Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
cane corso
 
kana 22. november 2013, kl 11.24
kellel on, jagage muljeid.
ootaks ka infot, kes eestis seda tõugu kutsikaid müüb.
kas cane corsol on komme hulkuma minna või kuulab ta keeldu aiast mitte välja minna? tegemist siis paksus metsas asuva taluga, kus lähim naaber on 7 km kaugusel.
 
Kratt 22. november 2013, kl 14.00
www.koertekoda.ee seal ilmselt liigub corso inimesi rohkem kui delfis.
minul ainult negatiivsed kogemused corsoga. naabritel on, sõna ei kuula, jookseb oma massiga aiavõrgu maha, ründab teisi koeri. minul tõmbas käe puruks kui oma koera kaitsesin. hakkama saab temaga ainult suurt kasvu pereisa. teised pereliikmed suudavad koera ohjata ainult siis kui tollel on poovas asendis ogadega kett kaelas.
mida sa pead silmas "kuulab keeldu aiast välja minna"? kas nii, et ütled koerale "ära siit nähtamatust joonest üle mine" ja koer ei lähegi? nii lihtsalt need asjad kahjuks ei käi. pealegi on corso n.ö mutinahkne koer ja vaevalt et naudib 15-20 kraadist külma.
 
mina 22. november 2013, kl 16.38
tänud kratt. ma olen kõik internetis leiduva läbi lugenud. ootaks just selliseid kirjaldusi, nagu sinu oma - kes on kõnealuse koeraga mingitpidi kokku puutunud.
 
mina 22. november 2013, kl 16.42
keelu kuulamise all mõtlesin seda, et ta teab, et väravast välja minna ei tohi. mu taks ka teab ja minu ninaall ei lähe, aga kui mind silmapiiril ei ole, siis ikka läheb, kui mõte tuleb. sõbranna lääne siberi laika ei lähe siis ka, kui meid ei ole. ta teab, et ei tohi ja ei tee. ja üks tuttav taks läheb kohe, kui idee tekib :) peremeest absoluutselt tähele panemata.
 
... 22. november 2013, kl 17.26
Siin just sündis pesa: http://www.eaglemount.eu/
 
hani 22. november 2013, kl 17.36
Kui kõik internetis leiduv läbi loetud on, siis on ilmselt teada ju ka see et Eestis on vähemalt 3 corsosid kasvatavat kennelit ja ühes vist peaks veel kodulehe andmetel pesakond olema.
Seda, kuivõrd õuekoer, kes omapead maja valvaks, ta on, teavad kasvatajad ja selle tõu pidajad ilmselt rääkida ja ka seda, kui kergesti-raskesti koolitatav (ma usun, et ka ühe tõu sees on paremini ja halvemini kodus püsivaid ja õpetust omaks võtvaid isendeid).
 
Livia 22. november 2013, kl 20.19
Oman ise corsot ja puutun väga tihti erinevate corsodega kokku, kui on rohkem huvi selle tõu vastu, siis kirjuta mulle: liviakask@yahoo.com

Eelnevatele postitustele lisan veel seda, et corso on koer nagu koer ikka, kui temaga ei tegeleta, siis ta tõesti läheb üle käte ja võib rünnata nii koeri kui inimesi aga muidu on ta väga kergesti koolitatav, väga hooliv oma pere suhtes ja suurepärane koer, kes tahab oma perega koos olla ja üldjuhul hulkuma ei lähe. Eestis on rohkem kui 3 corso kennelit, igaltpoolt küll ei julgeks soovitada võtta, seega tasub enne uurida veidi kasvataja tausta ja seda, millised koerad tal on.
 
nohker 23. november 2013, kl 10.34
mina oli kunagi valiku ees kas corso või rottweiler. Corsot oleks ikka väga tahtnud aga siin pesakondi too moment polnud, lähim oli venemaal ja jäi ära. Tuli rottweiler. Aga uurisin ikka põhjalikult, sama malossi tüüpi ja ongi võrreldud rottweileri iseloomuga, suht sarnased. Muidugi öeldi kohe ,et esimeseks koeraks ei soovitata ja püüavad ikka alfalased olla. Kui näiteks väiksed lapsed majas on, valiks pigem mõne vähem dominetse koera.
 
Kristina 08. detsember 2013, kl 15.19
On minulegi nüüd aasta tagasi koju soetatud Cane Corso. Mainin koheselt, et olen pisikene naisterahvas, kes kasvatab yksi ka 5aaastast poega. Ennem koera ostmist, uurisin ikka pingsalt kõikidest kenneliliitudest k.a. corso omanikelt, kas sobib meile koju kolmandaks pereliikmeks! Vastused olid positiivsed. Rõõmuga võin nina püsti ajada ja öelda, see oli parim valik ja soovitan julgelt ka teistele! Koer annaks viimase pere eest, kyll on piiisavalt stabiilne arusaamiseks, kes on kutsutud külaline, kes ei! Ei ründa niisama. Meeletult rahulik tõug! Ja see side lapsega, see on lihtsalt kirjeldamatu! Koer õpib lennult. Tõug on niivõrd truu perele, et see on lausa uskumatu! Perest eemal olla ta ei talu! See on üks mis kindel!
Olen ka kindel, et on teistsuguseid iseloomi, aga põhiasi on see, et meie lapsed kasvavad kõik sellisteks, nagu neid kasvatatkse!
Julgen soovitada!
Kui tekib kysimusi, jäta mail ja vastan rõõmuga :)
Päikest!
 
Kukk 27. märts 2020, kl 11.00
Kui kutsikana lased ta jalutades lahti ja õpetad et ei tohi omanikust väga kugele minna siis on igati tubli koer aga vahepeal läheb minu oma õues nats lolliks ja lähen teda õue tagaajama
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!