Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
viirpapakoid
 
Maris 23. oktoober 2002, kl 10.49
Sain kingituseks kaks inearmast viirpapakoid,kuid kahjuks olen nende kasvatamises täielik võhik.Kui välja arvata puuri puhastus ja toidu panek.Kas ehk keegi oskab nõu annda mida võiksin nendega veel peale hakkata,kui ainult puuris imetleda?Nad on imearmsad,ja ära ma neid ei kavatse annda.Nad on isane ja emane,kas ka poegi siis loota?
 
anu 23. oktoober 2002, kl 12.10
ViirpapaGoid on toredad loomad küll, mul endal oli neid kolm tükki. Loomulikult ei saa Sa neid pidevalt puuris pidada, nad tuleb ikka välja lasta, tiibu sirutama. Mina mängisin enda omadele linnulaulu CD-lt ja ka muud muusikat, mis neile meeldis. Rääkisin nendega juttu, laulsin.
Viirpapagoid paljunevad üsna kergesti, aga selleks oleks neil vaja pesakasti, mis puuri külge kinnitatakse. Esimesel korral ei tule pahatihti aga head tulemust. Paljud hauduvad küll korralikult aga trambivad siis oma tillukesed pojad katki... :(
Soovitan Sul viirpapagoidest raamatu laenata
 
tõrjuja 23. oktoober 2002, kl 14.53
Pakun koitõrjet, odavalt.
 
m 23. oktoober 2002, kl 15.45
mida rohkem sa nendega räägid seda rohkem hakkavad nad pärast ise rääkima. samuti armastavad nad supelda - mina panen kraani kergelt jooksma ja nad lendavad ise kraanikussi ja võtavad dushi. Näpu peale tulevad nad siis kui paned näpu risti kõhu vastu - siis ta astub ise näpu peale. Peegel on ka nende sõber - neile meeldib end imetleda. kui sa paned pesakasti puuri juurde siis see on ka märk neile et tahad et nad paarituks. Emaslind saab vist umbes aastaselt paaritusvõimeliseks aga ma täpselt ei tea.
kui on mingeid konkreetseid küsimusi siis mu email on antud.
 
paula 23. oktoober 2002, kl 17.43
Kes on viirpapakoi? Triibuline isane koiliblikas?
 
maris 24. oktoober 2002, kl 10.15
Paulale ja Tõrjujale!
Võib-olla mul ongi 2-kl külakooli ja siit ka vead.Palun vabandust kui te aru ei saanud kellest jutt oli.Olge siis tulevikus ettevaatlikud, et ise millegis ei eksi ja teie üle ei naerdaks.
Teistele aga kes mind õpetasid,kuidas oma hoolealustega hakkama saada SUURED TÄNUD!Saite aru küll kellest jutt oli.
Loodan tulevikus vigu mitte teha.
 
tõrjuja 24. oktoober 2002, kl 10.49
Ära nüüd nõnda hinge võta!
*No küll on õrnakesed, midagi ütled, kohe pill lahti!:))
Eks huumorisoon ole hea asi, kui teda pole, mis teha!Kaastunne:)
 
saasu 24. oktoober 2002, kl 10.56
Tegelikult saab emalind suguküpseks varem kui aastaselt, aga tema tervise huvides ei maksa nooremalt paljundamiseks kasutada.
Linnupaar käitub kahjuks hoopis teisiti kui üksik lind, vaevalt, et nad kahekesi koos olles inimesega rääkida tahaksid, pigem keskenduvad nad teineteisele.
Aga lennutamisega ei maksa kohe uues kodus algust teha, enne peaksid nad oma puuriga kohanema (u.nädal - poolteist-). Kõige parem on lennutada neid õhtul enne tuttu minekut, siis kobivad nad ise tudumiseks kuuti tagasi. Kui aga tekkib vajadus neid ikkagi püüda, siis kätega vehkimise asemel lased lambi ära ja pimedas on lindu kerge kätte saada.
Kõige tähtsam ongi tegelikult usalduse võitmine, siis on nendega mõnus koos elada.
Muide minu meelest parim raamat viirpapagoidest, mis mulle on kätte juhtunud, on vene keelne: "Kak nautshit papugaja gavarit". "Lemmikloomade hooldamise entsüklopeedia" on ka hea. Vahel on asjalikke nõuandeid lindude kohta "Hullude loomade" saates (neljap. õhtul).
 
paula 24. oktoober 2002, kl 11.22
Ega ma siis paha pärast.
 
kelly 29. oktoober 2002, kl 16.51
Tere! Mul on selline küsimus, et kust saaks infot jako papagoide(psittacus erithacus)kohta???
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!