Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kass ei joo piima :-(
 
robi 04. oktoober 2002, kl 15.13
Kas keegi oskab aidata, muresid on tegelikult 2!
1. Kassipoju (1,5 kuud) ei taha justkui üldse juua, ei piima ega vett. Kõik on värske aga tema puristab kausi kohal ja jalutab minema. Kõhuga paistab justkui kõik korras olema.

2. Sama miisu on suurimaks mänguasjaks valinud perenaise jalad! Nagu koju tulen, on miisu jalgades kinni ja üritab niisama mängida või sääri mööda ülesse ronida. Aga küüned on ju teravad :-( ja karistada ei saa ju selle eest, et ta mängida tahab! Mida teha?
 
kadri 04. oktoober 2002, kl 15.29
1. no kui ta ei taha juua, siis ära sunni. kas ta muud söökim sööb? ta tundub küllaltki nooreke olevat, kas ta üldse oskab juba piima lakkuda?

2. kunagi ammu oli endal ka kassike ja ta tahtis samuti jalgadega mängida. minu omal oli isegi selline komme, et ta ronis riidied mööda üles, sest talle meeldis väga süles olemine. tuleb ta lihtsalt õrnalt eemale lükata ja öelda "ei tohi", minu kiisu puhul aitas.
 
veelyx 04. oktoober 2002, kl 15.42
Minu teada polegi kassile vaja piima anda, mõnele pidavat lausa kahjulik olema. Veest piisab küll, ainult kassid tahavad enamasti ainult värsket vett. Puristamise kohta ei oska öelda, aga arvan, et kui tal ikka janu on, küll ta siis joob... ja ehk neelab natuke ka puristamise kõrvalt...
Aga selle jalaründamisega tuleks küll midagi ette võtta, muidu arvab, et see ongi loomulik ja lubatud. MIna soovitaks säärde hüppaval kassil õrnalt turjast kinni võtta, kergelt sakutada, ta pisut eemale tõsta ja öelda tema suunas näppu viibutades üsna järsu ja resoluutse häälega: Ei tohi! Samuti ka teiste pahanduste korral (nt söögilauale ronimine). See pole ju otsene karistamine, pigem mängureeglite paikapanek. Minu kass ntx õppis selle “parooli” küll üsna ruttu ära. Aga järjekindel peab oma nõudmistes olema (mitte nii, et vahel lubad, vahel mitte).
Võib ka nii proovida, et lased “paha peal” olevale kiisule pihustipudelist õrna sutsaka vett, see tekitab temas antud tegevusega seoses ebameeldiva assotsiatsiooni. Aga seda tuleb teha kohe teo pealt, mitte tagantjärele.
 
ka kassiga 04. oktoober 2002, kl 16.46
vett tuleb iga päev vahetada ja jooginõud pesta. piima anda ei tohi, teeb kõhu lahti, anna kohvikoort, eriti maitseb neile päevakese seisnud kohvikoor, niiet ära koort kohe esimese päeva õhtul ära viska.
minu kass joob klaveri peal olevast kausikesest, põrandalt keeldus jooma, proovi asetada joogikauss kuhugi laua, kapi vms peale, kuhu tal kerge hüpata oleks. seal justkui puhtam juua kui põrandalt :)
btw minul on väga roostene vesi, elan väga vanas majas. ostan kassile gaseerimata pudelivett (kuigi gaseeritud vesi meeldib talle eriti hästi, seda võiks ta lakkuda terve kausi kohe keresse!)
ja jalgadega/kätega ära narrita kassi, mängi temaga vaid vastavate mänguasjadega, sulega, hiirega jne, sest muidu hakkab ta su jalgu ja käsi mänguasjadeks pidama.
 
Kiisuemme 04. oktoober 2002, kl 19.21
piim ja ei ole hea.
Aga muidugi kiisule meeldivad sul jalad. Need ehk ainsad asjad mis toas liiguvad ja jälitamishasarti tekitavad. Kas kiisul ikka piisavalt mänguasju on? Peida talle neid igale poole, siis tal pole üksi igav. Ning kui koju tuled, siis viska talle mingi mänguasi ja mängi temaga. Aga jalgu mööda ronida ära lase. Keela teda ikka- muidu tõesti arvab, et nii tohib - ja usu suurt kassi sa ju ei taha sellist trikki tegema. Võta ta pigem ise tihti sülle. Kassid nii vahvad :) Kui see tapeedi ja kardina aeg mööda läheb :) Edu.
 
Muska 04. oktoober 2002, kl 21.45
Minu kass käib kraani otsa limpsimas.kausist ei joo üldse.mitte midagi(ei koort ega vett).ja jalgu ründab vaid mehe sõpradel,kel sokid haisevad.
 
anne 05. oktoober 2002, kl 15.07
pole minugi kass kunagi piima tahtnud,käib kraani otsast vett limpsimas.endal ka palju mugavam,kuna käin harva poes ja värske piima pakkumisega tuleks tõsiseid probleeme.
 
mannuke 05. oktoober 2002, kl 22.24
minu kassidel teeb ka piim kõhu lahti, aga koort, hapukoort, jogurtit söövad nad küll hea meelega.
 
K 07. oktoober 2002, kl 10.51
meie kass joob ainult kohvikoort ja seda ka rohkem siis kui see on veidi juba kausis seisnud.. päris värskena ei taha ta sedagi.. hapukoort või piima ei võta suu sissegi.. veega on nii, et oma kausist ta seda juua ei armasta, aga kraanikausist lakub pidevalt + üritab kraanis jooksvat vett keelega limpsida.
see ronimise jutt on ka väga tuttav. meie kass ronis kah mööda jalgu ja selga üles pidevalt ja jäi õlale istuma. hommikuti istus nii kaua emal õla peal kuni too süüa tegi :) nii kaua kuni ta väike oli pold hullu kuigi ka siis olid jalad ja selg kriimustusi täis :) aga vanemaks saades pidime tal selle kombe välja harjutama.. ei mäletagi millal viimati ta seda üritas :)
 
underst 07. oktoober 2002, kl 19.12
Eelpakutud leebed tõrjumisviisid jalgadega mängimise kohta on enamasti ka tõhusad aga kiisu on väike ja kenaks arenemiseks peabki saama mängida. Võta mingi mänguasi või oma vana t-särk vms ja pane see kasvõi esikusse käepärast. Kui koju tuled, siis anna/meelita kiisu sellega mängima, et tal poleks vaja jalgadesse hüpata. Seisa ise paigal (muidugi mitte tundide viisi, niikaua, kui huvi pöördunud on) ja liiguta seda mänguasja. Ja pärast võta kass sülle ja mängi temaga muudmoodi.
Mis sa oma kassile söögiks annad? Kui see on hea ja mahlane roog, siis ei pruugi kassil ollagi vajadust eriti lisaks juua.
 
Kat 08. oktoober 2002, kl 14.01
Meie loom pole ka pisikesest peale piima tahtnud, see-eest hapukoort - ja kuidas veel. Kõik pahandused nagu kardinatel turnimine, küünistamine ja diivani katkumine on tal veepritsi abil ära koolitatud. Väga efektiinve muide, ja inimlikum ka kui mingi sakutamine
 
Robi 09. oktoober 2002, kl 09.37
Tänud kõigile :-)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!