Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kui vanalt isakass kastreerida?
 
Muska 18. september 2002, kl 21.52
Linnakass,kes õues ei käi.Kas ta hakkab üldse õue tahtma ja ukse juures kräunuma,kui teda üldse enne õue ei ole lastud ega tulevikus ei lastagi.Ta on mul nüüd 6 kuud vana.Kas üldse kastreerida ja millal?
Palun kastreerimise plussid ja miinused.
Ja mittekastreerimise plussid ja miinused.
Aitäh ette.
 
m. 18. september 2002, kl 22.13
mul vana 8aastane kõuts,kes eluaeg elanud korteris.Kastreerida lastaksegi alates 6-st kuust.Kastreerimise pluss on kindlasti see,et ta ei hakka sul korteris vastu seina siristama,st.territooriumi märgistama ja õu teda ka enam eriti ei huvita.Kassisugune laisk ja mugav loom võib sul rahulikult oma eluaja õues käimata korteris ära elada,ilma muud tahtmatagi.Ja lasta linnas kass õue-vat seda minu süda ei lubaks.
 
tean et 18. september 2002, kl 23.58
soovitatakse aastaselt, et siis justkui oleks iseloom välja kujunenud ja sel juhul ei jää ta lapsikuks vms.
aga võib ikka 6 kuuselt ka, kui sel ajal kole jooksuaeg hakkab ja ta sul kõik nurgad korteris täis siristab.
kastreerimine oleks inimlik tegu, sest püüa ise ette kujutada, et sul kord kuus (ka nii tihti võib jooksuaeg esineda) püksid ihast põlevad ja ei mingit leevendust..
räägitakse, et kastreerimine vähendab ka neerukivide tekke riski.
ja pissilõhn ei ole nii vänge kui kastreerimata kassil. käitub muidu ka sõbralikumalt.
kastreerimise ainus miinus on see, et sa ei saa oma imeilusa kassi järelpõlve nautida..
 
juu 19. september 2002, kl 00.01
Enne 1 aastaseks saamist soovitavad teadjad. Tubane isakass ei tiku eriti õue, aga jah, ilma kastreerimata hakkab sirtsutama, lemmikkohad on vaibad ja spordikotid, hais on vänge ja praktiliselt võimatu seda välja pesta.
Kassike on küll päevajagu uimane narkoosist, aga mingeid olulisi tõsisemad tagajärgi kastreerimisel pole täheldatud.
 
tips 19. september 2002, kl 13.00
sirtsutamine ei olnudki see k6ikse hullem...aga kui kass o"o"d l2bi lihtsalt karjub...kindlasti kastreerida. kassil endal kah parem.
 
rebeca 19. september 2002, kl 15.07
lasin oma isakassi kuue kuu vanuselt kastreerida, siis on paras aeg, ütles loomaarst, sest sellest vanusest alates võib ta hakata oma territooriumi märgistama ja hiljem, pärast kastreerimistki, märgistusi aeg-ajalt "uuendama". pealegi ei ole tal kuue kuuselt veel põsed selliseks paksuks läinud, ja kui ta siis ära lasta kastreerida, siis jääbki selliseks ilusaks. ja emastest kõnnib külmalt mööda. ja no räägitakse, et võivad jääda selliseks uimaseks pärast, nojah, minu kass küll eriti uimane pole. aga suht rahulik ikka, ei roni mööda seinu üles. aga õues käib hea meelega, umbes kord nädalas ja rihma otsas.
muideks, enne op'i ei ole kuigi tark mõte kassi sööta ega joota. mu kass pärast narkoosi oksendas terve maja täis. ja arstile pissis pükste peale kõrge kaarega :)
 
mannuke 19. september 2002, kl 15.22
minul on kodus 11-aastane emane kass, ja möödunud aastal olime sunnitud võtma majja kassipoisi(oleks muidu tänavakassiks läinud). poiss on nüüd 1,5 aastane, aga pole veel kuhugi sirtsutanud, nii et me pole teda ka steriliseerinud veel. vahest hommikul hakkab küll kella kuue-seitsme ajal "mehehäält" tegema, aga siis annan talle süüa, ja ta magab edasi. emane on ka lõikamata, jooksuajal lihtsalt kokku ei lase neid.
poiss käis suvel koos meiega suvilas kaasas, nüüd seisab ka vahest esikus ukse ees ja jonnib kõva häälega. aga emane kass pole seitse-kaheksa aastat korterist väljas käinud, ja ei taha ka. hoopis kardab, kui välisuks lahti tehakse.
ma arvan, et kõik sõltub konkreetsest loomast, muska. kui annab oodata, oota! steriliseerida jõuad ju alati. ja kui ta õue pole saanud, ei oska ta sinna ka tahta, tema territoorium on sinu kodu.
 
Muska 19. september 2002, kl 16.03
Aitähh teile kõigile.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!