Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Koer üksi kodus
 
mari 23. september 2002, kl 14.16
Tahaksin varsti endale koera võtta. Lapsi mul ei ole, nii et koer peaks päeval üksi kodus olema. Tööpäevad on mul erineva pikkusega, umbes 2 korda nädalas ka 8 või enam tundi. Kas koer saab üksi nii pikalt kodus oldud (elan korteris)?

Veel vajaksin abi otsustamiseks, kas võtta emane või isane koer. Ehk keegi oskab aidata.
 
Ruth 23. september 2002, kl 14.27
Võta ikka.Minu koer oli ka üksi kodus.Küll ära harjub. Teed hommikul ja õhtul jalutuskäigud ära ning pole midagi.Ja on sul kõige suurem sõber.Usu mind , sa ei kahetse.
 
triiton 23. september 2002, kl 14.56
Üldiselt pole oluline see, kui mitu tundi Sa täpselt kodust ära oled, vaid see, kaua Sa enne ja pärast tööd viitsid temaga jalutamas käia. Üldiselt peaks koer paar tundi päevas väljas joosta saama. Tean ühte koera, kes viiakse 2korda päevas 2 puu juurde, aga see koer on kõvasti rasvunud ja rikutud psüühikaga.
 
Tova 23. september 2002, kl 15.04
triitonil on õigus. Koer talub vabalt 8 tundi kodus olla aga siis, kui sa kodus oled, tahab ta head pikka mõnusat jalutuskäiku ja mängida ja ehk natuke töödki teha (istu-püsti-lama), et ennast Tubli Koerana tunda.
 
koeratreener 23. september 2002, kl 15.15
Kindlasti ei saa kutsikas pikka päeva kodus üksi hakkama, nii et sa peaksid vähemalt kutsikaeas katsuma elu nii seada, et saaksid looma päeval õue viia. Muidu osutub sul praktiliselt võimatuks õpetada koerale, et tuppa ei tohi häda teha. ja kui koer jääb pikaks päevaks koju, tuleb sul talle mingit tegevust tekitada, et mööbel jms. terveks jääks. Vanem koer saab muidugi hakkama, aga enne tuleb loom vanemaks pidada...
 
triiton 23. september 2002, kl 15.31
lisaks koeratreeneri jutule

Endale võtsime varjupaigast ca 6-kuuse koera, tema pidas puhtust küll ja üksi kodus olles eriti pahandust ka ei teinud (esimestel nädalatel tassis küll esikust kõik jalanõud keset tuba, aga õnneks katki midagi ei närinud). Nii vana koera võtsimegi sellepärast, et polnud aega päris pisikese kutsikaga tegeleda.
 
Tova 23. september 2002, kl 15.36
Kutsikat muidugi ei saa nii pikaks üksi jätta. Olengi oma kutsikad võtnud kevadel, et suvel rohke aega.
 
:)))))))))))))))) 23. september 2002, kl 16.00
võta täiskasvand koer
 
ka koerapidaja 23. september 2002, kl 16.14
Võta koer, soovitan emast ja väiksemat kui korterisse. Ära võta täiskasvanud koera, sest kutsikaiga on nii tore, kuigi pahandusi tuleb ka ette. Arvan, et algul peaks kutsikas päeval ka õue saama ja üldse tahab ta tihedamini süüa ja uue peremehega harjuda. Hiljem kannatab just emane koer üpris kaua üksi olla ja harvem õues käia.
Igatahes tuleb hästi järele mõelda, kas on ikka piisavalt aega ja tahtmist looma pidada. EDU IGATAHES!
 
Cat 23. september 2002, kl 16.37
Arvestama pead ka veidike tõuga, puudlid ja veel mõned väiksed puhast verd on üsna kapriised just üksi kodus olemise suhtes. Mul sugulastel läheks pool kääbuspuudli verd krants ka läbi seinte, peaasi et üksi olema ei peaks. Eks kasvatus ja harjutamine aitab samuti.
 
nöpsik 23. september 2002, kl 18.55
võta bokser. mul on ja ta küll ei ole kurb, kui kodus ei ole. hommikul õhtul käin jalutamas. ja seda nägu ja rõõmu, kui tuled koju. siis tuleb ettevaatlik olema, et koer infarkti ei saaks!!!!!
 
Liis! 24. september 2002, kl 08.54
Mina soovitan ka emast, sest emased loomad, nii koerad kui kassid, hoiavad perenaise/mehe poole. Isastel on komme ringi uidata ning vahest paariks päevaks kaduda.
 
Cat 24. september 2002, kl 10.19
Oih, siia on keegi minunimeline tekkinud...

Aga lisan omalt poolt:
kui võtad korterisse, siis mõni väiksem koer. Ütelge mis tahate, aga suured koerad (hundid, bokserid, njuufad jms) ei ole korterikoerad. Pealegi tahad Sa lihtsalt lemmikut, seega mõtle läbi, mis tõugu looma võtad: töökoerad saavad hirmsa stressi, kui peavad päev läbi üksi ja tegevuseta olema... Äkki teed mõne tillema tõuta kutsa õnnelikuks - võtad endale kellegi koerade varjupaigast?
Muide, nipp tuleviku tarbeks: kui kuts kipub mööblit jms närima, too talle tuppa halg või paar. Mööbel jääb terveks ja koer on õnnelik. :)
Edu ikka.
 
Rex 24. september 2002, kl 15.19
Tore, et olete loomaarmastaja. Soovitan kaaluda võimalust võtta üks Rex varjupaigast ja anda talle kodu. Kuid kui olete peres päris üksi, siis tasuks mõelda ka olukorrale, kus teie endiga miskit juhtub (pikem sõit vm), kes siis tegeleb koeraga.
Truu sõber tasub ära hoole ja vaeva.
 
mari 24. september 2002, kl 16.03
Suur-suur tänu vastuste eest! Pidasin rohkem silmas täiskasvanu(-poolset) koera, st kutsika tahaks võtta suvel, sest siis tööl ei käi. Tahtmist on ikka kõvasti ja seda julgen küll lubada, et mingit kaks-korda-päevas-kaks-puud süsteemi küll ei tule. Käin ka praegu jooksmas, nii väga tahaks seltsilist kaasa.

Siiani olen kokku puutunud kahe kassi pidamisega, arvan, et saaksin ka rohkem tegelemist vajava loomaga hakkama. Kassi puhul on minu jaoks õige raskem see, et nemad jalutavad ju omapead (kui pole just päris toaloomad) ja mina olen hirmus muretseja – kui kiisu ikka pikemaks ajaks oma asju ajama jääb, siis kujutan kohe igasuguseid asju ette ...

Varjupaigast võtmise variant läheb ka kindlasti kaalumisele! Siis veel seda, et päris üksi ei ole, poiss-sõbraga elan koos, aga kuna mina suurem aktivist olen, siis jääb ka koer ikka rohkem minu vastutusele, seetõttu tahangi asja igatepidi läbi mõelda. Ema oleks ka kindlasti nõus aitama sõitude vms ajal (ta küll teises linnas).
 
murel 25. september 2002, kl 15.53
mina ei soovitaks emast. Jah ta võib olla rohkem peremehe poole, puhtam jne, jne aga mõtle sellele et , emasel on 2 KORDA AASTAS jooksuaeg - õudne , õudne, õudne ! Kui isane sellel ajal niisama üritab putku panna siis emane tilgub 21 päeva järjest. Nii et kui oled valmis kogu oma korteri vaibad selleks ajaks üles keerama ja pehme mööbli ära kiletama ja pidevalt vere täppe maast nühkima siis jõudu sulle : ) Tuttava taksi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!