Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
veider kiisu
 
ninnu 16. oktoober 2002, kl 17.13
Tervitus. Läksin oma kassi arsti juurde kastreerima ja selgus, et tal on munandid kõhuõõnes. Tahtsingi küsida, et ehk on keegi sellise asjaga kokku puutunud ja oskab öelda kuidas selline kass täiskasvanuna käituma hakkab?
 
triiton 17. oktoober 2002, kl 08.09
Pisikesi poisse kontrollitakse ju arsti juures,et neil seda viga ei oleks. Paistab, et kassidel võivad olla samad hädad mis inimestel.
 
zoocoll 17. oktoober 2002, kl 10.31
Kas kliinikus, kus käisite, ei osatud seda siis ütelda või ei osanud sa seda küsida? Vahel on noortel loomadel võimalik, et munandid saavad liikuda kõhuõõne ja kellakoti vahel, sest vastav avaus ei ole veel korralikult sulgunud...

Peitmunandilistel isastel ei valmi sperma, s.t. nad ei anna järglasi, kuna puudub elujõuline sperma. Samas toimivad munandid sisenõrenäärmetena küllaltki tavapäraselt, mistõttu loomad käituvad pigemini kui päris-isased, mitte kastreeritud - kassid märgistavad, käivad pulmas, on üksteise suhtes agressiivsed jne jne. Ei ole päris kindel, kas sellist isast saab kastreerida igas kliinikus, päris kindlasti on selline opp aga kallim ja keerukam kui lihtsam munadevõtmine.
 
ninnu 21. oktoober 2002, kl 17.09
tänud zookoll!
 
ninnu 22. oktoober 2002, kl 17.12
tegelikult on ta jah peitmunandiline, sest vanust juba küllaga ja seal pole enam neid munasid vist mõtet oodata. tema kastreerimisel kardan just kiisu tervise pärast, sest opp on ikka päris raske aga samas räägitakse, et vähkkasvajate risk on sellistel isenditel tõenäolisem. ühesõnaga: peaks kastreerima (kus lõigatakse kõhuõõs lahti ja otsitakse soolikate vahelt munandeid) aga kardan (kuna opp on keeruline ja pole päris veendunud loomaarstide kompetentsuses). dilemma missugune... kas riskin kiisu eluga, viies ta opile või riskin ta eluga jättes ta lõikamata?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!