Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Heategu
 
killu 11. oktoober 2002, kl 09.49
Armsad inimesed, lugesin just Õhtulehest kodutute koerte varjupagast. Masendav. Kuidas saab nii käituda ja kus tulevad sellised südametud inimesed?
Kutsun kõiki, kellel on kavatsus endale sõber soetada, külastada neid õnnetuid koeri. Äkki leiate sealt endale sõbra ja suudate teha kasvõi ühe kutsu elu elamisväärseks.
Minul on kodus kaks koera, mõtlen sügavalt, kas mitte tuua sealt veel ühte õnnetut, ruumi ja armastust jätkuks talle kull....
 
Teele 11. oktoober 2002, kl 10.08
Väärt mõte! Mul endal juba on spanjeli-tüdruk kodus ja rohkem korterisse ei mahu.Olen alati mõelnud inimeste peale,kes loomadega halvasti ja südametult käituvad.Usun veendunult,et nad saavad oma karistuse,olgu siis siin või muus maailmas.
Minu sõbral on varjupaigast võetud bokseri-poiss,ilma kelleta nii mina,minu pere ja meie koer elu ettegi ei kujuta.Väga vahva tegelane!
 
Ave 11. oktoober 2002, kl 10.35
Ka mina lugesin seda artiklit ja olen õnnetu. Ma tahaks nende heaks nii väga midagi ära teha, rahaliselt toetan juba niigi selliseid asutusi. Nii kurb on see kõik. Endal on korteris juba koer olemas ja teist küll võtta ei saa. Ja ega see kogu probleemi lahendakski. Lihtsalt hirmus kurb on mõelda.
 
kutsu 11. oktoober 2002, kl 11.45
Kallid inimsed!
Tehke kõigepealt see heategu, et ÄRGE võtke koeri linnakorteritesse!
Ka see on looma piinamine, kui loom päev otsa peab toas passima, kuni peremees töölt tuleb.
Sii imestavad veel, et oh mix kutsuke niiskete silmadega mulle otsa vaatas!
 
killu 11. oktoober 2002, kl 12.03
Minu kutsudel on suur aed, kus nad päeval vabalt ringi liiguvad, kõikidel õhtutel tegeletakse nendega, see on nende aeg , ööseks võetakse nad majja ja ikka on nad hommikul kurbade silmadega, kui ütled, et läheme tööle. Tähtis pole, see, kus koer elab, vaid see, kas temast hoolitakse ja temaga tegeletakse ning arvestatakse. See on kõige tähtsam!
 
Teele 11. oktoober 2002, kl 12.59
to:killu
Jutt õige,et hoolimine on kõige tähtsam.Kust võetakse see nõme arvamus,et korteris toimub ainult vaese looma ahistamine?
Kõik tõud ei ole lihtsalt õue- ja ketikoerad!No kui pole maja,aga koer-sõpra tahan?Minu koera vahel kurb pilk ei kindlasti korterielu pärast.Lihtsalt vahel oled isegi kurblikum.Hoolimine on oluline!!!
 
Käklin 11. oktoober 2002, kl 13.02
to kutsu:
panid mu meelest tiba teemast mööda, sest siin võib valdavalt lugeda koeri armastavatest ja humaansetest kodanikest kelle käitumise läbi vaevalt, et mõni neist neljajalgseist tänavale satub. varjupaiga elanikud on ikka tiba teistlaadi tegude tõttu sinna sattunud. targutamise asemel parem toeta varjupaika materiaalselt.
 
peni 11. oktoober 2002, kl 23.16
Noo ei tea, miks inimene mind tahab välja ajada? Peaksin ma siis ommikust õhtani ja öösel väljas olema? Vihma sajab.. külm on, päike paistab palav on! Parema meelega olen ma ikka toas... söön vorsti ja leiba.. magan siis kui tahan ja kus tahan. Salaja ka peremehe voodis ...
 
malle 13. oktoober 2002, kl 14.57
Mina ei julge varjupaigast koera võtta. Võibolla olen loll, aga kardan, et koer on vintsutuste tõttu kuri. Seal ju keegi teda kodueluks ei treeni nagu läänemaailma varjupaikades. Vaid antakse see tige probleemne koer ja mina pole nii tugev inimene, et suudaks sellise koeraga hakkama saada.
 
mireille 14. oktoober 2002, kl 10.21
ei ole midagi nii hullu. me kaks aastat tagasi võtsime. praegu tagasi mõeldes imestan miks me talle igaks juhuks autosõidule suukorvi ei pannud. aga sellest polnud ka midagi, ainuke halb asi oli see, et siis oli suvi ja ilmad kuumad, koer kribis selle 1,5 tunniga oma küüntega ikka päris valusasti. nüüd on ta meil enam vähem välja ka õpetatud. ja peab üttlema, et ta on üsna arg.mina soovitan küll varjupaigast võtta.
 
kiisuk 14. oktoober 2002, kl 15.21
oeh mina sattusin ka ükspäev tallinna koerte varjupaiga kodukat vaatama
nojahh pärast ei saand enam magama jääda
ma selline loomade suhtes väga hella südamega
minu meelest oli kõige valusam see et viiakse varjupaika oma vana ja haige koer
kas siis niipalju endal enam julgust pole et lasta talle süst teha
selle asemel viiakse koer siis kodust ära, ja nii mõnigi koer lihtsalt näljutab seal end kurvastusest surnuks...
lihtsalt ei saa sellistest inimestest aru
:(
teine asi on mudugi need vaesed kassid keda tavaliselt mitte keegi varjupaigast ei võta
ja nii pannakse nad kõik siis 14 päeva pärast magama :((
kaasa arvatud siis väiksed kassipojad...
 
kutsu 14. oktoober 2002, kl 15.32
Justnimelt linnakorteritest visatakse kõik "need" kodutud koerad välja!!!
Võetakse suure hurraaga kutsupoeg-nii nunnu, nii armas.Kasvab loom suureks, siis hakkab segama, ruumi vähe jne.Ja ongi tänaval.
Ei ole peamine põhjus koeri armastamises või mittearmastamises. Kes looma ei armasta, egas ta kurat vägisi seda koera linnakorterisse omal too!
Päev läbi toas passimine on koerale piin, kas te ükskord aru ei saa?
Miks siis maal hulkuvaid,st. kodutuid koeri NII vähe on?!!
 
tädi anni maalt 14. oktoober 2002, kl 16.11
kutsu, kullake!

maal ei ole "hulkuvaid" koeri sellepärast nii palju, et enamus eramaja omanikke ei võta endale koera kui sõpra, vaid töölist s.o. valvurit...ja nende koerte elu on minu meelest tunduvalt trööstitum. või arvad sa, et aasta(aastate)ringselt ketti kõlistades ja haukudes tunneb koer end hästi? tihtipeale saab ketikoera ainsaks hellituseks kausitäis haisvat lobi ja paar korda kõrvataguse sügamist päevas, kui sedagi...mis loomaarmastusest siin juttu olla saab?
 
piret 14. oktoober 2002, kl 16.18
Kallis kutsu

Meie tänavalt leitud väike koer Tibu, keda jahedama ilmaga on raske jalutama viia - ei tule, naeraks Sinu jutu peale ja soovitaks ise sellist elu proovida.
 
kutsu 14. oktoober 2002, kl 16.50
ja kodutute koerte varjupaigas ongi enamus suurekasvulised koerad, mitte väiksed toakutsud. on loomulik, et väikest kutsat õue alati ei aja, selge see.
mutt: a mis te topite koeri ketti? koera jaoks peab olema aed.kett on samuti looma ahistamine ja piinamine.
 
Caramell 15. oktoober 2002, kl 09.18
Aga ehk laseks loomaiast ka kõik loomad puuridest välja tänavale ? Neil ju ka piin kogu aeg puuris passida. Inimesed tavaliselt ju nii mõtlevad, kuigi see pole nii. Loom on harjunud oma territooriumiga ning peab seda omaks. Tal on seal TURVALINE, mis on väga tähtis. Omalt poolt võin soovitada Kuku raadio heliarhiivist kuulata saadet "Loomult loom", kus Aleksei Turovski väga ilmekalt ja toredasti selliseid asju lahti seletab.
Minu arvates on need inimesed tõsiselt haiged, kes loomad lihtsalt autost (kodust) välja viskavad.
Koeraga on kõige tähtsam tegeleda ning teda armastada. Ja kas see on siis ettekujutatav, kui maal jookseksid kõik koerad lahtiselt ringi oma suva järgi. Ka koerale on kindlat territooriumi ning reegleid vaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!