Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
toakass?
 
Mjau 20. september 2002, kl 10.04
Loen siin kassidest, keda üldse välja ei lasta. Olen pisut segaduses, kas selline "vangipõli" ei ole loomale stressi tekitav? Olen ka mõtelnud kassi võtmise peale, aga kuna elame kortermajas ja kolmandal korrusel, siis pole julgenud võtta. Linnaelu siiski...pole oma õue jne. Kuidas siiski asjasse suhtuda?
 
Marella 20. september 2002, kl 10.18
Minul on koguaeg kassid toas elanud. Isegi need, kelle olen juba täiskasvanuna tänavalt üles korjanud on tubase eluga ära harjunud.

Praegune kiisu on mul aga selline, kes suvel tuleb meiega suvilasse kaasa ja siis ta ka ei lähe eriti õue, vaid istub akna peal ja vahib linde. Seda isegi siis, kui aken on lahti. Vahel istub ukse vahel ka, aga õue teda eriti ei tõmba.
 
Mjau 20. september 2002, kl 10.24
Kas on toakassiks sobib paremini emane või isane kass ja kas siis peaks ka opereerida laskma? Üks tuttav rääkis, et kunagi vene ajal pidid nad emase kassi magama panema, sest võimatu oli koos elada. Kassil olid nii suured vajadused välja pulma saada, et karjus, väänles ja märatses kodus.
 
calime 20. september 2002, kl 10.28
Kass elab edukalt ainult korteris...muidugi sinu asi talle soojust pakkuda ja elu huvitavaks teha...aga steriliseermine/kastreerimine yldiselt ikka parim variant (ja ära lase endale rääkida et tabletid/systid on OK - ei ole). Veel parem kui pikad päevad tööl oled 2 kassi - nad teineteisele seltsiks ja kui koju tuled siis ka väga röömsad sinuga suhtlema.
 
Njau 20. september 2002, kl 11.03
See ei ole vangipõli, kui ta ei oska tahta õues käia.
Lugesin kusagilt, et kui kass istub aknal, ei igatse ta mitte õue, vaid jälgib linde - jahiinstinkt.
Kui sul on lapsi, kes temaga mängivad (ise eriti ei viitsi), ei ole tervemat ja rõõmsamat tujutõstjat, kui kodukass.
Kui kodunt ära oled, peida vaiba alla või kapi taha mõni tema mäng või paberitükk (tegelikult need poevidinad meie kassi ei huvitagi), tal terve päev tegemist. Liivakasti tühjendad kord päevas.
Proovisin oma kaheaastast kassi õue viia, tormas tuppa tagasi.
Mul kastreeritud isane.
 
to calime 20. september 2002, kl 11.03
kas kaks emast või kaks isast või eri soost?
 
Linnavurle 20. september 2002, kl 12.58
Minul elab ka kass ainult toas, korteris st. Kuna võtsime emase ja ei kavatse teda paaritada lasta vms siis tegime talle, kui ta alles pisike oli, opi jah, on talgi natuke rahulikum elu, muidu pulmade ajal kräunuks mis kole. kusjuures isaseid opitakse kah, sest nendel see va märgistamise viga, nagu ma kuulnud olen, hakkab haisema. Üldiselt on ta täica õnneliku elu peal, vahib akna peal linde, mängib ja otsib seltsi jne. nagu kass ikka, lihtsalt pulmas ei pea käima.
 
Ruu 20. september 2002, kl 14.11
Minul kah toakass, korra arvasin, et teen talle rõõmu ja viin õue. Kartis vaeseke nii koledasti, litsus ennast vastu maad laiaks nagu vaiba ja nuttis. Viisin kohe tuppa tagasi, seal tundis ta ennast palju paremini, aga peale õues käimist ei tahtnud 2 nädalat rõdule ka minna.
Mul on isane kass ja aastaselt sai ära kastreeritud, muidu tõesti kippus sirtsutama. Üks pluss veel sellel opil - kui piisavalt vara teha (mul 1 a opil käis), siis ei tule koledat laia kõutsi nägu, vaid jääb selline nunnu :)
 
Maia 20. september 2002, kl 15.06
Mina ka arvasin, et kassi ei saa korterisse võtta, et kass tahab ju õues käia. Tegelikult aga toakass hoopis õnnelikum. Ei pea teiste kassidega kaklema, ega saa ka teistelt kassidelt mingeid haigusi.
Kuid meil on nii julge kiisu, pidime ta reisile kaasa võtma (maale ema juurde), seega tahtsime et ta harjuks õuega, mida sülest näeb. Algul oli küll kartlik aga uudishimu sai võitu. Maal ema juures oli aga igalvõimalusel valmis uksest välja pugema. Paar korda siis isegi lasime tal elust rõõmu tunda- jooksis teine nii õnnelikult õues ringi ja ajas teist kassi taga müramistujus.
 
miisuliisu 20. september 2002, kl 15.38
mul ka toakass, emane ja tablettide peal edukalt seni... nädalavahetused meiega maal siis jookseb ja rahmeldab terved päevad õues nii et kui linna tuleme magab paar päeva jutti....:)))
 
Hapukoorevaras 20. september 2002, kl 22.38
Minu kass armastas väga õues elada.Ei teagi, millega ta seal täpselt tegeles, aga käis korralikult toas magamas ja söömas ning siis istus ka pimedani akna peal. Mõnikord sai isegi pahaseks, kui tuli põles, sest siis ei näinud ta välja. Armastas linde vaadata. Ja koeri. Kassidele meeldib veel jubedalt lambi all magada ning kui ma arvuti taga tööd tegin, siis ronis ta alati klaviatuuri peale. Pidin talle siis ühes sahtlis ruumi tegema.Aga talle meeldis õues vist nii palju, et pole teda rohkem näinud...
Peaks endale vist uue kassi muretsema.
 
ech 22. september 2002, kl 00.22
meie kiisu hakkas vabatahtlikult toakassiks - kui ta võtsime, elasime veel maal, oli tal põhimõtteliselt vaba põli - aga ei käinud väljas - ainult mõnikord mul sabas aiamaal. nüüd elame linnas ja kass pole ka praegu avaldanud soovi välja minna.
 
Tova 23. september 2002, kl 12.36
Sama lugu, mul viiest kassisit samuti 1 toakass, ehkki elame linnast väljas ja majal uks märtsist oktoobrini kogu aeg pärani, et loomad saaksid ennast vabalt sisse-välja lahendada. Üks poistest-kassidest aga pole seni kaugemalt läinud kui trepile päikese kätte lebama.
 
nyy 23. september 2002, kl 13.58
ma ka mõelnud kassi võtmisest, kuid tuttavad/sugulased on rääkinud igasuguseid hirmulugusid kuidas kassid pahandust teevad kui sa nad ära pahandad. Ühele tegi hunniku tehtud voodisse nii, et hunnik ise jäi ilusti teki alla varju. Sugulasel pissis käekotti. Tahaks kangesti võtta, kuid mure on kas saab hakkama. Mis ma siis teen kui sööbki kõik lilled ära, tõmbab kardinad alla, pissib kinga sisse ja lõhub vaasid ära. Või käibki see asja juurde?
 
Üks naine 25. september 2002, kl 12.52
Ära muretse, tegelikult on kassid targad ja puhtad loomad. Minu kass pole 15 aasta jooksul ühtegi lollust teinud, ta pole isegi midagi ära lõhkunud ja ta elab minu juures 1 kuusest saadik. Tapeedid jäid seina ja kardinad ülesse, lilled on ka alles:))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!