Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Triitonile!
 
m. 29. september 2002, kl 19.55
oled mulle ikka hüva nõu andnud.Küsiks veel sellist asja,et kui ma tahan oma suurele mitmekümneaastasele kilpkonnale seltsilist võtta,st.teist kilbut,kas see on hea mõte ja kui ,siis kas pean võtma isase või emase?Ise on ta emane.Niipalju,kui olen näinud kilbusid müügil,on kõik nii pisikesed,kui osta teine tunduvalt väiksem,ega sellest probleemi ei teki?St.ega suur väikesele liiga ei tee?Ja kas selline aeglane-uimane loom üldse vajab seltsilist?
 
Rocky 29. september 2002, kl 20.26
kuule, igaüks vajab seltsilist
 
m. 29. september 2002, kl 20.48
kuule,ei ole nalja tuju.Ja küsimus oli suunatud triitonile,aga kui tead vastust,eks vasta.Samas kui loom magab peaaegu terve ööpäeva,kas ta siis üldse paneb tähele,et talle on seltsiline toodud.
 
triiton 30. september 2002, kl 08.09
Natuke hiljaks see vastus jääb, pidasin arvutivaba nädalavahetust. Minu arusaamist mööda ei tunne kuivamaakilpkonnad (erinevalt näiteks veekilpkonnadest ja gekodest) seltskonnast eriti puudust. Samas enamikel roomajatel pole midagi ka oma liigikaaslaste seltskonna vastu.
Üldiselt arvan, et kahe isase kilpkonna vahel väikesel territooriumil võivad tekkida konfliktid, teiste kombinatsioonide puhul peaks asi olema rahulik, kuigi suurem kilpkonn võib väiksema lihtsalt ära tallata. Toidu jagamisel võib väiksem samuti kannatajaks pooleks jääda. Kuna toatingimustes on vähetõenäoline, et kilpkonnad paljuneksid, siis pole vahet, kas isane või emane. Nii et kokkuvõttes - kui tahad teist kilpkonna veel, siis miks mitte, aga kilpkonna jaoks see väga oluline vist ka ei ole. Poodide omad on muidugi liiga väikesed, vahest kuulutuselehtede abil leiab suuremaid (neid kes on endiste omanike jaoks liiga suureks kasvanud). Kuulutuse abil ostmisel tuleks ainult kontrollida, et tal rahhiiti ei oleks (kilp pehme, ei seisa hästi jalgadel), samuti nohu ja silmahaigusi (need võivad teist kilpkonna nakatada).
 
Norija 30. september 2002, kl 08.45
Minu kogemus on veidi vastupidine. Kui elavad koos kaks kilpkonna, üks isane, teine emane, siis järglasi meie tingimustes ei tule, aga kevadisel käib kodus selline seksodroom, et anna minna. Kas Sa tead, et kilpkonnad vilistavad? Võta paar, siis saad teada.
Suuruse erinevused võivad probleemiks olla, eks nad kipuvad teineteist lisaks seksimisele vajel kiusama ka, pealegi, kui üks väike ja teine suur on, siis võib see seksielu neil natuke keerulisevõitu olla. Aga suur emane ja väike isane on arvatavasti parem variant, kuna vastava toimingu käigus peab isane emasele selga ronima.
 
m. 30. september 2002, kl 16.46
suur aitäh vastuste eest.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!