Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
2 kuusel kutsikal ussid ,mure suur
 
Merle 15. detsember 2019, kl 13.54
Võtsime nädal aega tagasi ühe naise käest kutsika, väitis et ussirohi on antud. Neljapäeva öösel vastu reedet avastasin kaka seest esimesed ussid. Nii järgmine päev käisime looma arstil andis ussirohtu, mis sai sisse võetud kella 3 ajal . Ja õhtuks kella 9 ajal olid esimesed ussid väljas tal . Usse tuli ka täna öösel. Koer ise aktiivne aga muidugi kutsikale omaselt magab ka palju . Täna ei taha süüa aga joob , ja see vähene mis sööb selle oksendas välja(ose sees usse ei olnud). Aga peale oksendamist mängis ja jooksis ajas meie jalgade otsas olevaid sokke taga. Ja siis hakkas täna tagumiku mööda maad vedama. Kas peaks uue tiiru looma arstile minema ? Ma ei tea see on mu esimene koer, eks lapsena peres ikka oli koeri aga vanasti oli inimestel rohkem suva neist . Ja lugesin enne kõike koerte ja kutsikate kohta aga ma tunnen ikka lollina ennast ja ei suuda muud teha kui muretseda .kutsikas on 1,3 kg ja looma arst käskis anda ühe tableti milprazoni 2.5mg/25mg
 
.... 15. detsember 2019, kl 18.17
et võtsite, seega ei ole tegu tõukoeraga ega kasvatajaga, lihtsalt suvalise koeraparseldajaga. Nii et see, mida ta ütles, ei pruugi tõde olla. Kutsikasolkme võib pisikutsikas saada juba emaüsas, mil ema organismis olevate solkmete vahevormid lähevad vereringega loodetesse ning kuna loodetel puudub kutsikasolkmele vastupanuvõime, hakkavad need elukad seal tasapisi arenema. Ja nii ongi normaalne, et korralik kasvataja teeb kutsikatele esimese ussikuuri juba 2-3 nädalaselt. Ja kahekuusel kutsikal on läbitud mitu ussikuuri. Et kutsikas peale ussirohu saamist hakkab usse välja ajama, näitab, et varasemad ussikuurid on tegemata. Kui kutsikal on tuju normaalne ja söögiisu korralik, ei pruugi see tagumikulsõitmine olla muud kui kihelus. Pärakupaunad võivad liigpehme toiduga olla liigselt täitunud ja needki kihelevad. Mõned soovitavad lasta loomaarstil pärakupaunad tühjendada, samas teised ülevad, et kuni pole põletikku, ei tasu torkida - võib juhtuda, et sellise protseduuriga hakkab olema sage vajadus sedasi tühjendamiseks ja need ise normaalselt ei tühjene. Oksendav kutsikas on aga ohumärk - kas on see oksendamine toiduvalikust, ussirohust, solkmetest, saadud muust nakkusest - seda foorumis keegi öelda ei oska. Nii et tasub loomaarstiga nõu pidada küll ja võimalikult kiiresti, et välistada tõsisemad oksendamise põhjused. Ja tasub lisaks uurida, millal uuesti ussirohtu anda - ilmselgelt on vaja vähemalt kord teha uuesti, võibolla kolmaski kord enne kui saab pikema vahe pidada. Fakt on aga see, et kuni koeral ei ole siseparasiidid välja saadud, ei ole ka mingit vaktsineerimist, vaktsineerida saab ainult tervet kutsikat, mitte parasiidinakkuses olevat isutut oksendavat loomakest.
 
Merle 15. detsember 2019, kl 19.54
Suhtlesin arstiga , kuna oksendanud rohkem ei ole siis sellegi poolest andsin talle vastavalt arsti soovitusele söe tableti, arst arvas et kuna usse võib palju sees olla . Siis peale ussirohu andmist surid osa usse ja tekitavad kehas mürgiseid aineid (söe tablet pidi neid toksiide siis siduma). Ja homme hommikul soovitas anda vaseliin õli . Ning järgmise nädala pühapäeval läheb uus ussirohi sisse. Aga jah ei olnud kasvataja käest kuigi alguses soovisime tõukoera. Aga ta lihtsalt röövis mu südame selle ühe pildiga. Aga mul on hea meel et sain ta enda kätte hirmuga mõtlen mis tast saanud oleks .
 
.... 15. detsember 2019, kl 23.41
küsimus pole selles, kas tõu- või tõutu koer - koerahingeke sees ühtmoodi. Lihtsalt tõukoerte osas on teatud reeglid, mida minimaalseltki püütakse järgida ja niisama petmine võib lõppeda materiaalsete nõudmistega kasvatajale, sest koos loovutamisega vormistatakse ka lepingud. Teadmata taustaga kutsikaga võib kaasa saada aga mitmeid terviseprobleeme, väga tõsiseidki. Soovitan suhelda ka teiste loomaarstidega, sest need soovitused on küll veidrad. Jah, solkmete lagunemine võib olla toksiline, kuid söetablettidega sellest ei päästa (liiatigi veel mitu päeva peale ussirohu andmist), lisaks ei pruugi ühest söetabletist mingitki abi olla - liiga väike kogus. Veelgi veidram on soovitus anda vaseliiniõli - kuna kutsikal tulid solkmed juba välja, siis pole tal sooleummistust ning mingit põhjendust, miks tuleb soolikas seestpoolt õliga "puhastada". Pigem saaksin aru, kui tehtaks vereanalüüs ning jälgitaks, mismoodi töötab kutsikal maks. Ja selle alusel teeks otsused, mismoodi toita, millega, kui sageli ja missugustes kogustes, kas vajab lisaks vitamiine-probiootikume-ravimeid jms. Jah, kutsikaid on surnud solkmenakkuse tõttu ja kui peres on väikelapsi, siis võib olla vajalik ka hoolsam hügieenijärgimine, sest teinekord võivad need elukad (oma vahevormidega) ka inimesele hädasid põhjustada, kuigi on tegu liigiomaste parasiitidega. Head paranemist!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!