Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Puudlil kasvaja
 
Rebeka 25. september 2002, kl 17.34
Ei saa, lahistan nutta oma kalli 9-aastase puudli pärast. Kõhu alla on tekkinud nn healoomuline kasvaja, tean, et see on puudlitel (eriti emastel, kes pole poeginud)väga levinud, samas kutsu ei ole enam noor, läheb esmasp opile.
Samas arst ütles, et see mädakoldest muhk seal (kasvaja) on tal veres, et kui opereeridagi, siis mõne aja pärast tuleb jälle...et puudlite elu tavaliselt lõpebki selle haigusega...:((
Armastan oma koera väga
 
üks õnnetu 25. september 2002, kl 18.02
Tead, kui see opp ei aita, ära parem vii teda opile. Mul koer suri opilaual, oli profülaktiline opp, aga süda jäi lihtsalt seisma... Enam ma oma koeri opereerida ei laseks, va kui on tegu elu ja surma küsimusega, nt auto alla jäämine vms. Mõtle enne hoolega järele, see ei pruugi juhtuda just Sinuga, aga näe, minuga juhtus. Edu!
 
SaaraLeena 26. september 2002, kl 09.33
Esimese opi ajal oli mu puudel 8 aasatane. Siis olid udarakasvajad, sellised kõvad mügerikud udaras. Lõigati suurem osa udarast ära, kuid üsna pea tekkisid järelejäänud udaraosas uued kasvajad, esialgu nagu herned naha all, hiljem läksid suuremaks. Kümme päeva läks haava lõpliku paranemiseni. Olime päris ära vaevatud, sest kraele vaatamata kippus koer haava kallale. Päeval hoidsime tal pidevalt silma peal, kuid ühel ööl suutis ta siiski haavaniidid läbi närida. Õnneks haav lahti ei läinud, kuid kerge põletik tekkis. Õmblesin talle haava kaitsmiseks vesti selga.

Teine op oli 3 aastat hiljem – diagnoos mädane emakapõletik. Kartsime, et seda ta üle ei ela. Opi käigus eemaldati emakas, munasarjad ja vahepeal uuesti tekkinud udarakasvajad. Selle opi järel oli seis hulga hullem. Koeral tekkis uriinipidamatus. Õnneks see möödus kusagil kuu jooksul.

Selle aasta alguses tekkis uus kasvaja, teistsugune kui eelmised, selline pehme. Arst tahtis kohe lõikama hakata, kuid ma keeldusin. Ütlesin, et koer on juba 12 aastane ja las ta elab seni, kuni elab. Kasvaja talle piina ei valmista ja kui on näha, et valmistab, siis piinlema ma teda ei jäta.
Nüüd ma pole enam kindel, kas talitasin õigesti. Kasvaja arenes arvatust kiiremini. On juba rusikasuurune. Praegu paistab, et see koera veel ei häiri, kuid kauaks. Ise lootsin, et koer jõuab oma loomuliku lõpuni enne, kui kasvaja suureks jõuab kasvada.
 
to Rebeka 26. september 2002, kl 09.39
Rahune maha!

Mul on ka puudel, toy, musta värvi, hästi armas ja tubli, samuti üheksane, emane. Temal avastati eelmisel aastal kaks imepisikest kasvajat kõhu alt. Opereeriti ära ja analüüsid näitasid, et need pole halvaloomulised vaid kõhre moodustised. Võib- olla sinu koeral on ka healoomulised kasvajad?

Jagan mõned soovitused operatsiooni ja hilisema hooldamise kohta. Peale operatsiooni on koeral külmavärinad ja ta tuleb kõvasti sisse mähkida, lisaks on vaja vahetada rätikut - ta ei saa ise väljas käia ja teeb kõik alla.
Teda on vaja jälgida, et ta liiga vara plaastreid pealt maha ei sikutaks, seks puhuks võib panna talle mõne särgi selga (mina ostsin talle roosa beebide body, mis ma talle selga toppisin). Ma ei soovitaks osta kliinikust plastikust kaela ümber käivat kraed, sest see on looma piinamine, parem on talle särk nii selga saada, et ta haavu lipsima ei pääse.
Soovitan päevad koeraga kodus olla - minu koer oli ikka päris õnnetu, just teisel päeval, trepist üles- alla ei tahtnud ise käia, pidin teda üliõrnalt tassima, valvasin, et ta plaastreid liiga vara lahti ei võtaks.
Minu koer paranes paari nädalaga, siis võeti niidid välja.

Nüüd aasta möödas ja koer mängib ning jookseb ringi nagu kitseke.
 
Rebeka 26. september 2002, kl 09.51
Tänan teid, kes võtsid vaevaks vastata ja lohutada, kohe kergem hakkas! :)
 
Mona 26. september 2002, kl 16.07
MInu hundikoeral oli samuti paar aastat tagasi kasvaja. Opereeriti.
See aasta tuli tagasi, ja rohkem ja suuremad kui varem.
Ja ei tea, kas see tuleb vanusest (~12a) või kasvajatest, kuid ta jääb järjest kõhnemaks ja süüa ka eriti ei taha.
Ja hakkab jalgu järgi vedama...
Kohutavalt kahju on pealt vaadata, samas ei julge enam opereerida ka - vana koer juba. Ja narkoos talle eriti ei mõjunud, juba eelmine kord anti 3 korda rohkem, kui kaalu järgi oleks pidanud - sest lihtsalt ei mõjunud. Nüüd aastaid veel juures, seekord ma kardan, ütleks ta süda üles.
Nii et me mõtleme ta rahulikult magama panna.
Ei taha vaadata piinlemas.
Ega see sulle mingi lohutus muidugi pole..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!