Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
hulkuvad kassid
 
Tony 09. oktoober 2002, kl 20.25
Loomasõbrad, mis te arvate, mida peaks tegema hulkuvate kassidega? Meil on majaesine neid täis, ühed naabrid toidavad neid ja siis nad siia kogunevad. Suur osa neist on haiged, kellel puudu silm, kellel käpp, kes kärnas. Vaevalt, et kõik nist ilma nende naabriteta ellu jääksid. Seega on häiritud looduslik valik ehk paljunemisvõimaluse saavad ka need ,kes seda ei vääri.
Kellele kuulub teie sümpaatia, kas nende toitjatele või sellele, kes kutsuks killer-komando populatsiooni arvukust piirama? Või mingi muu võimalus, ükskõikne möödakõndimine?
 
Tean kasse 09. oktoober 2002, kl 23.34
Ära alahinda neid. Jäävad ilma toitjata ka ellu! Lihtsalt lähevad mujale ja kaklevad mujal. Aitab nende hävitamine. Nii kole kui ka see sõna ei tundu aga see ainuke võimalus
 
m 09. oktoober 2002, kl 23.49
Looduslik tasakaal ongi ju inimese pärast paigast ära - kui poleks inimest, kes võtab endale kassi ja hülgab seejärel, siis poleks ka probleemi. Mina leian et on tore kui inimene teeb midagi selle heaks, et aidata õnnetuid kasse.

Kassid muuseas harjuvad oma puuetega üli-hästi - 1 jalg vähem pole probleem. :-)
 
triiton 10. oktoober 2002, kl 08.27
Kahju küll, aga hulkuvad kassid tuleks vist siiski magama panna (valutult). Kasside toitmisega on see häda, et toitmiskohtadesse koguneb neid päris palju. Ja kui talvel minuga ühes trepikojas elav kasse armastav tädike leidis, et kassid tuleks trepikotta sooja lasta, siis minu poolehoid kassitoitjatele kadus küll ära, sest trepikoda hakkas koledasti haisema. Selle tädikese näitel ei saa ka öelda, et kassitoitjad on suured loomasõbrad, tädikesel endal on koer, keda viiakse paar korda päevas ainult paari puu juurde, rohkem ta jalutada ei saa. Koer on võrreldes 5-aasta taguse seisuga nüüdseks kõvasti rasvunud ja üpris väärastunud psüühikaga.
Hulkuvate kassidega on pealegi see häda, et nad võivad levitada mõningaid haigusi (üks väga must stsenaarium oleks näiteks marutaudipuhang mõne paneelelamurajooni hulkuvate kasside hulgas - see pole küll eriti tõenäoline, aga ka siiski mitte täiesti võimatu)
 
Marju 11. oktoober 2002, kl 05.39
ELU KASSIDELE!
Milles nemad syydi on? Selles, et omanikul hakkas 400 kroonist kahju, et kassile operatsioon teha? Selles, et omanikust ilma jäid/jäeti ega ära vaktsineeritud? Selles, et nad omapäid välja lasti, sest inimene on ikka veel tihti nii loll, et usub nagu kass leiaks alati kodutee?
Inimestel ei ole absoluutselt mitte mingit öigust hävitada elu!!! Elu tuleb austada nii inimeses, kassis kui koeras jne. Looma tapmist öigustab vaid akuutne oht teiste elusolendite tervise pärast ehk siis, kui loom on marutöbine vöi kannb endas viirust, mida pole vöimalik ravida.
Koguge annetus nende kasside steriliseerimiseks ja vaktsineerimiseks ning laske neil elada. Alustage kogumist kasvöi minust.
Ma elan tänu oma kassile, kes mu elu päästis ja ma armastan kasse meeletult, sest ma näen neis hoopis muud kui probleemi. Proovige teie ka näha!
 
heh 11. oktoober 2002, kl 08.15
Marju ega sa vist Eestis ei ela ....Samuti ei ole sul vist aimu kui palju neid kasse ainuyksi Tallinnas ringi jookseb?
Võin öelda, et Tln.Varjupaika tuuakse iga kuu yle saja kassi ja võibolla kaks kassi kuus saab koju.
Kui paljud inimesed vaktsineerivad oma kasse? Ta ju nagunii kodus ja väljas ei käi?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!