Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Uus kass
 
Jossu18 02. aprill 2020, kl 09.17
Tere!

Võtsime 2 päeva tagasi umbes 2 aastaste kassi. Isane, kastreeritud. Võtsime ta tuttava käest. Iseloomult on ta väga kaisu kiisu ja tuleb juurde ja tahab hellust ja pai. Probleem on selles, et mul on endal tekkinud kahtlus kas see oli ikka hea mõte võtta kass kahe toalisse korterisse, kus köök ja tuba on koos. Mõlemas toas magavad öösiti inimesed, aga kass käib öösel ringi ja nii on raske magada. Kui ööseks ühte tuppa panime ka liivakastiga siis hakkas ust kraapima ja mjäuguma. Hommikuti ta mjäugub korteri välisukse ees ja jääb mulje et igatseb omanikku, mis teeb mind jällegi kurvaks. Mis Te arvate, kas ta rahuneb maha ja hakkab meie elurutiini järgima?
 
noo 02. aprill 2020, kl 10.03
Loomulikult on idiootlik oodata, et täiskasvanud loom kahe päevaga täielikult võõras kohas ära koduneb. Ega see mööblitükk ole, et tõstad lihtsalt ühest kohast teise ja korras.
 
2kassipojaga, 2 kuud magamata 06. aprill 2020, kl 02.16
isegi kassipoeg ei kohane sinu elurütmiga kahe päeva jooksul. ka sinu naine ei kohaneks sinuga kokkukolides 2 päeva jooksul. kui oled täiskavanud adekvaatne inimene, siis annad kassile vähemalt kaks kuud kohanemiseks. rahustad teda, arvestad tema kurbuse, hüperaktiivsuse ja ärevusega, ei hakka tema peale karjuma jne. räägid ja rahustad teda, istud temaga koos, võtad kasvõi ööseks kaissu omale jne
 
kass 16. aprill 2020, kl 18.06
Selliste asjade peale mõeldakse enne, mitte pärast looma võtmist. Võib- olla saab ta kuskile eraldada või proovida mingit kerget rahustit. Kauaaegse kassiomanikuna võin lohutuseks öelda, et
teismeeas (10+) muutub olukord mõnevõrra rahulikumaks.
 
123 13. mai 2020, kl 22.41
Esiteks vajab kass harjumist. Kaks päeva kindlasti, aga võib minna ka kaks kuud või rohkemgi.

Teiseks on see, et ma ei suuda mõista seda, kuidas inimesed ei oska õpetada kassile inimeste rutiini. Ma olen kõikidele oma (olen omanud vähemalt kümmet, praegu oman kahte) kassidele õpetanud seda, et öösel magatakse. Noore või uue kassiga on see raske, aga kui sa mängid temaga õhtul ja kindlasti annad ennem magamaminekut süüa, peaks hästi minema.
Loomulikult on see, et sa ei saa oma kassi jälgida, et magab päevasel ajal oma une ära, aga kui temaga õhtul mängida (15-30min) siis magab ta öösel.
Palju oleneb ka sellest, kas kass on toa- või õuekass. Õuekass on aktiivsem, enamasti ta toas tahab magada. Toakassidel hakkab igav, nad ei saa oma energiat kulutada.

Uue kassiga peaks kindlasti veidi tegelema. Eriti, kui tegu on täiskasvanud loomaga. Aga küll ta harjub. Mul enda kassid 1 ja 12+ aastased. 12+ aastane on steriliseeritud. Tuli meile 5+ aastasena. Õuekass. Noorem on hetkel steriliseerimata. Nädala pärast saab steriliseeritud, aga nii suurt õuekassi temast ei saa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!