Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Koera kastreerimine
 
Anniky35 24. jaanuar 2020, kl 20.48
Tere ! Kus olete oma koera Tallinnas kastreerida lasknud? Mis on hinnad ja kuhu soovitaksite minna? :)
 
.... 24. jaanuar 2020, kl 23.23
ei soovita kastreerida ilma meditsiinilise vajaduseta! Võib tuua kaasa igasuguseid terviseprobleeme. Üks juba üle kümne aasta tagune väga väärt kokkuvõte, inglise keeles: http://jofor.homestead.com/LongTermHealthEffectsOfSpayNeuterInDogs.pdf Mõned propageerivad käitumisprobleemide lahenduseks kastreerimist, kuid see ei ole õige soovitus, lisaks võib tuua hoopis vastupidise tulemuse, kui tegu on ebakindla loomaga. Pikakarvalisel koeral muudab kastreerimine karva hulka ja struktuuri. Nii et - soovitan võimalikult vältida kastreerimist, kui koer ei ole haige.
 
To ... 25. jaanuar 2020, kl 13.21
See on jumalast vale. Isegi, kui sellist asja VAHEPEAL võib esineda, on parem lasta koer kastreerida. Nii elab ta kauem sest ei torma ringi jne. Kui jälgida, et koer pärast operatsiooni puhata saab ja puhtas kohas, siis peaks ok olema.
Mina laseks küll koera esimesel võimalusel steriliseerida/kastreerida, mul endal on rohkem kogemusi kassidega. Mul oli kaks aastat tagasi 3 kassi. Üks steriliseeritud, teised mitte. Steriliseeritud elab ikka veel, teised kadusid ära
Ja selliseid jutte kuulen ka oma tuttavatelt. Küsin, kas loom oli steriliseeritud, vastavad: oli plaanis, aga ei jõudnud
 
to: To ... 25. jaanuar 2020, kl 14.22
Kassid ja koerad on kaks väga erinevat loomaliiki! Nii et üksikud kassikogemused ei ole võrreldavad artiklis kirjutatud koertekohase reaalse kogemusega, mis on kokku kirjutatud eriharidusega spetsialistide poolt ja väga suure hulga (sadade, mitte üksikute) erinevate koerte elutee alusel (samateemalisi artikleid on avaldatud palju, vägagi arvestatavatelt autoritelt, mitte "šveitsi sõltumatutest laboritest" pärit reklaamina). Endal kogemusi koertega mitu aastakümmet, on olnud vaja tervise tõttu steriliseerida ja on elanud steriliseerimata/kastreerimata väga pika elu. Koerad ei jookse kuhugi, kui neid normaalselt pidada! Lahtiselt vaid koolitatud ja kontrollitaval (suletud) territooriumil ning mujal rihma otsas jalutades. Kastreerimise/steriliseerimisega kaasneb koertel ajapikku osteoporoos, väheneb ka lihasmass, pikakarvaliste koerte karvahooldus muutub oluliselt, sagedamini võivad tekkida nii mõnedki muud terviseprobleemid. Mul on elanud sugulusveredega emased koerad sama kõrgesse vanusesse (~15 a.) nii steriliseeritult (u.9 aastaselt, emakapõletiku tõttu) kui ka steriliseerimata (ei ainsatki soovimatut paaritust, ärajooksmistest rääkimata, jalutatud nii lahtiselt kui rihmas). Olen olnud ka seda meelt, et steriliseerimine on looma elueale/tervisele imehea - juba aastaid tunnistan seda väga valeks arvamuseks ja soovitan steriliseerida/kastreerida KOERI ainult siis, kui see päästab haige looma elu! Enese mugavuse tõttu lemmiku opereerimine - soovitan kaaluda, kas see inimene üldse koera peab pidama. Ja see teema siin on avatud justnimelt koertest, mitte kassidest!
 
Viimasele 25. jaanuar 2020, kl 16.47
Bla bla bla..
Sa oled lihtsalt mingi peast haige inimene
Mõtle kui keegi enam ei kastreeriks ja igal pool oleksid hulkuvad ja surnud koerad. On see parem?
Ja teadlased ja need kirjutavad ikka, et tuleks loomi kastreerida. Seda juttu, et loomi kastreerida ei tohiks, olen kuulnud ainult sellistelt, kes operatsioonil või pärast operatsiooni oma lemmiku kaotasid
Tean et sa võid veel siin palju kirjutada, kui vale see loomade kastreerimine on, aga see on ainus õige asi, mis päästab sellest, et varjupaigad ei upuks loomadesse
 
to: Viimasele 25. jaanuar 2020, kl 17.27
tore diagnoosija siin, peatohter! Kes selle peale ei tule, et soovimatute kutsikate jaoks on olemas teistsuguseid meetodeid kui kastratsioon! Esimene ja tõhusaim on - harimine! Miks enamus tõukoertega tegelejaid suudab vältida soovimatute kutsikate sündi - varjupaigad ei ole meil täis ju tõukoeralaadseid koeri... Ja haritud inimesed teavad ka seda, et tänapäeval on levimas paljunemise vältimiseks meetodid, mis säilitavad loomade organismis normaalse hormonaalse taseme. Üha rohkem on hakatud selleks kasutama vasektoomiat/hüsterektoomiat. Kastreerimine ei hoia kuidagi ära koerte hulkumisi - seda saavad teha vaid ja ainult vastutustundlikud koeraomanikud, kes teavad, MIKS neil koer on ja KES on koer kui loom(aliik). Muide - ma ei ole kaotanud ainsatki oma lemmikut operatsioonilaual (õnneks!), lõikusi on vajanud mitmed, erinevaid, nende seas ka steriliseerimisoperatsioone. Peahaiguste all ei kannata ja niisama pläramine pole minu hobiks. Inimene, kelle jaoks on kastreerimisoperatsioon ainus normaalne koerapidamise osa, ei peaks olema koeraomanik! Soovitan end viia kurssi kaasaegsete teadmistega, mitte kampaaniatega!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!