Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Siil koduaias
 
jääkaks 20. juuli 2013, kl 17.24
eile ilumus meie aeda siil, süda natuke kripeldab - kõrval aias on suured koerad, autod sõidavad jne - äkki peaks ta hoopis maale, metsa viima
 
jääkolm 20. juuli 2013, kl 17.35
saada mulle smartpostiga.
 
delhvi kana 20. juuli 2013, kl 18.09
kas sa arvad, et siil on loll? päriselt ka usud, et koer murrab siili maha? mingi eurovärk vist, et kõik tahavad kohe kõiki kusagile mujale paigutada ja hirmsasti "hoolida". lase siilil rahus olla.
 
siilike 20. juuli 2013, kl 18.24
Mõned koerad murravad siile küll. Meil kunagi oli selline, mitu siili sai aastate jooksul öösel õue peal maha murtud.
Linnas, kus elan, on siile alailma autode poolt lömastatud kah.
 
kanale 20. juuli 2013, kl 18.28
miks nii tige? kas kukk jättis maha?
 
Mõistus-mõistus 20. juuli 2013, kl 18.35
jääkaks Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> eile ilumus meie aeda siil, süda natuke kripeldab
> - kõrval aias on suured koerad, autod sõidavad jne
> - äkki peaks ta hoopis maale, metsa viima
Aga selle peale sa ei mõtle,et püüad siili kinni viid ära,aga läheduses võib pesa olla ja pojad surevad nälga sest üks "heategija" päästis nende ema elu?!
 
elise 20. juuli 2013, kl 18.36
...see on hea märk, kui siil sinu koduaeda kavatseb elama tulla.mäletan, et minu vanaema ja vanaisa vaatasid hardusega siilipere, kellel mitu poega kaasas ja podisedes oma tegemisi ajsid, pandi kausike piimaga neile, hommikuks oli alti tühi, kas käisid kassid vms.iganes, kuid kost oli vastu vöetud.
mei maakohas külarahvas arvas, et , kui siil sinu koduaeda pikemalt jääb, siis oled mingi hea teo eest kingituse saaanud...vöi, kui kass sattus tuli sinu kaaslaseks... ei mäleta, et oleks lapsepölves terves külas hulkuvaid ja peremeheta kasse olnud, teadsime köigi perede kasse-koeri nime ja nägupidi, kuidas nüüd olukord selline on-ei tea.
 
njahh 20. juuli 2013, kl 23.09
jäta siil rahule ja las ta ajab omi asju. Mul elavad nad aias juba aastakümneid, hävitavad siin tigusid ja tõuke ja hiiri.. Jutt jumala õige, siilil võivad kuskil pojad olla ja kui siiliema ära viid, lõpeb see poegade hukkumisega.

Rõõska piima ei maksa siilile anda, see teeb ta kõhust lahti ja võib loomale halvasti lõppeda. Pigem võiks pakkuda liha või maitsestamata jogurtit või hapukoort, kõlbavad ka kassi- ja koerakrõbinad. Peaasi, et pole liiga soolane ja vürtsine.
 
reetur 21. juuli 2013, kl 09.38
Siilile ei tohiks üldse midagi anda, ta on metsloom ja tihti lõppeb inimestetoidu söömine haigestumise ja poegade puhul lausa surmaga.
 
ei maksa 21. juuli 2013, kl 13.10
siile viia kohat, kus harjunud on võõrasse kohta. ta saab harjumuspärases keskkonnas paremini hakkama.
 
Meili 21. juuli 2013, kl 13.15
Meil sööb siil koera kausist krõbinaid. Algul arvasin, et mõni kass käib öösel söömas, aga siis ühel õhtul nägin siili söömas ja nüüd olen jälginud, et kui õhtul koer juba toas magab siis tuleb ta sööma.
 
eelmisele 21. juuli 2013, kl 13.16
Ma sain aru, et seal aias oli siil üllatuskülaline, ehk siis see pole talle siiski just harjumuspärane paik.
Metsloomade ellu ilma mõjuva põhjuseta sekkuda ei ole siiski hea mõte.
 
ka "siiliomanik" 21. juuli 2013, kl 15.30
see on ju tore, et siilike Su aeda ilmus. meil elutsevad nad näiteks kompostihunnikus (elame samuti aedlinnas). tõsi, linnas on siilide jaoks mitmeid ohte, aga kus neid poleks. ära viia teda kindlasti ei tasuks. pigem loo talle oma aias mõnus olemine:

http://loodusaed.kirikiri.ee/spip.php?article3

http://aedjakodu.tarbija24.ee/405441/siilid-paastavad-aia
 
noh 21. juuli 2013, kl 16.36
Siilkülaline teab oma teed, võõras metsatukas ei pruugi teada...Samas võib olla ennegi käinud. Nad ikka tavaliselt pimedas hakkvad toitu jahtima, üsna hilja. "Minu"siilid söövad kassikonsrvi üjäägid ära. Kuivtoitu ragistaksid nad ka hea meelega, aga kahtlen, kas saavad pärast piisavalt vedelikku ja ei anna:)
 
Okaskasukaga põrsas 02. juuli 2021, kl 19.59
Igatahes Nõukogude ajal sumas siil suures sotsialismi udus aga praegu on ta õnnelikult pilves. Tänavu aasta avas mu siil hooaja täpselt kaheksandal märtsil kui kassi mollid kolisema hakkasid. A mul on ta eriline põssa iga kord kui on molla tühjaks söönud situb sinna sisse toidutänuna. Kord olid külakassid ümber toidunõu aga siil tuli kui võist läbi ja ja kõutsid kargasivad kõik molli ümbert nelja ilmakaarde. Ning kord kui pojad olid need vilistasid millegipärast. Ja üks aasta õhta ma seisin õues palja jalu ja tuli eemalt tõmbas ninaga ja tuli mu varvaste juurde ning hakkas neid närima. Eriline kannibal ma olin niikui siilimagnet kohe.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!