Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Mures mandli opi pärast !
 
mus 28. september 2002, kl 14.07
Tere !
Olen vist küll üks igavene "mure uss" aga põen kohutavalt oma mandlite operatsiooni pärast kuhu kuu aja pärast minema pean ! Kirjutage ja lohutage ! Kas asi on ikka nii jube kui mu tuttavad mulle rääkinud on ... et opi käigus on ära lõhutud suunurgad; süüa ei saa ma ei tea kui kaua ; verejooksu oht on suur jne....
Tänan !
 
hmmm 28. september 2002, kl 17.01
ahah. hea mõte pidada lemmikloomana mandleid..
loodame, et su mandlid saavad terveks ja elavad kaua ja õnnelikult sinu juures edasi!
 
Marella 28. september 2002, kl 18.59
Ega ta nii õudne polegi, kui korralikult tahakse. Mul lõigati küll korralikult, ei olnud suunurgad katki, ja mingeid verejooksusi ka polnud. Valus oli muidugi süüa peaaegu kuu aega. Ja paar esimest päeva ei saa midagi teha - ei hingata, neelata ega isegi mitte suud veega loputada, aga selle elab üle.

Minu mehel aga lõigati liiga sügavalt, nii, et arter lõigati läbi. Tal oli küll see üks hirmus kogemus. Mõni aeg pärast operatsiooni algas kohutav verejooks, selline, et kõrvaltvaadates oli tunne, et nüüd jookseb verest tühjaks. Siis ta käis seitse korda õmblemas ja ikka ei saadud verejooksu kinni. Lõpuks tehti talle üldnarkoos ja öösel opereeris osakonnajuhataja teda uuesti, seekord siis selleks, et arter kinni opereerida.

Ma ei taha sind küll ära hirmutada, aga kõike võib juhtuda. Mina igatahes enam arste ei usalda.
 
Dom 30. september 2002, kl 11.38
Mul lõigati 2 nädalat tagasi. Oli ebameeliv. Verd tuli mingi 6 tundi nii, et pidi välja sülitama, siis jäi kinni verejooks. Neelata oli muidugi valus. Süüa ei saanud mina ainult esimene päev pärast op-i. Teisel päeval juba sõin tasapisi kohupiimakreemi ja jogurtit, pudingit jne. Neelata oli valus u. 4 päeva, siis jäi vähemaks. Vahepeal valutas kurk ja kõrvad kah, aga see jäi valuvaigistit võttes üle. 6-ndal päeval sõin mina juba riisisalateid ja vorstisaiu, olles eelnevalt läbi närinud suutäied hoolikalt. Teisel nädalal enam eriti ei vaatanud mida söön. Kuuma ei võinud süüa ja teravaid asju ja kõvasid kah mitte. 9 päeva pärast operatsiooni käisin arsti juures näitamas suud. Arst oli üllatunud kui kiiresti ja korralikult paranenud on (mul olid eriti suured ja jubedad mandlid ennem ja seetõttu jäid tõeliselt sügavad haavad suhu). Eile s.o. 2 nädalat pärast operatsiooni, oli 1 haav täielikult kinnikasvanud, niiet seal kus ennem oli punetav südav auk, oli vaid roosa sile kurk, teisel pool oli väike lohk veel. Valus ei ole ja ausalt üteldes olen siiralt õnnelik, et operatsioon sai ette võetud üldse.
Soovitada võin vaid seda, et kui valida antakse, siis vali kindlasti kohalik tuimestus, sest siis paraneb mitmeid kordi kiiremini ja valu jääb rutem järgi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!