Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
rott
 
hea 18. september 2002, kl 14.14

Tahaksin endale rotti osta - puur ja muu selline on juba olemas.

Aga tahaksin sellist rotti, kes plehku ei paneks ja mul õla peal ka istuks :)

Kas keegi oskaks mulle selles valdkonnas nõu anda?


Tänan juba ette!!!
 
tea 18. september 2002, kl 14.46
Mina sain roti hästi pisikesena, nii harjus ta mul õla peal elama. Ilmselt kui juba suurem võtta, siis ei harju ta su'ga ära. A ma sain ta muidugi suve alguses, ja suvel ja puhkuse ajal on tunduvalt lihtsam ringi liikuda, rott õlal.
 
Margi 18. september 2002, kl 21.03
Rott tuleks väiksest peast võtta ning temaga piisavalt tegeleda, et ta inimes(t)ega harjuks. Minul on näiteks rott, kes aktsepteerib ainult mind--kõiki teisi hammustab nii, et veri taga. Kuigi ta väikesest peale ei puutunud ainult minuga kokku. Põhjus võib muidugi olla selles, et mina olen tema põhiline toitja, hooldaja ja temaga tegeleja.
Õla peal saad teda kohe siis hakata õpetama, kui ta on enda puuri ning uue keskkonnaga harjunud. Üldiselt meeldib rottidele õlal olla küll- eriti pikkade juuste all.
Nii et edu roti kasvatamisel !
 
pisi 19. september 2002, kl 12.29
minul on kaks rotti. hammustanud ei ole nad kunagi kedagi, võib olla sellepärast et esimese võtsime hästi väikesena ja teine on meil kodus sündinud. nendega tuleb tegeleda, nad on väga uudishimulikud, armastavad väga mängida. neid ei tohi puuri konutama unustada. kui on väga vähe aega siis tasuks pidada mitut rotti, seltsis segasem. räägitakse et kaks ühest soost rotti lähevad kaklema, eriti emased. meie omad ei lähe. soovitav on nad mõlemad korraga võtta, noorest peast. kui üks rott on juba olemas ja tahad teist võtta siis on parem nad eraldi puurides hoida. aga lähestikku et saaksid omavahel tutvuda ja siis paari nädala pärast ühete puuri. kui muud võimalust ei ole siis osta üldse uus puur. siis ei pea üks rottidest puuri oma territooriumiks ja suuremaid kaklusi ei tule. rotid võivad toas vabalt lahti olla kui neil puudub võimalus kuhugi vannitoa torudevahele vms pugeda. raamaturiiuli tagant tulevad nad kutsumise peale ikka välja :) aga arvestama peab ka sellega et nad võivad kõvasti pahandust teha kui nad tuppa üksi jätta- juhtmeid ,riideid närida jne. oleneb elukast ja tema iseloomust muidugi.ka peab vaatama et nad kuskilt alla ei kukuks, võivad end kergesti vigastada.ja ööseks ei ole soovitav tuppa lahti jätta, neil võib olla komme öösel külje alla magama pugeda. siis keerad unes ja ...
edu igatahes, rõõmu on neist palju
 
Nodzu 19. september 2002, kl 14.48
Minul on ka kodus rott. Võtsin ta päris pisikest peast. Alguses kartsin, et ei oska temaga midagi peale hakata aga temaga harjub kiiresti ära ja tema sinuga ka. Nüüd elab ta mul täiesti lahtisena korteris. Puuri meil ei tunnistata. Seal oleme ainult siis, kui reisime kuhugi. Sest loomulikult piknikule minnes ei saa ju teda koju jätta :)Kuhugi ta ära ei page ja pahandust ka ei tee. Olen ise väga liikuv inimene ja koju satun tavaliselt alles hilisõhtuti, siis ootab tema juba ukse kõrval, et minuga mängida. Ta on hästi uudishimulik ja armas olevus. Soovitan soojalt kõigile. :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!