Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
pisike kiisu...
 
marike 14. november 2002, kl 19.03
mul selline probleem,tuli suvilasse paar kuud tagasi kiisuke,polnud südant teda sinna välja ka jätta!võtsime ta siis endale koju.alguses ta õudselt kartis ja oli jubedalt häbelik.nüüd ta aga on selline rüblik,kes ei lase öösiti magada,närib kõik ajalehed puruks ja on üldse hästi elav!kas probleem võib olla selles et nüüd on ta oma uue koduga ära harjunud või ongi kiisudel selline probleem et teatud eas nad muutuvab selliseks!!muud nagu polekski aga tahaks lihtsalt mõni öö tududa!ja veel kuulsin et kiisudega tuleb hästi palju tegeleda kui nakd pisikesed on,muidu pidid tigedaks minema
 
kiisuk 14. november 2002, kl 20.08
võivad minna küll tigedaks-kes ei läheks kui nendega üldse ei tegeletaks ja päevade kaupa üksi koju jäetakse
kuskilt lugesin et täiskasvanud kassiga tuleb tegeleda päevas(mängida) vähemalt 30min
meie kass käib iga päev just õhtul väljas jalutamas(korterikass mudu)ja peale seda on tal küll väääga väsinud ja öösel ka rahulikum
kui välja eipsaa siis kohe arusaadavalt varem hakkab hommikul rahmeldama...
äkki kui õhtul palju temaga tegeleda ja jooksutada siis magab ta rahulikumalt?!?
 
mannuke 14. november 2002, kl 20.18
see öine mürgeldamine, see on nagu lapsegagi, hiljem läheb üle.
tegelema just hästi palju ei pea. natuke sa ju ikka temaga mängid?
 
dodza 14. november 2002, kl 20.28
Kassid ei lähe tigedaks kui nendega pisikesest peast ei mängita, nad lihtsalt võõrduvad inimesest ja meile näib see sellena, et kass on kuri. Me lihtsalt ei ole harjunud jagama kassiga tema murehetki, rõõmutujusid ega taju mil ta vajab rahu ja vaikust. Kass võib meie lähenemist tõlgendada kui rünnakuna- mis siis, et soovime talle vaid pai teha, ta ei ole sellega harjunud ja rähmab enda väljendamiseks käpaga.

Iga lemmikloomaga tuleb tegeleda, meie kiisu on ka paras rüblik- kuid nagu siin eelpoolkirjutajagi mainis, tuleks kassiga vähemalt korra päevas tegeleda, mängida- vastu õhtut on hea sel puhul, et kass väsib ära ja jääb ilusti tuttu, selle asemel et iseseisvalt ringi müdistada. Kassidel tekivad igavusest käitumishäired- saadavad korda igasugu sigadusi, aga muidu on nad imearmsad nurrmootorid.
 
marike 14. november 2002, kl 20.30
tegeleme me temaga tõeliselt palju,aga päevas peab ta paar tundi üksi olema ja kui ma koju jõuan ootab mind ja teeb kohe mjäuuu nagu ta oleks üksi olnud päevade kaupa!!!see võib ju tegelikult sellest ka olla tingitud,et varem olin ma temaga päevad läbi koos(mängisin ja mürasin)ja nüüd ta tunneb et ta on nagu tahaplaanile jäetud!!!aga õue ma teda ei julge lasta,meil seal kortermajas igasuguseid loomavihkajaid!
 
oss 14. november 2002, kl 21.50
vota talle sober, siis on neil nii tore ja ara lase teda ooseks oma tuppa
 
kiisuk 14. november 2002, kl 22.01
kas keegi seda saadet Hullud loomad ka vaatab?
seal oli kord kass kes kraapis magamistoa ukse täitsa katki kui sisse ei saand :))))
 
mannuke 14. november 2002, kl 23.44
välja ära lase!!! hulkuvate kasside käest võib ta igasuguseid haigusi saada, ja võib ära kaduda, jne.
see paar tundi, mis ta sul üksi on, ta tõenäoliselt magab.
 
dodza 15. november 2002, kl 09.22
Hetkel olen kodune- e siis päead läbi kassiga koos kodus, kuna peagi oootab mind ees nädalane seminar siis käisin pabereid korda ajama, kass oli abikaasaga kodus, kes saabus töölt nu kusagil kella 18.00 paiku, loomakesele oli see üksiolemine täielik shokk- tegi kõikvõimalikku pahandust, sõi lilli ja ajas neid riiulite pealt alla, siis kui kaasa kodu saabus nurus oma paid välja ja jäi õndsalt magama. Kohe kuidagi ei kujuta ette kuidas nad peagi nädala ilma minuta hakkama saavad, süda kripeldab sees aga ma tean, et nad saavad hakkama. Ei tasu liiast muretseda, kassid on tegelikult tohutult iseseisvad loomad. Õue me teda samuti ei lase, vahel käib rõdul jalutamas ja värsket õhku hingamas, ning kui nädalavahetustel maal vanematel külas siis jookseb ühe õunapuu otsast teise otsa- täpselt nagu filmis Ervin Abel jooksis (Me oleme Tallinnast, me maksame) Selle jutuga tahtsin öelda sulle seda, Marikene, et ära muretse, kui kass natukene omaette on, las ta harjub, pärast on veel raskem. Edu !
 
mannuke 15. november 2002, kl 11.39
dodza, minu tubane kassipoiss tormab ka suvilas puid mööda ringi kui poolemeelne.
tore lugeda, et sinul ka:)
 
Felidae 15. november 2002, kl 14.04
Oh neid tegelasi :-) Meie kassike on kah päevad läbi üksi kodu, st meie hommikul tööle ja õhtul kodu ja kass siis vahepeal ca 8 tundi üksi kodus..nii mind lohutas hirmasti teadmine et tegelikult kassi poeg magab ca 20 tundi päevast ja 4 tundi mürgeldab (midde järjest loomulikult :-). Nii ongi kass nüüd harjunud et hommikul laseme ta magamistuppa..(ööseks voodisse ei võta sest ta arvab et öösel kel neli on parim aeg varbast hammustada :-(),kõigepealt on käik kööki kus mina kõik kausid täis tõstan siis hakkan mina endale soengut tegema ja muidu settima, selle ajal siis mees mängib temaga...Siis lähme meie ära ja kiisu poep tuttu...õhtul ollakse uksel juba vastas (on ka juhtunud et meie kodus aga kassil alles unnägu pooleli siis mõne ajapärast ilmub üks unine hiinlane ukse piale)..ja siis jälle süüa ja mängida kuni uuesti magama minekuni, tegelt on meil üsna iseseisev kass, mängib üksi..vahel on kuulda isegi öösel kuda hiirega maadeldakse (see siukene piuksuv, õue ei kavatsegi lasta, sest kah kortermaja ümbrus ja autoteed jne..
Aga igatahes on sada korda ettem koos kassiga (hoolimata tema pahandustest) kui ilma kassita
 
Linnavurle 15. november 2002, kl 20.16
Meie kartsime ka oma miisut pikaks päevaks üksi koju jätta ja muretsesime kogu aeg, et kuidas ta seal ikka üksinda... aga kui on nädalavahetus või vaba päev vms, siis tegelikult on näha, et kass pingutab ikka tõeliselt, et ergas välja näha ja silmad lahti hoida ja minu seltskonnas olla... kusagilt raamatust lugesin, et suurema osa oma päevast peavad kassid magama ja seda nad ka teevad. nii et kui te õhtul koju tulete ja ta teile mjau ukse peal teeb, siis ta on nähtavasti alles tõusnud ja tuleb tervitama ja ootab et temaga tegelema hakataks. ja loomulikult head paremat süüa antaks...
aga pabereid armastab minu miisu ka: sügab oma põske vastu raamatut ja nurrub ja siis närib otsa ära... see on tema meelelahutus nagu ka hullumeelsena ringihüppamine mööda korterit, endal küür seljas ja silmad põlevad ja suured nagu tõllarattad.
<muigap> ja magada ära loodagi, kui sa teda õhtul korralikult ära ei väsita... mängi taga nii palju kui ise jõuad ja kuni ta sõna otseses mõttes lääbakil lõpuks on, sest kass on ööloom, kes päeval tavaliselt magab, see tähendab et kui ta ka öösel norskab, siis hommikul on ta ometigi meie jaoks liiga vara üleval, kui sa teda õhtul pole väsitanud.
Edu sulle :)
 
marike 16. november 2002, kl 07.49
sain teie kirjadest suurt lohutust,ka minul on vahepeal tunne nagu ta oleks hullumeelne.traaseldab ringi,siis vahepeal kukub poole mängimise pealt magama,siis tõuseb üles mängib ka oma hiirekesega,sööb,siis mõtleb et ka seinast on võimalik üles ronida,vaatab akna pealt linde ise väriseb ja mätsutab nii kuis jaksab.no ja muidugi öösiti ta traaseldab veel eriti jubedalt,teeb mingisuguseid imelikke hääli,käib näksib varvastestest ja kui teki jalgade alla paned,siis leiab ikkagi tee kuidagi teki alla.lõpuks kui ta otsustab magama minna siis tuleb minu pikkadesse juustesse,kurrub hästi kõvasti ja nn.tissib mul juustes ja siis saabub rahu ja vaikus.vot selline siis minu kõige armsam traaseldis ongi.
 
kassiemme 16. november 2002, kl 16.51
meie kass ka teatud vanuseni lasi öösiti ringi, laulis kuis kõri võttis ja lasi traavlit. Olima ka ikka suht hädas ja mures, aga see nüüd mööda läinud ja ta laseb magada küll. Enne oli kindel, et kell 5 hakatakse meid üles ajama, nüüd ta nii lihtsalt enne 9-10 piuksu ei tee ja tööpäevadel ärkab koos meiega. Ja siis kohe peale ärkamist nurub oma paikoguse kätte ja siis kukub traaveldama :)
- Meie kiisu sai eile 1 aastaseks :) -
 
kassitanta 18. november 2002, kl 08.20
naeratab õndsalt, sest tema kiis teeb samamoodi.

Oleme küll mõeldnud kiisut tuppa järtta, aga siis on kindel, et keegi tuleb patsiga mängima, ja annab kogemata küüsukäpaga ka nina pihta, mis une pealt pole just kõige meeldivam kogemus. Seetõttu oleme õhtul kiisu koridori nn asumisele saatnud. Mees vaatab küll iga kord kassile väga nutuse ilmega järele, et kuidas ta nüüd üksinda seal...aga endal on kah vaja magada veidi...

See väsitamise asi tuleb kõrva taha panna...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!