Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kutsikas ärkab väga vara
 
Mwenei86 14. juuli 2014, kl 09.30
Olen oma kutsikaga veidi hädas ning seda tema ärkamisajaga seoses. Ükskõik, kas kutsikas jääb magama õhtul kell 8, 10 või hoopis hiljem, siis ta ärkab ikkagi hommikul kell 5 (seda kusjuures väga väikese, maksimaalselt kümneminutilise eksimusega). Ma saaks aru, et kutsikas ärkab nii vara, sest tal tekib vajadus õue hädale minna, aga pole loogiline, et see häda igal päeval just sellel kellaajal tekib. Endale on sellisel kellaajal ärkamine väga, väga keeruline ja ehkki olen varase ajaga vähemalt kutsikaeas arvestanud, siis ei mõista, miks ta igal hommikul kell 5 ärkab ja kuidas seda aega edasi lükata..
 
troll 14. juuli 2014, kl 10.21
Võtsid koera korterisse, siis suru ta kaasasündinud instinktid maha ja õpeta elama nagu inimene. Loom ongi ju selleks, et taga mängida, kui muud targemat teha pole. Ahjaa võid ju ka mähkmed osta ja püksid jalga tõmmata, igasuguseid võimalusi on piinamiseks, et aga sina kenasti magada saaks.
 
Mwenei86 14. juuli 2014, kl 10.25
Vabandage, aga milles on Teie probleem? Koer elab majas, kust loete Te välja, et võtsin koera korterisse?
Foorumites leidub ikka naljakaid inimesi, aga loodan sellegipoolest, et leidub keegi, kes head ja asjakohast nõud oskaks anda.
 
Mittekeegi Olikord 14. juuli 2014, kl 10.49
Võib loota, et see on ajutine ja möödub varsti. Kui vana kutsa on? Meie kogemus on selline, et kui koerabeebi ärkas liiga vara, siis ei pööratud talle mingit tähelepanu, tehku mida iganes ning kas siis seetõttu või lihtsalt vanuse kasvades, hakkas ta ärkama meile sobival ajal :) Koera on üsna lihtne kasvatada, olles järjekindel oma nõudmistes.
Edu ja rõõmu!
 
.... 14. juuli 2014, kl 11.53
Inimene, kellele ei jõua kohale, mis looma omale lemmikuks võtab, ei peaks seda looma pidama! Soovitan - leidke oma kutsikale kiiresti uus kodu ja võtke mängimiseks akvaarium! Koer on looduse poolt loodud videvikus aktiivseks ja kuna meil praegu päris pimedat aega vähe, siis on ka kutsikad varahommikuti mängulusti täis. Normaalne!
 
njahh 14. juuli 2014, kl 13.18
ah, ära jaura. Koer orienteerib end vastavalt inimese käitumisele. Kui inimene ärkab vara, teeb seda ka koer. Kui peremees magab lõunani, magab ka koer.

Kuts on veel väike, anna talle aega ja katsu väljaminekuga venitada. Küllap õpib ajapikku ära, et välja minakse siis, kui peremees seda otsustab.
 
matsike 14. juuli 2014, kl 23.05
koer elab korteris, viimane väljaskäik on 23,30 , hommikul esimene käik on 10,30 võib ka olla tunnike hiljem, harjumise asi, koer on suurt kasvu, võib ju olla , et pisemad tahavad tihedamalt.
 
cddd 15. juuli 2014, kl 14.56
Proovi koerale ööseks koht pimedaks teha. Loomad ärkavad ka lihtsalt valguse peale.
 
Jaanikake 15. juuli 2014, kl 16.29
See on tema bioloogiline kell ja kutsikas vajab ka selles osas treenimist. Koerad õpivad väga täpselt oma pere ajakava järgima ja suudavad ka nädalavahetustel ja tööpäevadel vahet teha. Sa pead oma kutsikale õpetama, et peremees oled sina ja asjad ei käi mitte koera soovide järgi vaid peremehe järgi. Kui koer hakkab sinu üle domineerima, siis on tema karja juht ja hiljem seda rolli sa enam nii lihtsalt muuta ei saa. Ta võib ärgata kunas iganes, ärkamise aega sa otseselt muuta ei saa, küll aga õpib koer mitte segama sind. Minu koer näiteks ärkab ka juba 4-5 vahel, aga ta ei sega pereliikmeid vaid reeglina käib köögis joomas, sööb krõbuskeid ja siis tassib mõne oma mänguasja pesast meie voodi juurde ja lebab seal mänguasi "kaisus" kuniks me ärkame. Ta teab, et ei tohi segada meid. Kutsikana ka käis ja niutsus, aga siis sai ignoreeritud ja ka keelatud ning ta oma pessa tõstetud käsklusega "koht". Väga kiirelt õppis selgeks.
 
hmm 15. juuli 2014, kl 21.03
Kui vana kutsikas on? Kui ta juba teab, et häda tuleb õue teha ja varjasel ajal tuppa ei tee, siis tee nii, et vii ta kohe pärast ärkamist oma asemele tagasi. Mina käisin öö jooksul mitu korda oma koera tema asemele tagasi viimas, mõnikord istusin kõrval ka, kuni ta magama jäi. Paras mängimine oli, nagu lapsega unetud ööd, aga üsna kiiresti (ma täpselt ei mäleta, aga umbes 3-4 nädalaga) loksus asi peaaegu paika. Pooleaastase koeraga polnud enam mingit jama, vägagi hästi oli ta selleks ajaks meie päevaplaaniga kohanenud.
 
to: Jaanikake 16. juuli 2014, kl 17.37
Jajah, muidugi! Taas üks, kes ühe vananenud teooriate raamatu kunagi läbi lehitsenud! Muidugi domineerib KUTSIKAS oma pererahva üle ja hakkab inimestele karjajuhiks!
 
to to: Jaanikake kl 17.37 16 juuli 24. juuli 2014, kl 15.06
taas üks inimene, kes aru ei saa, et koertekoolis ei õpetata mitte koeri, vaid koera omanikke.
 
k 27. juuli 2014, kl 13.35
Kutsikas tahab ju õue häda tegema minna, ta ei jõua oma häda 8-10 tundi kinni hoida. Kui õues käidud läheb pessa tagasi magama ja asi korras!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!