Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
koduloom
 
öötuul 26. september 2002, kl 11.33
Mõtlesin ja mõtlesin, et kodulooma tahaks. Koera ei saa võtta, kuna liigun palju ringi ja elan linnakorteris ja see oleks üsna tülikas.
Seega jõudsin variantidele, et kas kass või papagoid.
ja nüüd ongi selline küsimus, et äkki oleks kellekil äraanda selline vanem kassipoeg, kes käib juba liivakastis ja vägapalju pahandust ei tee, sest mul endal palju toalilli. Või äkki oleks kellegil äraanda paar papagoisid.
Või keegi soovitaks veel mingit muud varianti looma valikul. Merisigadest ei tea suurt midagi, et äkki on natuke igavad loomad.
Jään ootama nõuandeid!
 
triiton 26. september 2002, kl 12.34
Aga mida Sa kodulooma juures oluliseks pead? Kass ja papagoid on niivõrd erinevad loomad, selle põhjal ma ei oska küll mingeid järeldusi teha. Ja muide papagoisid on väga erinevaid, alates viirpapagoidest,kes minu arvates ei ole eriti arukad (ja vähemalt zookaupluses sädistavad liiga palju) kuni suurte papagoideni välja, kes on väga intelligentsed linnud ja kellel on päris suur suhtlemisvajadus. Lihtsalt üks loom koju võtta pole eriti tark tegu. Ise olen praegu hädas kääbushamstriga, kes sai 1,5 aastat tagasi lolli peaga lapsele koju toodud, aga tema pidamine ei ole vähemalt eriti aeganõudev ja ega ta väga kaua ka ei ela. Nüüd tean vähemalt kindlalt, et enam närilisi majja ei too, nad pole lihtsalt minu ega ka minu lapse maitse. Aga üldiselt mida intelligentsem ja huvitavam loom, seda raskem on temal, kui Sa mõne aja pärast leiad, et see pole ikka see õige või pole Sul looma jaoks lihtsalt aega.
 
öötuul 26. september 2002, kl 13.39
ei närilist ma kindlasti ei taha.
kass ja papagoid on tõesti erinevad, aga mul oleks vaja kedagi kes pakuks seltsi ja kass või papagoid seed ju teevad ja samas saavad nad ka kuus paarpäeva ise hakkama. Kassiga on mul kogemusi küll. papagoidega ei ole. Olen noor. liigun palju ringi, aga mingi loom võiks ikka vahel seltiks olla. Olen sellel juba pikalt mõelnud.
 
annakas 26. september 2002, kl 13.40
aga kui merisead ei meeldi, siis järsku meeldib metssiga????????????
 
Ele 26. september 2002, kl 14.26
Minul on kodus tsintsilla.Super lahe loomake olen temaga väga rahul võin paariks päevaks ära sõita ei juhtu midagi panen talle rohkem süüa ja juua.Kui töölt koju tulen alati luurab ja kui mind näeb on väga õnnelik hakkab puuris rõõmsalt hüppama.Õhtuti lasen ta tuppa jooksma.On näriline aga kui hakkab midagi närima siis korraks hüüatada teda nimepidi jookseb teise kohta ja asi korras.Soovitan sulle hoopis sellist kodulooma.
 
Tuut Ursel 26. september 2002, kl 14.48
To Ele
Kust kohast üldse võimalik tsintsillat hankida?
 
a. 26. september 2002, kl 15.15
thintshiljasid müüakse enamikes loomapoodides.
 
viuxx 26. september 2002, kl 15.18
viirpapagoist hoia küll eemale sädistab nii, et mine või hulluks, igasugune rahu ja vaikus on kodust kadunud. Ja ega seda arukust ka suurt ei ole. Nagu suur putukas... aga siiski armas !
Tean, sest mul on !
 
Krysser 26. september 2002, kl 16.43
Minul on! Ilus isane noor kassike. Käib ilusasti kastis ja on muidu tore. Ta on leidlaps ja tahaks ta ära anda heasse ja armastavasse kodusse. Põhjus on väga proosaline - koeraga ei saa üldse läbi (s.t. et koer on kohutavalt armukade ja teeb kiisule liiga). Kui huvi on, anna teada!
 
Hele 26. september 2002, kl 17.49
Iga loom on täpselt nii intelligentne milliseks omanik ta kasvatab. Leian, et asi on loomasse suhtumises. Minu viirpapagoid on väga targad - räägivad ja ei tee "mustust" ka toas ringi lennates. Vahel laulavad liiga palju, aga siis kui panna kate puurile peale on nad kohe vakka.
Heij! Triiton ! väga imelikult ytled oma hamstrikese kohta - "ega ta väga kaua ka ei ela". Kui ei meeldi anna ära - siin kindlasti keegi tahab... aga pärast sellist anti-reklaami võibolla siiski mitte. Loom saab ju aru kui teda ei taheta.
 
murel 26. september 2002, kl 18.25
mina soovitaks kalasid, väga hea variant kui oled vähe kodus kuid ometi soovid et keegi kodus ootaks ja samas öeldakse et väga head stressi maandajad pidid olema. Istud ja vahid akvaariumisse ja jälgid kuidas kuldkalakesed aeglaselt liiguvad. Kui on suur akvaarium pole vaja vett ka rohkem vahetada kui 2 aasta jooksul korra, muidugi klaase peab puhastama iga nädal.
 
neiu 26. september 2002, kl 19.30
uh mul töökoha juures kassipere,kellest 2 liiget juba auto alla jäänd... tavalised armsad hallid murkamid... :((((
minu enda kass oli alul kolemetsik aa liivakasti võttis kohe omaks...
 
triiton 27. september 2002, kl 08.03
To Hele
Hamstrid elavad ca 2,5 aastat, järelikult on ta juba küpses keskeas ja see aeg mis tal veel on, viitsin ma teda hästi kohelda küll. Aga üldiselt olen ma nii aastakese vaikselt kuulanud, ega talle soovijaid ei oleks, aga pole õnnestunud leida kuigi olen teist igati üles kiitnud (armas, vähenõudlik jms). Zookauplustes ka täiskasvanud looma ei soovita. Aga hamstrijutu panin ma siia hoiatuseks, et ei tasu lemmiklooma võtta enne, kui oled päris kindel, et seda looma omale tõepoolest tahad, sest ausalt öeldes enamik lemmikloomi on intelligentsemad ja elavad kauem kui hamster ja kannatavad seega rohkem, kui selgub, et nad pole ikka need õiged.
 
emme 27. september 2002, kl 09.51
aga mina lähen homme just hamstri jahile, tibukesel tuleb sünnipäev ja hamster pidi selline armas vaikne loomakene olema, kellega samas ka vääga palju tööd ei ole.
nii, et ärge hirmutage siin midagi!
 
triiton 27. september 2002, kl 11.03
to emme
Ega ma ei tulegi teistele ette kirjutama mida teha või tegemata jätta. Igaüks teeb oma otsused ise. Ja maailmas on palju inimesi, kellele hamster meeldib ja kes on oma hamsterid kasvatades õnnelikud. See et mina nende hulka ei kuulu, on ilmselt minu õnnetus. Hamstrid on tõesti armsad vähenõudlikud loomakesed ja enamikele lastele meeldib neid süles hoida (isased hamstrid võivad küll aeg-ajalt lapsi hammustada). Raskeks läheb ainult siis, kui nad tuppa lahti pääsevad, üldiselt närivad nad läbi kõik, mis nende arvates selleks piisavalt huvitav on: elektrijuhtmed, kindad, jalgrattakummid jms. Puhtust nad toas ka ei pea (või olen mina nii loll, et pole neid õpetada suutnud). Nii et kui ta näiteks öösel peaks puurist välja pääsema, on hommikul pahandust kui palju. Ja nad on väga osavad puurist plehku panema. See jutlus läks ilmselt pikaks ja tüütuks, vabanduseks võin öelda, et mulle tegelikult meeldivad loomad ja natuke käib hinge peale see loomavihkaja roll, kuhu ma sellest teemas sattunud olen.
 
emme 27. september 2002, kl 12.47
vada, ega ma ei tahtnudki midagi halba öelda, tean mis tunne sul on kuna ise olen hädas oma koeraga, iga jummala päev on vaja kogu korter ja mööbel tolmuimeja ja lapsiga üle käia, nimelt olen täielik koerakarvade vihkaja, ja karvad tekitavad mul lausa füüsiliselt halva enesetunde(koer ei käi tubades)
peale selle armastab ta uksepiitu närida, seda "õnneks" ainult siis kui müristab või pauku tehakse(näiteks ilutulestik)
nüüd paari aasta jooksul arvatavasti soetame omale uue elamise, ja juba praegu mõtlen õudusega, et mis siis saab, ok, karvad veel aga uues korteris ei jõua ju koguaeg uksepiitu pahteldada, värvida ja tapeeti äärest vahetada. Siis tuleb endale ka selline tunne, jummal küll saaks ta kuskile kellegile ära anda......aga tean, etsee on võimatu, esiteks poleks ma tegelikult isegi sellega nõus ja palsele on ta asendamatuks sõbraks.
Nii, et jõudu sulle!
 
TO EMME 27. september 2002, kl 14.10
Ka minu lapsel oli hiljuti sünnipäev ja lapse vanaema tahtis talle ka hamstrit kinkida, viidates sellele, et ka mul olid nad väiksest peast. Siis tuletasin oma emale meelde kuidas ma nende surma üle elasin ja läksin loomapoodi uurima kui kaua nad elavad ning vastuseks sain: kuni 2 aastat, ja see mulle ei meeldinud, ei taha last niimoodi traumeerida. Mäletan, et kui mul hamster ära suri osteti lohutuseks asemele uus ja uus jne.
Oma jutuga tahan jõuda sinna, et järsku tahad sa hoopis oma lapsele merisiga osta? Ise endal ka lähiajal plaanis osta. Nad elavad kauem ja isased pidid ilusamad ja rahulikumad olema. Sa kindlast ütled nüüd, et sulle ei meeldi merisead ja kui aus olla, siis mulle nad ka kunagi ei meeldinud...

Liizu
 
sidney 27. september 2002, kl 15.15
Meil on kassiuputus :)
Hetkel ootavad kodu 2 1,5 kuu vanust kassipoega, mõlemad isased, 1 triibuline, teine must valge kõhualusega.
Söövad ise, käivad liiva (ajalehtede) peal.
Hästi koheva karvaga, imearvsad ja vallatud. Asuvad Tartus.
Kui on huvi, meili kiiremas korras.
 
kadri 27. september 2002, kl 15.38
mul on nüüd juba pool aastat punakõrv kiplkonn. Elab akvaariumis vee sees ja on muidu lahe loom. kolm päeva võib söömata olla ja ka kuival ringi sibada. ei ole selline aeglane vennike nagu need maa kilpkonnad vaid kui kiiruse üles saab, siis ujub ja vudib ringi nii mis kole. Väga armas ja lahe loom. sööb ka igasuguseid asju alates mingitest kuivtoitudest mis on spets. kilpkonnadele kuni hakkliha ja kalapulkadeni välja. Akvaariumi puhastan u kord poleteise nädala jooksul- filter on ka ja veesoojendaja.
Soovitan soojalt- lahe elukas
 
triiton 27. september 2002, kl 15.50
Kuna ma siin juba nn 'õnnetusekraaksuja' olen, siis armas pisike punakõrv-ilukilpkonn kasvab 5-aasta pärast päris suureks, minu oma on nagu suuremat sorti alustass ja ilmselt kasvab veelgi. Nii et teda soetades peab toas olema ruumi suuremat sorti akvaariumi jaoks, loomapoed enamasti sellekohast hoiatust ei anna ja pisikest vilgast tegelast vaadates on sellist kiiret kosumist raske eeldada. Aga muidu olen Kadriga nõus - on teine ilus elukas ja pidamine pole ka eriti keeruline. Ainult kilpi tuleb aeg-ajalt kontrollida ja kui see pehmeks peaks muutuma, siis toidule kaltsiumi lisama.
 
Titsik 27. september 2002, kl 16.26
tOREDAD JA ISESEISVAD KODULOOMAD ON TARAKANID,PRUSSAKAD LUTIKAD ja VABAKÄIGU HIIRED. Tulevad toime täieliku isemajandamisega ning pakuvad teadmist, et alati kodus, keegi, kes ootab sind ja sinu kaasatoodut......
 
Kata 27. september 2002, kl 19.38
Mul jälle kääbusküülikul pojad, jubearmsad nunnud. Puuris jääb neil juba kitsaks ja aeg oleks, et nad oma mammakesel ka puhata laseksid. Kui keegi oleks huvitatud, andke märku, mure ikka päris tõsine. Tahaks lisada, et küülik on küll loomake, kes oskab seltskonda pakkuda, ümber jalgade turnides tähelepanu nuruda,lastele toast-tuppa järele tuisata või lihtsalt süles istuda ja silitamisest mõnu tunda. Kodust väljas olles on teda õigem puuris hoida, kui just toataimedest lahti ei taha saada. Ei ole ka probleem, kui peab päevaks-paariks ära sõitma, lihtsalt rohkem süüa-juua ette anda. Ja puhtust oskab ta juba väikesest peale pidada, nagu kassidki.
 
urrr... 27. september 2002, kl 20.31
omalt poolt soovitaksin kah kääbusküülikut, võtsin endale kah mõni aeg tagasi. Väga tore ja intelligentne loomake. Kunagi olen pidanud merisigu ja kui neid kahte looma võrrelda, siis on küülikul kindlasti omad kindlad eelised - ta hoiab puhtust paremini ja on ka tunduvalt seltskondlikum.
Hamster minu meelest küll ei sobi lapsele - päeval ta põõnab, öösel toimetab omaette ja ei taha kättevõtmist ja väntsutamist, eluiga tal kah lühikene. Paraku olen tihti näinud, kuidas hamstreid ostetakse lastele mänguasjaks ja siis neid tassitakse purgiga kaasa ja väntsutatakse.
Kes tüli kardab, sel ei tasu igal juhul looma võtta - omajagu aega ja kulutusi nõuavad nad kõik.
Minul paras loomaaed koos - lisaks kääbusjänesele ka kaks koera ja hobune :)
 
anu 27. september 2002, kl 21.12
minule on ka kääbusküülikud lemmikuks ja tudengina koera asenduseks väga tõhusad. Praegune poja on 9-nädalane ja tuhistab toast tuppa ringi, nii et kõrvad lehvivad tuules. Nalja saab kuipalju tahes. Muide, kas keegi siin on kunagi ühelgi kääbusküüliku juures näinud kommet oma söögikausis magamas käia? :o) Kohutavalt armas elukas, eriti, kuna ta nüüd kausist välja kasvama hakkab - ta ei saa aru, miks ta küll sinna enam nii mugavalt ära ei mahu... :o) Naera nii et silmad vees.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!