Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
triitonile!
 
m. 16. oktoober 2002, kl 16.14
kui tihti sa oma kilbut söödad ja millega?Küsin sinult sellepärast,et olen uurinud siit ja sealt-loomaaiast ja lasnamäel asuvalt "kilbueksperdilt",igaüks räägib erinevat juttu,mitte sotti ei saa.Siiamaani mu kilbul kõik korras,aga tahaks teadjalt nõu!!!Ehk viitsid vastata!?
 
tiiu talutütrekene 16. oktoober 2002, kl 19.44
Meie kilpkonn pistab mõnuga juudihabet. Ta hakkab lausa jooksma, kui murrame talle mõne lehe. Ja selle lille avastas ta enda jaoks siis, kui lasime aknad ära vahetada ja potililled kõik põrandale olid tõstetud. Siis sattuski kilpkonnake justkui oaasi, aga just juudihabe oli see, mis meeldis. Üldiselt on meie kilpkonn üks väga seltskondlik ja armas loomake. Mina ei jaga üldse nende seisukohta, kes kilbusid tuimadeks peavad.
 
triiton 17. oktoober 2002, kl 08.06
Minu kilpkonna lemmiktoiduks on võililleõied ja -lehed, hiina kapsas, lehtsalat. Olen küll kuulnud, et lehtsalat suurtes kogustes pole kilpkonnale hea. Sööb ka tavalisi kapsalehti, porgandit, ristikheina, banaani, arbuusi ja vahel isegi noori aaloevõrseid (need peaks ju küll jube kibedad olema, aga maitse üle ei vaielda). Suvel ilusa ilmaga olen ta suvilasse kaasa võtnud ja lasknud tal endal valida, mis talle meeldib. Nojah, putukaid sööb ta ka kui kätte saab. Hoidsin nimelt gekode kilke kilpkonna terraariumis ja neid jäi salapärasel kombel vähemaks, arvasin veel et küllap said kuidagi põgenema. Aga ükskord nägin kuidas kilpkonn tema ette sattunud kilgi suhu krahmas ja ära sõi. Väikesed teod lehtede peal krõbistab ka ära (suured teod ei mahu talle veel suhu). Vahel võiks natuke kaltsiumit lehtedele puistada. Vitamiine tuleks ka anda, on olemas sellised spetsiaalselt roomajatele mõeldud segud, aga tema suud ma lahti ei saa, et seda talle tilgutada - neid tuleb nimelt täpselt doseerida 1 tilk 100 looma grammi kohta.
Toitu olen talle ette andnud üldiselt 2 korda päevas - hommikul ja töölt tulles. Kogus sõltub looma suurusest, vaata kui palju ta korraga jõuab nahka panna + väikesed varud.
Muide, minu kilpkonn jäi juba talveunne, tavaliselt ta ikka uimerdab sügiseti nii kuu või poolteist, enne kui lõplikult (kevadeni) magama jääb. Kaldun juba arvama, et loom taipas, et seekord tuleb varane talv.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!