Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Vutid
 
Maia 05. veebruar 2020, kl 20.33
Ostsin veebruaris poest endale vutimune, lihtsalt selleks, et inkubaatorit katsetada. Töötas liigagi hästi - 20nest munast koorus 15 vutti. Mõtlesin, et okei, nüüd vaja siis vuttidele aedik teha. Kevadel tegingi neile aeda aia koos kuudikuga ja elasid normaalselt, munesid ka. Kasvatan veel kanu, parte, hanesid, kalkuneid ja pärlkanu. Ahjaa, mõned tuikred on ka. Vutid on esimest korda.
Igatahes. Suve lõpul oli meil rebane väikese üllatuse teinud ja puuri katki teinud. Mõned verised sulekerad jm leidsin aga muidu ühtki vutti mitte.
Ja nüüd. Neli päeva tagasi tuli laps ja ütles, et kuulis põllul mingit imelikku häält mis kõlas nagu meie vutid kunagi. Läksime põllule ja leidsime ühe kaks vutti. Elusad. Mõlemal olid veel jalarõngad ka küljes, mille me olime pannud. Isasele valge ja emasele punane.
Kas on normaalne, et kodulinnud elavad lihtsalt mitu kuud põllul? Eriti veel sügisel ja talvel. Ega jah, ilmselt vedas neil, et talv nii külm polnud, aga ikkagi.
Vutid elavad nüüd toas puuris ja emane vutt muneb.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!