerale parim.
 
naisele 14. aprill 2013, kl 17.50
sinu koer on ilmekas näide sellest, et koer, kes tahab tegevust, kuid omanik seda talle ei paku, hakkab seda ise otsima. sinule võib olla hea ja mugav, kui koer ennast teiste koerte, võrride, jalgratturite, möödakäiate ja autode peale käima tõmbab aga möödujatele pole see sugugi mugav. tegelikult järjekordne aias tegevusetuna lõugav "Rex".
 
SLK omanik 15. aprill 2013, kl 09.55
Kahjuks on sinu koer lihtsalt igavlev koer, kes otsib endale ise tegevust, kuna ilmselgelt temaga ei tegeleta ja arvad, et koerale piisab täiesti ainult aiast. Koer, kes jookseb mööda aeda edasi-tagasi saates autosid, jalgrattureid ja jumal teab mida, on lihtsalt kasvatamatu. Normaalse närvikavaga sakslane ei käitu nii. Minu koer jälgib kõike väljaspool aeda toimuvat stoilise rahuga. Ei reageeri ta kuidagi mööda kõndivatele inimestele - milleks? Kui keegi neist meie aeda taoks või sisse murraks, siis on tema ülesanne valdusi kaitsta. Aiatagune maa pole aga koera valdus.

Koer ei vaja aeda, koer vajab t-e-g-e-l-e-m-i-s-t! Kui sa sellest aru ei saa, siis oled omale väga vale tõu võtnud. Sinusugusele oleks paras pekingi paleekoer. Sakslane tahab palju ajutööd, jalutamist, mängimist.
 
Ei ole SLK omanik aga... 15. aprill 2013, kl 17.51
... üheks heaks kohaks info hankimisel on http://www.koer.ee/ ja sealt alt siis artiklid!
 
novot 15. aprill 2013, kl 22.37
Aga palun, koerapiinajad, kes koera üksinda aeda viskavad, lugege:


Koerad on sotsiaalsed olendid nagu meiegi, nii toa- kui õuekoerad vajavad suhtlemist.

Paljud arvavad, et koer peab olema õues, sest seal vabalt ringi liikudes saab ta vajalikku füüsilist koormust. Tõsiasi on siiski see, et enamik koeri ei „treeni" ennast üksinda aias olles. Põhiliselt lamavad nad näiteks ukse juures, oodates, millel „karjaliikmed" välja tulevad ja nendega tegelema hakkavad. Muidugi vajavad koerad iga päev liikumist, aga parim viis selle tagamiseks on jalutuskäigud või mängud aias koos peremehega.

Koerad vajavad inimestega koosolemist, et õppida karjakäitumise reegleid, mida aktsepteerib inimühiskond. Koerad, kes veedavad enamuse ajast väljaspool eluruume (kas üksinda või teiste koerte seltskonnas), võivad muutuda inimeste hulka sattudes kartlikuks, agressiivseks või hüperaktiivseks. Nad ei ole õppinud, kuidas inimkarjas käituda.


Koerad, kes peavad üksinda veetma pikki perioode, kannatavad üksilduse ja frustatsiooni all. Nad võivad lakkamatult haukuda, see tekitab probleeme naabritega. Igavlev koer hakkab endale ise tegevust otsima, milleks võib olla põõsaste väljajuurimine, aukude kaevamine, aia lammutamine jms.


Allikas http://www.koer.ee/Kus_on_koera_koht_-_kas_toas_voi_oues_.html
 
õuekoera omanik 16. aprill 2013, kl 08.49
mul 1,5a. saksa lambakoer, suur suur õueala, kus koerale meeldib ringi joosta ja talle meeldib lumi,aga tihtipeale tungib ta tuppa ja mitte sellepärast, et tahab toas olla, vaid just inimeste läheduse pärast...igal hommikul ootab iga inimese juures, millal üles tõuseb, siis läheb rahulikult jälle õue
 
korter vs suur aed 16. aprill 2013, kl 21.12
Mul 3 aastane sakslane, samuti rohkem toakoer, kuigi aed on suur, kus ta joosta saaks. Aga va sunnik lamab enamasti ühe koha peal - tema valvab. Olen teda väga harva näinud aias tegutsemas. Enamasti ta ikkagi lamab kuskil oma kindlas kohas (kust hea vaade on) või närib
lamades palli või nõuab tuppa. Kui keegi aeda läheb, siis muidugi käib järel ja tassib mänguasju ette. Aga miks ta siis omaette ei või mängida ja joosta? No vot, selline on koer: truu, inimkaasleja. Sakslane (ega ilmselt ka ükski teine tõug) ei taha olla üksinda suures aias. Sest tal on seal igav ja ta ei mängi ega jookse seal üksinda. Koerapiinamine korteris selles suhtes küll paika ei pea nagu koeral oleks kitsas ega saaks joosta kuskil. Seda räägivad kõik koeraomanikud, et nende koerad ei lõbusta end üksinda aias. Seda juttu, et korteris looma pidamine, on tema piinamine, räägivad väga koerakauged inimesed, kel endal pole koera olnudki või oli vanaemal maal ketis mõni Muki ja arvab, et koeral oli seal maru tore olla, sest muud pilti tema polegi näinud ja ei tea.
 
setteri omanik 17. aprill 2013, kl 01.53
Oehh...see , et seal kuskil x- majas ei käi inimesed piisavalt oma koertega jalutamas, ei tähenda seda, et ntx saksa lambakoera ei tohi korterisse võtta. Korteriinimesed käivad tõenäoliselt 5 x rohkem jalutamas oma loomadega , kui majaomanikud.!!!!!
 
setteri omanik 17. aprill 2013, kl 01.54
Kui on loomast hooliv inimene!!
 
hmhm 17. aprill 2013, kl 10.19
Olen ise ka täheldanud, et paljud majaelanikud tegelevad isegi vähem oma koeraga kui korteriinimesed. Majas elades saab ju koera mugavalt uksest välja lükata, sest ei pea ju ilmtingimata temaga kuskile pissile minema, korterisse sa ju koera hädale ei saa lasta ja pead end riidesse toppima ja ise välja minea. No ja kui juba väljas oled, siis jalutad ka seal rohkem. Ja kuna koerad on sotsialiseerimata, neil on aias igav, siis hauguvad seal ööd ja päevad läbi ja ajavad mööda aiaäärt inimesi taga. Eriti kehtib selline tendents just selliste vanade elamurajoonide kohta nagu nt Nõmmel jt vanad puumajad. Uuselamurajoonides esineb vähem sellist nähtust. Seega, inimesed, kes mingist aiast räägivad, kasutavad seda lihtsalt oma mugavuseks ära. Koerainimesel savi sellest aiast, tema käib niikuinii koeraga väljas jalutamas ja mängimas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!