Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kutsika hammaste vahetumine
 
kleo 08. august 2003, kl 15.47
4-kuusel kaukaaslase kutsikal on eemaldunud alumise lõua mõlemad ja ülemise lõua 1 kihv. Augusti keskpaigas saab ta 5-kuuseks. Kas nii varajane piimahammaste eraldumine on normaalne?
Olen andnud mõlemale kutsikale (mul neid 2) 1x nädalas ka pehmeid loomaliha konte närimisvajaduse rahuldamiseks. Teisel kutsul veel kihvad alles. Tänan vastuste eest.
 
Urri 08. august 2003, kl 16.32
5 kuud öeldakse olevat selline keskmine, eks see individuaalselt ikka kõigub. inimestel on ju ka nii, et ühel on 10. eluaastaks kõik hambad vahetunud, teine on 14 ja osad ei taha ikka välja tulla. muretsemiseks küll põhjust pole.
 
Lõvi 08. august 2003, kl 16.40
Meie kutsikal vahetusid ka 4-5 kuu jooksul. Üks kihv ripnes veel kaua uue hamba kõrval, aga siis tõmbasime selle välja:)
 
Ivar 08. august 2003, kl 18.39
Midagi ebanormaalset selles mu meelest veel pole. Ent siiski, kui kolmanda kihva eemaldumisest on juba üle kuu möödas ning neljandat veel pole, siis oleks mõistlik koera vilunud arstile näidata: mõnel harval juhul on hilise (ja väära) lõikumise põhjuseks igemehädad, mida mõne teadja sõnul võib massaaži abil kõrvaldada/leevendada.
 
tripstrapstrull 08. august 2003, kl 20.40
Minu 5 kuusel saksa lambakoeral on ka hammastevahetus peaaegu lôpusirgel. Kihvad ja purihambad läinud ning uus rivi kasvamas...
 
m 08. august 2003, kl 22.00
Minu 5-kuune boksu on juba kõik hambad ilusasti-kenasti ära vahetanud, seega muretsemiseks ei ole sul kindlasti põhjust. Oma tuttavate näite varal soovitan sul siiski oma koerte hambaid vahetevahel vaadata, sest nende koeral tekkis topelthambumus ehk siis vanad hambad ei tulnud iseenesest ära ja uued kikud kasvasid tagant välja. Arsti abiga sai vanad hambad rahusti kaasmõjul välja tõmmatud...
 
Johanna 13. august 2003, kl 22.18
hmm.. meie kuts(saxlane) on nats üle 3 kuu. Sattusime üxkord koerakasvatajaga kokku ja ta ütles, et esihambad juba vahetunud! Kui koera hambad vahetuvad, kas siis peaks vahepeal hamba asemel selline ´auk´ justkui olema??! kas tõesti 3 kuuselt võivad hambad vahetuda?
Ette tänades, Johanna.
 
Tr 17. august 2003, kl 23.17
Meil tulid hambad ka umbes 5 kuuselt ära ,2 päevaga oli juba uus hammas tulnud,
 
Nipitiriken45 25. mai 2021, kl 12.23
Meie koeral väikene probleem. Hambad vahetusid hamba 4-5 kuuselt aga probleem selline et kutsikal on ühel alumisel kihval teine kohe kõrval ja ülemistel samamoodi kaks kõrvuti. Probleem selline et ta saab juba 10 kuuseks! Kas keegi äkki oskaks soovitada midagi mida teha? kas minna arsti juurde või mis?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!