Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Koerad ja Postimehed/naised
 
Tahaks teada 22. oktoober 2002, kl 23.42
Küsimus oleks siis selline: Miks koerad tahavad rünnata postiljone?

Näide: Meie majas vahetus postiljon. Mina ei teadnud seda ja vaevalt ka koer seda teadis. Kui siis aknast oli teist näinud. Olin koeraga väljas. Nägin, et miski tädi tuleb aga kuna kaugel oli veel ja koer minu kõrval siis ei võtnud rihmast ka kinni. Tädi siis hõikas, et kas ma saaksin koera kinni võtta. Nooo.. hea küll, eks ma siis teen seda. Kui tädi oli möödas siis koer plaks kukkus lõugama ja tahtis järgi panna. Tädi ütles veel, et ta teab, et koerad vihkavad teda, kuna on postiljon! Kust krt, koerad seda teavad ja miks nad postiljonid oma sihtmärgiks on võtnud.

See asi ei ole ainult minu koera teema. Ma oma sõpradega rääkinud, kellel suuremat kasvu koerad ja ka nemad ei saa asjale pihta miks? Äkki keski siin teab asja?
 
triiton 23. oktoober 2002, kl 08.39
Postiljon võib koera jaoks olla tema territooriumile sissetungija. Postiljonil võivad koertega olla eelnevad halvad kogemused, sellepärast ta pelgab koeri ja koer tajub seda. Postiljon ei pruugi vastata eramupiirkonna koera ettekujutusele tavapärasest inimesest (möödakäijast).
Muide parklas, kus ma oma autot hoian, on suur sõbralik valvekoer. Ükskord hommikul hakkas ta minu poole väga vihaselt haukuma, kohkusin päris ära, aga siis märkasin, et koer ei haugu mitte minu vaid minu taga kõndiva asotsiaali peale. Vaevalt et teda on õpetatud asotsiaalide peale haukuma, nii et ilmselt ei vastanud asotsiaal tema ettekujutusele inimesest (autoomanikust).
Osad koerad peavad jälle täisväärtuslikuks inimeseks koeraomanikke - neid inimesi, kes 'kuuluvad' teisele koerale. Tean mitutki koera, kes kohtlevad sõbralikult koeraomanikke, isegi kui nad ilma koerata on, samas aga ignoreerivad või isegi ilmutavad vaenulikkust teiste inimeste vastu.
 
Ruu 23. oktoober 2002, kl 11.10
Koerad saavad jah üllatavalt hästi igasugu asjadest ja inimestest aru. Mul oli korra selline huvitav vaatepilt. Kodu õuel seisis 3 autot. Ukse ees kõige vanem masin, järgmine nati uuem ja selle kõrval tuliuus. Kõik meie pere autod (st koerale tuttavad). Külaline läks õue suitsu tegema ja vaatas samal ajal masinaid. Esimese auto juurde jõudis, siis koer läks mehe kõrvale. Mees läks järgmise auto juurde, siis koer urises ja uue auto juures hakkas koer vihaselt lõrisema ja haukuma. Mees läks tagasi esimes auto juurde, koer jäi vait ja vaatas ainult. Mees ronis trepile - koer läks eemale.
 
pirts 24. oktoober 2002, kl 13.36
teadupärast ei kannata koerad värske trükivärvi lõhna ja seetõttu ründavad lehekandjaid.Pealegi on lehekandjatel üldjuhul kaasas suured tumedad kotid/kärud,kust nad võtavad välja koera jaoks ärritavalt haisvat "asja" ning tahavad toppida seda näit.koera valdustes asuvasse kasti/kohta.Ka liiguvad kandjad ringi hommikul vara pimedas kui suurem hulk inimesi veel magavad.Mida arvaksite ise sellisest toimingust kui oleksite koera nahas ja kohustusega kaitsta oma lähedasi ja territooriumi.
 
leebeq 25. oktoober 2002, kl 13.59
Minu koer ei kannata simaotsaski poltiseinikke.
Muidu võivad meie auto juurde tulla kõik inimesd ja koer ei tee
teist nägugi, kui mõni neist ka autosse istub, aga proovigu
poller autole läheneda!!!
Meil on üks tuttav poller ja kui see tuleb meile erariietes,
siis on koer maailma suurim sõbra, kui aga vormis, no kui
saaks kätte, kohe murraks maha. Saa Sa nüüd siis looma
loogikast aru!
 
mari 29. oktoober 2002, kl 18.30
Koerad ei talu trükivärvi lõhna jah.Mõned aastad tagasi kandsime koos pojaga koolivaheajal Postimeest.Päeval ründas mind tänaval ootamatult koer.Algul ma ei taibanud, milles asi.Saan nimelt loomadega päris hästi läbi.Pärast kui mõtlema hakkasin, meenus, et mul olid seljas samad riided, millega hommikul posti viisime.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!