Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Noor hunt
 
dere 13. november 2002, kl 12.33
Olen värske 6-nädalase saksa lambakoera omanik. Kõik on uus ja huvitav, aga tahaksin küsida teadjatelt: kui kaua selline koeratitt võib lume peal mässata? Kas ja millal tal hakkavad käpad külmetama?
Äkitsi on naiivne küsimus, aga selline ta juba on.
 
anu 13. november 2002, kl 16.31
kuuenädalane peaks ema tissi all veel kaks nädalat olema.
 
dere 13. november 2002, kl 16.42
6 nädalat on vanus, kus neid hakatakse loovutama. Eriti, kui hambad sellised suus, et ema tiss nii hullult kannatada saab, et ema ligi ei lase enam.
 
koeratreener 13. november 2002, kl 16.45
Kuni tital tore on, on hästi. Katsu ise õppida koera lugema, näed ära, millal tal hea ja millal paha on. Üldiselt käib reegel nii, et forsseerida ei maksa midagi, kuts teab ise, mis tale hea on. Aga seda vaktsiinivärki peaksid küll tõsiselt võtma kui sellise tita õue viid.
 
dere 13. november 2002, kl 16.47
Vaktsiinitamisega olen ka hästi kursis. Õue all pean silmas linnast väljas oma maja juures kinnist aeda. Pole trepist kaugemal käinudki.
 
anu 13. november 2002, kl 17.20
ma küll ei tea, kas Eestis selle kohta mingid seadused on ja mis nad ütlevad. Ma tean aga, et näiteks siin, Rootsis, on seadusega keelatud kutsikaid enne 8 nädala vanust loovutada. Osalt just vaktsineerimiste tõttu.

Ma ei tahtnud tüli norida.

Niikaua, kui ta liigub ja hullab, pole midagi. Kui aga hakkab väsima, vii tuppa.

Muide, ära unusta kõhuparasiitide vastu kuure tegemast!

Edu!
 
dere 14. november 2002, kl 09.00
Ussikuur on tehtud :)
Meil minu teada sellist seadust ei ole. Aga selles pesakonnas muutus ema juba kutsikate suhtes vaenulikuks, kuna oli läbi näritud. Kuts on tubli ja energiline ja isegi esimesel ööl peale uude koju saabumist ei nutnud.
Tänan nõuannete eest :) Luban, et see kuts on õnnelik ja armastatud-hoolitsetud.
 
koeratreener 14. november 2002, kl 15.42
Tegelt on see meil üks loomavaenulik kord, et kutsikat tohib ära anda 6-nädalaselt. Mina küll ei tea, et mõnes tsiviliseeritud riigis sellist asja oleks. See viimased 2 nädalat oleks olulised just kutsika sotsialiseerumise koha pealt, loom suhtleb teiste pesakonnakaaslastega ja ema annab tappa kui vaja on.
 
sixi 14. november 2002, kl 16.40
ma sain oma hundikoera koera ema juurest 5-nädalaselt, nii se kord meil juba on. mis mina siis olen süüdi, et nii vara loovutatakse või? koer nüüd juba 3 aastane ja psüühiliselt täitsa terve. ja kes on see hirmus hea teadja, kes ütleb, et alla 8 nädala midagi halvasti oleks.
 
Shiva 14. november 2002, kl 17.46
Soomes tohib loovutada 7 nädalaselt. "Hirmus head teadjad" ütlevad -7-8 nädalaselt või siis alles 12 nädalaselt. Sa võid kutsika võtta ka 2 päevaselt, jääb ka ellu, kui õigesti teda hooldada oskad. Vastutustundeline kasvataja peaks ikka aru saama, millal kutsikas piisavalt iseseisev ja küps on, et teda loovutada.
 
kia 17. november 2002, kl 13.54
mina pidin enda kutsika juba väga varakult (kohe kui silmad pähe tulid) ema juurest ära võtma, sest ema ei tahtnud temaga üldse tegeleda ja kuts oli pidevalt näljas. hakkasime siis teda lutist söötma, praegu on silmarõõm juba 5k. igati tubli ja hakkamist täis, kusagilt pole aru saada,et midagi oleks vajaka jäänud.
 
911 17. november 2002, kl 16.02
8 nädalaselt kutsika loovutamine on loomulikult põhjendatud aga kahjuks on olukordi kus kutsikale on kasulikum kui ta rutem olem uude koju saab...Ja pealegi nn. "vene ajal" oli lubatud kasvatajal kutsikad ära anda juba ühe kuu vanuselt! MIs puutub aga külmetamisse, siis niikaua kui kutsikas mängib, hüppab ja liigub ei hakka tal külm. Nii, et üksi ei tohi teda õue jätta. Ja pealegi võib temaga muudki juhtuda noh kui ta järelvalveta jätta. Näiteks kaduma minna. Aga edu sulle! Ei ole midagi vastupandamatumat kui paari kuune hundikuts.Niuks...
 
Shiva 17. november 2002, kl 17.46
"Vene aeg", kulla inimesed, unustage juba ükskord ära see "vene aeg". Uurige siis ometi mida see "vene aeg" tegelikkuses koeranduses korda saatis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!