Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Emane koer.
 
Nipi 24. oktoober 2002, kl 09.36
Tere! Ma olen alles värske (kuts 6 kuune, vetelpäästja) emase koera omanik ja kuna on mul ka isane koer, siis olen täitsa mures, et ma mitte maha ei magaks "päevade" algust. Kuidas koeral see avaldub ja mis ajal (ma mõtlen vanust) võivad esimesed "päevad" alata? Vaatan, et kutsad enam ei mängi nii nagu enne on nagu mingi teine suhtlustasand tulnud. Aga kuna nad on mõlemad õuekoerad pole mul selget ülevaadet asjade käigust.
 
solistaja 24. oktoober 2002, kl 09.48
kuue kuuselt umbes algabki esimene jooksuaeg mu meelest ja aru saad vretilkade järgi. Õuses oleval koeral suht raske märgata. Ole ettevaatlik. järelvalveta koos olevad koerad võivad oma asja ära ajada ja kuue kuune on liiga noor kutsikate saamiseks.
 
Saasu 24. oktoober 2002, kl 11.16
Minu koer juba üllatas mind kutsikatega. No ma ei kujutanud ette, et jooksuaeg nii pikk on. Isegi kolm nädalat oli vähe arvestatud.
 
killu 24. oktoober 2002, kl 15.28
Minul on emane ja isane koer. Meil pole mingit probleemi tekkinud. Kui emasel algab jookuseg, siis isane hakkab algul lihtsalt suuremat huvi tundma tema sabaaluse vastu, nuusutab, emase pissimise kohad muutuvad hästi huvitavaks. Nii käib umbes kaks nädalat, See päris ohtliku aja algus on kohe tuntav, isane ei söö enam midagi, ainult kiusaks emast kogu aeg, vaat siis lahutame nad päris ära, 4-5 päeva ja siis on kõik möödas. Kui sul on oma koerad ja sa kogu aeg jälgid neid ja tegeled nendega, siis varsti ei ole mingit probleemi ja sa lihtsalt tunned ära, kuidas olukorda kontrollida. Meie ei lase neid ülse kokku siis sellel kriitilisel ajal. Kordamööda käivad õues ja pole mingit probleemi olnud. Umbes ikka kuskilt 10-ndast päevast algab see ohtlik aeg. Katsu ikka kuidagi hakkama saada, ole nendega kannatlik. Nad on ise ka hädas ja õnnetud sellel ajal aga ega siis looduse vastu saa. Tuleb kannatlik olla ja mitte kurjustada nendega. Meie isane vajab suisa toetust sellel ajal, ta on nii erutatud ja närviline. Emasega pole mingit probleemi. Süstima sul emast ei soovita hakata. Meie algul süstisime ja saime mädase emaka. Mitu aastat ravisime ja eriti ägenes peale jooksusega. Nüüd on paar viimast jooksuaega kõik korras olnud.
Kindlasti pead emase koera jooksuajaks esikusse või tuppa võtma-jätma ja mitte laskma vabalt olla sellel ajal.
 
pammyx 24. oktoober 2002, kl 16.50
Emase inna aja tunned ära -paistes suguorgan,isane on pidevalt j saba all,.Koertel peaks päevi lugema esimesest vere moodi asja eritumisest .Seda saad kontrollida WC paberiga iga hommiku ja õhtu kui oled märganud et isane on juba aktiivne nuhk.
Mul on 4 emast( kasvatan tõukoeri) ja graafik on järgmine:
esimesed 9 päeva ohutud-järgmised 10 päeva ohtlikud ja viimased jälle ohutud .Inna aeg kestab 21-28 päeva.Esimene jooksukas võib hakata suurekasvulisel 6 kuust ja kuni 1 a 3-4 kuuni.Väikestel kutsadel võib aga jooksukas olla juba 4 kuuselt!
Jõudu ja olge siis hoolsad ohtlikel aegadel.Arvestama peab ,et mitte isane ainult ei taha vaid ka emane püüab looduse kutset järgida !
 
Nipi 25. oktoober 2002, kl 09.24
Aitähh!! Eriti Killule ja Pammyx'ile põhjalike nõuannete eest. Lähen ehitan ikka aia vahele, mine neid kutse muidu tea.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!