Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Iguaan
 
m. 25. september 2002, kl 18.26
tahaks omale iguaani,mulle üldse sellised sisalikulised ja soomuselised elukad meeldivad.Kas keegi teab,mis nad maksavad ja kust neid saab ja kas üldse tasub neid tahta!?
 
triiton 26. september 2002, kl 08.45
Iguaani (täpsemalt vist küll rohelist leeguani) ise ei kasvata, aga igasugused roomajad pakuvad mille huvi ja üht-teist mul kodus ka leidub, niisiis katsun vastata.
Neid elukaid olen näinud müüdavat Tallinnas Endla tänava zookaupluses 'Laguun', maksavad 2000. kr ringis. Pärnu Minizoo koduleheküljel oli ka nende müügikuulutus üleval, aga see ei tundunud enam esimeses värskuses olevat.
Mõned momendid pidamise juures. See elukas võib kasvada ca 1,5 m pikkuseks, nii et tema pidamiseks peavad päris suured ruumid olema. Roomajaid lahtiselt toas pidada pole eriti mõistlik, tal peaks olema oma terraarium. Sisalike (v.a. ööaktiivsed) normaalseks eluks on vajalik palju päikesevalgust, talle tuleks muretseda vastav lamp, muidu ta saab rahhiidi. Ja toatemperatuur kipub ka tema jaoks liiga madal olema, nii et soojustust on tal samuti vaja. Leeguan on põhiliselt taimtoiduline. Leeguani pidamisest olen näinud ühte artiklit ajakirjas 'Loomade Maailm', samuti võib pöörduda küsimusega Pärnu Minizoosse, mina neilt ükskord nõu küsisin ja mulle põhjalikult ka vastati.
Aga kui leeguani pidamine peaks Sinu jaoks liiga keeruliseks osutuma, aga sisalikku tahad kodus pidada,siis soovitaksin osta algatuseks omale leopardgeko (maksab 500-700 krooni, täiskasvanuna ca 20 cm pikk ja üsna lollikindel loom)
 
Romy 27. september 2002, kl 15.08
Oskan sulle kohe täpselt vastata!
Olen ise roheleeguani pidaja ja seda olnud juba viis aastat.
See vastab tõele,et ta vajab valgust nii soojenduslampi kui ka UVB ja UVA kiirtega lampi.Puuri soojus peab olema 20-35 kraadi s.t.all vähemalt 20 ja üleval vähemalt 30 kraadi.Ta võib vabalt elada ka toas kui toa kraadid on vähemalt 20 kraadi ja mingi puu nurgas, mille kõrval asub spets lamp iguaanidele.Ja ta on taimetoitlane kuid sööb ka hästi maksa,kanaviinereid kuid neid peab andma talle mõõdukalt.Maksavad nad jah 2000-3000 krooni.Üldiselt meeldib neile üksinduses elada,kuid kui on väiksest peale elanud koos teisega siis pole hullu midagi.Samas on nad ka targad loomad,sest nad teavad täpselt kes on oma ja kes on võõras.Võivad hammustada või siis sabaga lüüa kui neile midagi ei meeldi kuid üldiselt omasid ta ei hammusta!Kasvavad nad 1,8-2 m ning kaaluvad4-6kg ja isased kasvavd üldiselt aeglasemalt kui emased,aga suuremaks!Suvel temaga välja minnes tuleb talle peale panna traksid,sest muidu sa teda enam kätte ei saa,sest nad on väga kiired ja väljas on palju puid,mis neid ahvatlevad!Üldiselt neist võiks rääkida lõpmatuseni kuid need olid peamised,mida peaks teadma!Osta ja tunne tast rõõmu,sest seda nad oskavad sulle pakkuda!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!