Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Koerte nimekiri
 
Koeravalija 09. jaanuar 2020, kl 00.11
Millist koera soovitate/ei soovitaks? Elan maal, ruumi on küll. Aega küll napib. Aga äkki keeg räägib oma kogemusest nende koertega? Kui lihtne on saada, palju maksab, kui kaua kestab kutsikaiga jne. Mul on olnud kogemusi borderkolli, taksi, saksa lambakoera ja bernhardiiniga.

Dalmaatsia koera võtan nagunii, aga pigem tahaks nagu kahte koera
Siin on siis nimekiri:
Gordoni setter
Inglise setter
Iiri setter
Pitbull terjer
Rotveiler
Itaalia mastif (cane corso)
Bullterjer
Soome püstkõrv
Eesti hagijas
Siberi husky
Valge lambakoer

Tänud, kui keegi vastab
 
eh 09. jaanuar 2020, kl 10.24
aega pole, kuid - nimekirjas aktiivsed jahikoerad, tõsised valvekoerad, kelgukoer, lambakoer. Mitte midagi ühist tõuvalikus! Isegi seda mitte, kas sobivad meie tingimustes väljas pidamiseks. Et siis dalmaatslane igal juhul. Siis soovitaksin pidada nõu dalmaatslaste kasvatajatega, neid meil mõned veel jäänud peale suurt dalmaatslastebuumi. Et missuguste koertega tõug kõige paremini omavahel klapib. Pitbull ei ole tõug, selle nimetuse all võib saada mida iganes. Ameeriklastel on eraldi registris küll ka pitbulli nime all need, kes ametlikus registris on ameerika staffordshire terjerid. Tõug ei pruugi sobida koos teistega, tõsised tülid ei ole välistatud. Kas on vaja suurkarja valvata, et nii tõsiseid tõugusid vaja dalmaatslase kõrvale hakata võtma? Kas "ruumi on küll" tähendab korralikult aiaga piiratud territooriumi? Kui ei, siis võib julgelt nimekirjast välja jätta husky ja püstkõrvad/jahikoerad. Rotweiler on tõug, kes tahab kuulekuskoolitust - kui aega ei ole, siis ei pruugi olla temaga koos lihtne elada, muidu on tegu asjaliku tõuga. Tasub veel uurida, missugused on nende tõugude üldine tervislik seis - missugusi tõukohaseid terviseprobleeme võib kaasa tulla. Ja kui palju need koera eluiga ja -kvaliteeti mõjutavad, kas nendega saab koos elada või saavad loomaarstid omale pikaajalise kliendi. Muide - ka dalmaatslasega võib kaasneda spetsiifilisi terviseprobleeme, tuntum näiteks see, et tõu geneetilise eripära tõttu ei saa neid igasuguse toiduga toita.
 
Koeravalija 22. jaanuar 2020, kl 21.08
Aed on muidugi piiratud, vastasel juhul oleks berna kohe hulkuma jooksnud. Aega napib tähendab rohkem seda, et ma pole 24/7 kodus. Hommikul tööle ja kell 6 koju.
Küsimus ongi rohkem selles, milline koer sobiks dalmaatslasega. Dalma on juba välja valitud, üsna pea saab kätte, aga kui teine koer plaanis, siis oleks parem nad ju kutsikatena tuttavaks teha
 
Koeravalijale 22. jaanuar 2020, kl 23.30
Ei, kutsikatena "tuttavaks tegemine" ei tähenda sugugi, et kaks koera hakkavad sõbralikult koos elama - see võib hoopis seda tähendada, et täiskasvanuna hakkavad nad teineteisega konkureerima kõiges ja kaklema. Elu lõpuni. Kui dalma juba tulemas, tasub see kasvatada täiskasvanuks, treenida ja tegeleda, jälgida, missugune tervislik seis ja iseloom ja mida kõike veel. Ja kui koer on juba välja kujunenud, saab hakata vaatama, missugust teist koera saab selle konkreetse täiskasvanud koeraga koos pidada. Berna ei ole iial selline hulkuja kui valikus olevad jahikoerad ja kelgukoerad - seega ei pruugi neid see aed pidada, mis peab bernat. Kasvatage kõigepealt dalmaatslane koeraks, pidage nõu kasvatajaga ja paari aasta pärast hakake teist koera võtma! Kui aega niigi napib, siis kahe kutsika samaaegne koolitamine võtab veelgi rohkem.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!