Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kass ja korter
 
hundu 19. september 2002, kl 21.04
tere,
mis teie arvate, kui mul on 1-toaline kesklinna üürikorter (u. 35 ruudune) ja ma sinna kassi võtan, kas see oleks väga halb? sellele kassile? olen mõelnud mõnede tõukasside (burma, vene sinine) peale, nemad õue nagu ei tahagi, aga järsku on ruumi ikka liiga vähe? tundub, et tal läheb ikka igavaks, pole küllalt ruumi ja eri kohti ja soppe ja nurgataguseid, kus ringi mütata.
ja üürikorter on ju niigi väga ebakindel asi - varem või hiljem (tõenäoliselt varem) läheb jälle kolimiseks, mis kassidele eriti ei istu, nagu teada.
kas kellelgi on vastavaid kogemusi või mõni hea nõuanne?
juba ammu igatsen kassi järele!
 
zoocoll 20. september 2002, kl 08.04
Ega kassi mängud - nagu ka kass ise - palju ruumi võta. Kui kassi ei ole kunagi õue viidud, siis ei teki ka õuetahtmisega probleeme.
Ise kolisin oma kahe kassiga umbes aasta tagasi, nad olid siis pisut üle aasta vanad, pea täismehed juba. Probleeme ei tekkinud (vanas kodus ka ei lubanud neid õue teades, et varsti seisab kolimine ees). Uues kodus on neil vaba voli käia õues ja kuigi uue ja vana kodu vahe on ca 3 kilomeetrit ainult, ei ole nad kuhugi "tagasi" minema kippunud.
Kass kiindub inimesse sama tugevasti kui koer, kui ise selleks võimaluse annad. Jora kasside "metsikust" iseloomust ja hoolimatusest inimese suhtes ajavad reeglina need, kelle kassi toidunõud seisavad välistrepil või kõrvalhoones ja kes tuppatikkuvale loomale ukse vahelt jalaga virutavad.
 
Liis! 20. september 2002, kl 08.53
Mul sõbrannal sama väike korter. Kinkisin talle pool aastat tagasi kassi ning nad on koos väga õnnelikud.
 
Ruu 20. september 2002, kl 09.40
Mina võtsin oma kassi veel väiksemasse korterisse. Mahtusime ilusti ära :) Nüüd kolisime ca 3 x suuremasse koju ja mingit vahet kassil pole. Ikka on lemmikohad voodis ja külmkapi otsas. Mingeid jooksutuure ei armasta, peaasi, et on kuhu hüpata/ronida (kapid, lauad :)).
 
hundu 20. september 2002, kl 10.27
tore! nii ma lootsingi.
:)
 
Jeti 20. september 2002, kl 12.02
Mul ka kass 34m2 korteris.Kui tal jooksutuurid tulevad,siis jääme küll üksteisele pisut jalga,aga pole hullu:).Muretse kindlasti talle mänguasju .
Ja meie oleme 2X kolinud,kassil on täitsa ükspuha:).
 
Maia 20. september 2002, kl 14.55
Me ka kolisime. Ühetoalisest kahetoalisesse. Kass oli ikka teistsugune küll. Varem oli ta pidevalt süles ja käis hästi palju kontakti otsimas. Siis aga tuias ainult ringi, magas jooksis, mängis, meile mingit tähelepanu ei pööranud eriti. Ainult kui ise sülle võtsid said kuigi kaua pai teha. Nii kurb oli. Aga nüüd on kolimisest u 3 kuud möödas ja viimase kuu sellest on meie kass olnud endine. Ehk siis tahab nii sülle ja paisid jne. Täielik hellik - nii armas. Eks tal võttis aega uue kohaga harjumiseks.
 
Hapukoorevaras 20. september 2002, kl 22.43
Minu kassikesele kolimine ei meeldinud. Enne elasime u 22 ruuduses toakeses,kus tal olid oma kohad ja nurgakesed. Nyyd kolm korda suuremas korteris ja suures majas. Sellega ta ära ei harjunudki. Kartis hullupööra ja eelistas väljas olla.
 
tripstrapstrull 21. september 2002, kl 13.25
Kui Sulle juhtub temperamentne kass,vôid küll arvestada sellega,et ta laamendab väikses korteris päris kôvasti.Môtle lilledele, tapeedile,kardinatele ja ka pissihaisule...Kui peadki liivakasti puhtana,kassihais tuleb ikkagi.
Korteriomanikuga peaks kindlasti konsulteerima,et korteri üleandmisel ei tekiks pahandusi.
Olen olnud üürikorteris kassiomanik ning ahastanud kui palju kass vôib pahandust teha ja mööblit lôhkuda.
Need on môned varjupooled...
 
Tigu 24. september 2002, kl 09.57
Väike korter - me võtsime ka kiisu väikesesse ühetoalisesse. Jagus ruumi küll talle. Siis kolisime suveks maamajja ja kohanes kenasti ära ja tundis ruumi viiest toast kui ringiratast kapata. Kuu tagasi kolisime linna kahetoalisesse, siis alguses oli küll natuke endast välja, veidi isutu ja loid. Nüüd on jälle kohanenud, laamendab ringi ja õgib nii miks kole.
Ja ei ole ikka pissihaisu küll. Meil on kinnine liivakast, sõelume tihti ja korralik liiv on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!