Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
karvase kassi mured
 
cassandra 12. november 2002, kl 23.23
Olen algaja kassipidaja ja äkki oskate mulle vähe nõu anda. Nimelt on mul paberiteta pärslane, ühesõnaga väääga karvane kassipoeg ja üks muredest on näiteks selline , et tal tükib vahel kakamisel osa karvadesse kinni jääma . Kui ma kohe avastan , ei ole hullu, lasen vee alt läbi ja korras, aga vahel on üsna pikalt pruunid ja jubedalt haisevad jutid maas ja mujal. Kas selline asi ongi tavaline pikakarvalistel kassidel või on lootust , et kui kass suuremks kasvab, siis ta kuidagi oskab ise hoolitseda selle asja eest. No ja teine mure on nurka pissimisega. Muidu on kassipoeg hästi tubli, teeb kõik ilusti kasti, aga varahommikuse laari laseb magamistoa nurka, olen ka öösel tabanud ta sealt. Olen sinna lõhnaõli piserdanud, sidruniviile ladunud,pahandan iga kord ja sakutan tukast, miski ei aita, läheb ainult sammukese kaugemale järgmine kord. Täna siis proovin veel ka selle poe vahendi ära, aga millegipärast ei ole sellesse usku . Ise arvan, et ta ei julge äkki hommikul üksi kööki minna kui kõik veel magavad ? Aga mis ette võtta, seda küll ei tea.
Suured tänud ette neile, kes nõu oskavad anda !
 
kassimamma 13. november 2002, kl 09.35
Kiisupojal on ikka vahel kõht pehme. Hiljem kakab ainult pabulaid ning seda muret enam küll ei ole. On hästi meeles kuidas meie karvapall rõõmsalt pärast edukat asjal käimist nagu haisupomm nurrudes voodisse kaissu ronis ja mulle nina alla "mõnusa" triibu tõmbas. Nurka on aga kassike teinud ainult paar korda ja seda siis, kui tema jaoks liivakast puhas ei ole. Riielnud selle pärast ma küll ei ole, vaid olen arusaajalt liiva vahetama läinud.
 
dodza 13. november 2002, kl 09.52
Endal on mul küll tavaline triibika, kuid see-eest ühel tuttaval punane pärslane, nüüd juba neljakuune. Ka neil oli sama mure, kakimise probleem laheneb hiljem ise ära, algul tuleb jah natukene popsutada ja lapitada. Nurkapissimisega oli neil samuti probleem- nad kasutasid mõnda aega lavendlilõhnalist liiva ja kui kass sinna pissis lõi see väga tugeva lõhna ülesse ja nii hakkaski kass kakil kasti peal käima ning pissit nurka lohistama- kusjuures mitte suvalisse nurka vaid wc ukse taha. Aitasime tal pikalt mõeldaja probleemile lahendust leida, panime kasti sinna kohta kuhu kass pissis, sõbranna vahetas ka liivasorti ja nüüd on ta väga kombekas ja korralik kassilaps. Sinu jutust jäi selgusetuks ,kas sul on kass kinnises toas või on tal ööpäevaringselt võimalus oma kasti juurde pääseda ? Ise-enesest on pärslased väga mugavad kuid puhtustarmastavad kassid kuid äkki on kiisu nii laisk, et ei viitsi minna kööki kasti peale vaid lohistab magamistoa nurka, et siis mõnusasti jälle kerra tõmmata ning unne suikuda. Või ajab niisama jonni?

Loodan, et see poevahend aitab, samuti võiksid proovida selle koha peale ööseks kast panna kuhu ta pissib- nii ta näeb et peab ikka kõik hädad valimatult oma kasti tegema.

Uhh, edu sulle :)
 
ninnu 13. november 2002, kl 12.05
ise samuti pärslase uhke omanik ja see kakatriibu probleemgi tuttav. triipusid mööda põrandat tõmbab ta siis kui tagumik kakaseks jääb. tagumik jääb aga kakaseks kui seedimine pole päris korras. mul kass lohistas lausa tagumikku mööda põrandat, et puhtaks saada ja terve korter oli sitane. :))
kui asi seedimises peaksid võibolla toidu üle vaatama. pärslastele üldiselt tavaline marketist saadav toit ei istu. mu kass sõi vapralt 7 kuud whiskas'i beebitoitu kuni ühel päeval hakkas ohjeldamatult oksendama ning lasi niiviisi nädal aega järjest. ostsin talle royal canin'i õrna seedimise jaoks mõeldud toitu ja asi korras. korra veel proovisin whiskas'i jääke ära sööta ja sama lugu kordus uuesti.
samuti on võivad pissiprobleemid olla tingitud toidust.
potil käima õpetasin aga oma kassi nii, et kohe kui ringi nuuskima hakkas haarasin ta sülle panin liivakasti. 2-he päevaga õppis ära, et hädaga tuleb sinna minna. täna on ta aastane ning pole kordagi väljaspool oma kasti häda teinud. peaasi, et alguses kaant ei pane, muidu ei pruugi kiisu sisse saada ja lasebki nurka.
 
cassandra 13. november 2002, kl 13.44
Aitäh vastuste eest ! Anname kiisule loomaarsti juurest ostetud krõbinaid ja vahel ka liha , piima . üldiselt on tal kõht korras, aga ka junnid kipuvad vahel karvadesse kinni jääma. Teiseks saaks ta ka öösel ilusti kööki minna, st võimalus on olemas, aga kuna köök on korteri teises otsas, siis ma kahtlustangi, et ta lihtsalt ei viitsi üksi sinna kõmpida. Päeval käib ilusti kasti. Ja liivakasti puhastan alati õhtul ära. Kui muu ei aita, siis tuleb vist tõesti ka teine kast muretseda , kuigi ei tahaks küll magamistuppa kassikasti panna, ta ju hirmsasti pillub sealt liiva välja ja siis on see kõik vaiba sees. Nüüd kukkus hirmsa virisemise moodi välja, tegelikult oli ju ette teada ka et probleeme võib tulla ja kokkuvõttes on ikkagi rõõmu temast tuhat korda rohkem .
 
ninnu 13. november 2002, kl 16.02
lugesin, et annad piima kassipojale... paljud pärsia kassid ei talu üldse piima... ja tegelt liha kah. võib-olla su kass on erand aga minu oma ei talu midagi peale kassitoidu ja vee. aga selle nurka pissimisega on nii, et jälgi teda veits ja kui ta sätib end häda tegema haara kass ja pane padavai kööki ning pista ta vetsu. küll ta ükskord aru saab, kus käima peab.
 
juta 13. november 2002, kl 18.01
Minu pärslasel läheb muuseas ka whiskasist kõht lahti. Mis veel pikakarvalisse kassi puutub, siis Royal Caninil on spets pärslaste toit, mis aitab neil soolestikust sinna lakkumisega sattunud karvu väljutada. Mina annan üle ühe korra seda, sest kui selle toiduga pikem paus tehtud, on kass paar korda lihtsalt karvatombu välja oksendanud.
 
cassandra 13. november 2002, kl 22.37
ninnule - tundub, et minu kiisu talub nii piima kui liha , kõht tal lahti ei ole, korralikud junnid on , lihtsalt vahel jääb miskitmoodi osa karvadesse kinni. Piim maitseb talle hirmsasti.
Aga pissimise momenti ei saa kahjuks jälgida, kuna ta teeb seda enne minu ärkamist. Tavaliselt ärkangi selle peale, kui kass üritab kõigest väest vaipa kraapida. Päeval probleemi ei ole, käib ilusti kasti.
 
sue 14. november 2002, kl 10.10
Su kass juba teab, et selle peale saab ta su maast lahti. Muuseas meie pärslane teeb pahandust ainult laup. ja pühap. hommikuti, kui ma kauem magada tahan. Tal hakkab igav ja ei suuda oodata millal ma ärkan. Käib kiusliku näoga mu lemmik palmi kraapimas, ronib sinna riiulisse kuhu ei ole lubatud ning jookseb jube õnnelikult minema kui ma siis voodist välja kargan.
 
pat 15. november 2002, kl 13.02
mul ka pärslane- olen väga üllatunud teie kirjades! nurka ja triibitamine ja ei tea, mis kõhulahtisused! mul pole küll midagi sellist olnud! kassipoeg toodud kahe kuusena, esimesest päevast teeb oma asjad korralikult kasti, kõht alati korras, toitub ainult loomakliinikust ostetud krõbuskeid +vesi. väga puhas ja inteligentne loom see va pärslane. kasvatanud ka enne kasse- reegel number üks esimesel päeval vaja viis loomakliinikusse ja lasta loom kontrollida - ussid- loomad veavad tagumikku mööda maad just nugiliste pärast. teine reegel anna kvaliteetset toitu ja puhas vesi (mitte anda pärslastele piima) kolmas reegel iga päev puhastatda kassi pott! Pole ka probleeme! Tervitused kõikidele pärslaste omanikele!
 
Linnavurle 15. november 2002, kl 20.07
Kastiprobleemide kohapealt ei oska küll kaasa rääkida, kuna minu pisikese pärsiamiisu ema olevat seda talle ise õpetanud, aga mis puutub karvadesse, siis kui ta väike on, tuleb kasuks, kui sealt neid udemeid pisut kärpida, kui ta suuremaks saab, oskab juba ise hoolitseda, kuigi juhtub ka nii, et olen suure miisu kaenlasse võtnud ja vannituppa pesemismissioonile suundunud, aga see on tõesti vaid juhul, kui ta ise pole asja märganud või aru saanud. Aga mis puutub kasti, siis see tuleb võimalikult atraktiivseks talle teha, lõhna vms abil
 
ninnu 16. november 2002, kl 14.04
no võib-olla aitab siis näiteks hõbepaberi panemine sinna põrandale, kuhu ta häda teeb. kassidele ei pidavat meeldima kuidas hõbepaber jalge all tundub ja selle peale minna ei taha. kui see ka ei mõju võiks loomapoest küsida sellist vahendit, mille hais kassidele vastuvõetamatu on ning seda siis sinna pritsida.

edu igal juhul probleemi lahendamisel.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!