Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
5. aastase kassi äkksurm
 
N.P 10. august 2018, kl 13.47
Tere! Minu murele pole enam lahendust, kuid küsimusi on palju ja äkki keegi targem loomasõber on sarnase olukorraga kokku puutunud. Mul oli 5.aastane korterikass, vaktsineeritud, kiibistatud ja enda arvates hea tervise juures. Ei olnud tõukass. Terviseprobleeme polnud varem esinenud, ei olnud ka ülekaaluline. Kõik käis nii kiiresti, et siiamaani ei usu - hommikul tööle minnes oli kõik korras, sõi, käis liivakastis, saatis tööle :)
Käisin juhuse tahtel korraks töölt kodus, umbes kaks tundi peale tööle minekut- kass käitus kummaliselt, hoidis paremat esikäppa natuke kõveralt, tegi mõned nõrgemad kräunatused, nurrus. Näha oli, et valus. Arvasin, et on käppa murdnud, kui pikali viskasin ja teda paitasin, siis käpani jõudes hakkas ta sisisema. Teine asi, mis pähe tuli, et äkki sai herilaselt või mesilaselt nõelata, kuna kui maas üks tolmukübe lendas, siis ta ehmatas nii kõvasti, et hakkas toas ringi jooksma ja läks voodi alla peitu. Igatahes, tegin talle veel mõned paid ja helistasin mehele, et õhtul koju tulles peame tõenäoliselt arstile minema, käpaga midagi viga.
Paar tundi hiljem tulin koju - kass tuli mulle vastu, käpaga kõik korras. Mõtlesin, et ohoh, võibolla oligi nõelata saanud ja kõik hästi. Mina läksin magama väsimusest ja tema tuli ka minu kõrvale, magasime vist kaks-kolm tundi. Tema ärkas ka ja kõik oli hetkeks korras. Läksid vist mõned minutid mööda ja tütar ütles, et kass kakas põrandale. Kui vaatama läksin, oli kass läinud juba vanni alla peitu ja tegi sellist häält, mida mu kõrvad pole varem kuulnud..ja ma ei saanud mitte midagi teha, ma isegi ei näinud teda :( See oli ainult kolm kräunatust, aga need vist jäävad igaveseks meelde.
Rohkem ma teda ei näinud ja natukese aja pärast, kui mees koju tuli, hakkasime vanni lammutama, et teda kätte saada. Selleks hetkeks oli ta siis juba tund aega surnud, teda ära tõstes nägime, et suu ümbert ka vahune. Arstiga rääkides arvas arst, et äkki oli süda haige, seda esineb tavaliselt küll tõukassidel, kuid võib juhtuda ka nö laudakassidel. Suu vahutamine võis olla lihtsalt see, et oksendas. Ka minu teada polnud midagi, mida ta oleks saanud süüa või juua, midagi polnud teistmoodi kui tavaliselt kodus on. Igatahes, mind piinab teadmatus, miks ja mis. Lahkamist tehakse ainult Tartus ja meie elame Tallinnas, viisime arstile tuhastamisele :(
Kas kellelgi on veel sarnaseid kogemusi ja näiteid, kus kassil kõik korras ja siis selline äkksurm? Lapsed nutavad, nende esimene lemmikloom ja ka mina tunnen, et pereliige on lahkunud, tühjus ja küsimused hinges.

Tagasisidet oodates
N.
 
emme 18. august 2018, kl 12.32
Ju see marutaud oli.
 
jah 06. juuli 2019, kl 20.46
Tõenäoliselt oli kilpnääre, meil juhtus täpselt sama asi. Peale surma kiisu käpapadjakesed sinakad.
 
t 06. juuli 2019, kl 22.39
Kassid ja koerad lähevad peitu, kui saavad aru, et surm on lähedal. Kui jaksavad ära minna lähevad ära.
 
kassiomanikule 06. juuli 2019, kl 22.45
See ei pruukinud herilane või mesilane olla. Võis ju ka midagi muud olla. Keegi äkki hammustas teda. Valu läks üle aga mürk jäi. Eriti, kui ta tolmukübet kartis.
 
kassid on nagu inimloomadki 13. august 2019, kl 18.58
kassid võivad küll kumalaste, herilaste jm putukate nõelamisest mürgituse saada ja surra, ka nemad on kõik individuaalse organismiga ja reageerivad putukamürgile nagu ka inimesed erinevalt - mõnele mõjub natuke, mõnele letaalselt
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!