Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
tiine kass
 
Dom 22. oktoober 2002, kl 17.03
Teema on natuke kummaline, aga hädasti kuluks paar nõuannet ära.
Kass on tiine. Suure kõhuga ja vaarub ringi. Karta on, et poegiminegi pole kaugel. Sellega seoses mul väikesed hirmud. Mäletan, et lapsepõlves oli samuti emane kass ja siis kui aeg poegimiseks kätte jõudis, siis käis rahutult ringi niikaua kuni kuurist pappkasti kööki tõime ja siis ronis sinna omi asju ajama. Või tegelikult oli alati isa see, kes arvas, et lugu läheb varsti lahti ja on aeg mingisugune pesa teha. Nüüd elan vanematest eraldi. Juba eelmine nädal tegin hämaramasse toanurka enda arust täiesti viisaka pesa, aga kass ei läind sinnapoolegi. Täna vedasin tuppa täiesti kena puust kasti (pealt avatud), õhuvahedega ja puha, et äkki sobib see. Kass nuusutas ja jalutas minema. Kas on lootust, et kui poegimisaeg käes, et ta siiski otsib endale mingi koha(ideaalselt sobiks minu poolt pakutav kast) või toimub asi diivanil, voodis või vaiba peal? Koguaeg ei saa ma ka ju kodus olla ja silma peal hoida. Maja peale kah lasta ei taha, sest asi peaks toimuma ikka minu toas.
Teiseks, et tean, et tavaliselt saavad kassid ise suurepäraselt endaga hakkama, aga väike hirm on siiski. Kiisu on mul väga noor ja tundub et natuke totu. Kardan, et vajaduse korral ei oskaks mina kah miskit ette võtta.
Siis ongi palve, et äkki keegi teab, mida ma võiksin ette võtta, et kiisul poegimine võimalikult kergesti läheks? Meisterdama kolmandagi pesa, peaasi, et kass selle omaks võtaks või lootma, et kui aeg käes, siis ta saab ise aru, mis talle kõige parem?
Ette tänades.
Dom
 
neti 22. oktoober 2002, kl 18.28
kass peaks endale ise uru moodi asja leidma, mis ta ikka su tehtud pessa läheb, kui ta veel poegima ei hakka. minu kogemuste järgi tahab ta endale ikka pesa ja diivanile või vaibale ei poegi. poegima hakkab siis kui kõht on ikka täitsa mügarik, mitte ilus ymmargune, siis läheb lahti. tore oleks kui sa teda aitaksid, kõhtu masseerides ja teda paitades, abistamisega on ainult selline mure, kui ikka hästi aitad, et ta hiljem ilma ei hakkagi, vaid nõuab su tähelepanu :)) (omad kogemused)
 
Dom 22. oktoober 2002, kl 18.58
Aitäh igal juhul. Eks ma katsu tal ikka võimalikult palju silma peal hoida. Praegu on küll nii, et niisama silitada laseb, aga kõhule pai teha mitte. Kohe näksab. Eelmine kass ikke lasi poegade ootamise ajal enda kõhule tasakesi pai teha, keeras veel seliligi, et parem silitada oleks.
 
tibi 22. oktoober 2002, kl 22.42
minu oma läks kaaderippi. sai seal ise hakkama, pisut hoidsin käppa, naksas eriti valusa hetke puhul mind käest ja vaatas etteheitvalt otsa. kuna sünnitas 6 poega, siis aitasin teda nende va nabanööride läbilõikamisega. viskasin osad platsentad minema, kuigi väidetakse, et kass peaKS NEED JÕU TAASTAMISEKS NAHKA PISTMA...KUID VAEVALT ET MINU OMA OLEKS KUUS PIRAKAT ÄRA SÖÖNUd, sestap jätsin talle vaid ühe.
kui sünnitus möödas, viis pojad ise omaalgatuslikult valmispandud madalasse vooderdatud pappkasti. öeldakse, et eriti ei tohiks surkida ja aidata, sest noored ja oskamatud kassid võivad oma poegadest suure vahelesegamise tõttu loobuda.
hoiame pöialt, et teil kõik hästi läheks. :)
 
Ruu 23. oktoober 2002, kl 11.15
Pane kast külili ja riputa mingi riidetükk ette, jäta ainult ukseava. Tõsta pesa kuhugi varju, mitte keset tuba. kapiuksed pane kinni ja voodile kate peale. Kui ta poegima hakkab, siis otsib ta arvatavasti su abi ka. hea oleks, kui saaksid juures olla, sest vahel võib abi vaja minna. Minu kiisu korra poegis liiga vara ja pojad olid lootekotis, siis tuli nad sealt välja aidata (üks ei jäänud ellu :( ).
 
Saabastega Kass 23. oktoober 2002, kl 15.05
minu kass poegis pesukappi - ära määrdus umbes 15 lina-rätikut.
Aga ta ise otsis selle koha, ma ei hakanud teda sealt siis poegimise ajal ära ka tassima.
Poegimise ajal nurrus, kui ma teda silitasin :-)
 
tean 23. oktoober 2002, kl 15.51
kassid on nurruvad ka valu puhul.
niiet alati ei pruugi nurrumine heaolekutunnet tähendada.
 
Dom 23. oktoober 2002, kl 16.57
Tänan veelkord kõiki vastanuid:) Võtsin nõu kuulda ja tegin pesast kolmanda versiooni:keerasin kasti külili ja panin paksult ajalehti sisse ja kastiava ette riidetüki rippuma. Kass käis isegi korra huvipärast sees. Praegu käib meil kassiga vestlus, kus ma räägin talle, et tegelikult on täitsa tore pesa ja sinna sobiksid täitsa kenasti mõned pojad. Iseasi kas ta mind kuulda võtab. Selline natuke isepäine kiisu on. Loodan, et kui lugu lahti läheb, siis olen kodus ja saan teda väheke lohutada või aidata. Seniks kõike head :)
 
Cass 23. oktoober 2002, kl 17.23
Lugesin, et kass tahab poegida valge asja peale. St et meie panime kappi valge palaka - läks sinna peale kõhutama küll hea meelega... Kuidas sünnitas, ausaltöelda ei tea, kuna olin sel ajal pikemalt eemal...
 
mannuke 23. oktoober 2002, kl 20.02
dom, hoia meid edaspidisega kursis!
 
mudle 23. oktoober 2002, kl 23.02
kas pisikesi pole veel? mul oli kunagi täpselt sama tunne, kui minu Tiku tiine oli. no lõpuks poegiski diivanil ja pidin kogu aeg teda silitama. lihtsalt panin talle lina alla mitmekordselt. pesa otsis ikka ise, tahtis neid koguaeg samale diivanile vedada ja tegelikult neil ei olnudki õiget kohta seepärast. muide, ega kellelgi pole üht noort siiamit ära anda, mitte päris väikest. Sellist mürakaru...
 
Dom 24. oktoober 2002, kl 13.30
Praegust pole jah midagi veel. Kass käib ringi ja üritab teki alla pugeda. Eks kui miskit toimuma hakkab, siis annan teada:) Tegelikult võib kassil veel vabalt nädal aega minna või rohkemgi, mina lihtsalt pabistan veidike ja iga natukese aja pärast kontrollin et millega kass tegeleb :)
 
Jeti 25. oktoober 2002, kl 10.50
Dom, kas ikka pole uudiseid?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!