Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Rott ja kass
 
X-files 23. detsember 2003, kl 12.48
Lugu järgmine, et 2 kuud tagasi sõitsid tuttavad välismaale elama ja jätsid oma kassi mulle, 4-kuuse isase kiisukese. Kuna olen endale alati kassi tahtnud, siis olin väga rahul.
Probleem on selles, et mul on ka rott, isane ja ülisuur. Kui kiisu meile toodi, oli rott peaaegu sama suur. Ja enamus ajast terroriseerib ta kiisut täiega. Muuseas tundub, et see kass ei ole ka tavaline, sest tal ei ole mingit jahiinstinkti, hoopis kardab rotti. Terror järgmine, rott sööb enda kausi tühjaks, siis läheb kassi kausi juurde, kui kass sööb parajasti, siis ajab minema. Mina ka koguaeg valvata ei saa, sest pole koguaeg kodus, ja kuna rotu pole kunagi puuris elanud, siis sellist asja ei kujutaks ei tema ega meie ette. Siis vahest rott lihtsalt ajab meelelahutuseks kiisut taga, eks ta tajub ära, et teine veic hirmul on ja siis kasutab selle ära. Alguses mõtlesin, et peab kassist vist tema enda kasul loobuma, aga nüüd paar korda koju tulles olen avastanud nad koos külg-külje kõrval magamas, nii et tundub, et rott hakkab kassi omaks võtma. Aga see suhe on algusest peale nii kummaline olnud kõrvalt jälgida nagu isegi võite aru saada:)) Selline lugu siis.
 
triiton 23. detsember 2003, kl 13.20
Kunagi oli minul ja minu eelmisel koeral ka tegemist 'veidrikust' kassiga. Koer oli siis 2-3 kuune, läksime temaga suvitama. Suvilavalvuril oli sel ajal natuke alla aastane kass.
Kass tuli siis kohe kutsika juurde tutvust tegema, kutsikas vaatas ta üle ja leidis, et kassi pikk saba sobib hästi tirimiseks. Esimene kord olime ise juures, siis lahutasime nad ära, aga kass loost õppust ei võtnud. Kutsikale oli muidugi üsna lootusetu seletada, et selline tore pikk köiejupp pole temale tirimiseks loodud. Edaspidi kuulsime üsna sageli kassi hädakisa, läksime kohale ja leidsime kassi saba koera hambust. Esialgu kartsime, et kass võib koerale küüned näkku lüüa, aga vaene ullike ei tulnud selle pealegi, koera eest eemale hoida ta ka ei taibanud.
Kahjuks jäi see õnnetu kass talvel auto alla, nii ei saanudku me teada, kas tal täiskasvanuna enesealalhoiuinstinkt paremini välja oleks arenenud.
 
kah roti omanik 23. detsember 2003, kl 13.29
Nii nunnu lugu oli sul :)
Ma kujutan elavalt ette seda pilti kuidas nad koos magasid.
Hoian pöialt , et selline olukord ei muutu !
 
sassu 23. detsember 2003, kl 13.40
mul jällegi jänes on täielik väike terrorist. tahab tema süüa, siis matu peab ära minema, tahab tema pissida, siis ronitakse kohe kasti olgugi, et kiis oma asju seal ajab. tahab ajab kassi taga ja üldsegi seda sorti tüüp, et tahan kuulan transistorit ja tahan söön kisselli....
aga muidu on nad sõbrad, vahel pesevad teineteist. häiget ei tee, või kui teevad, siis ainult natuke. muret mul enam pole.
 
X-Files 23. detsember 2003, kl 13.52
Viimast lugu lugedes meenus mulle ka, et olen näinud ka enda kassi rotti pesemas, vahel rott laseb seda teha, kui on unine, aga vahel teeb äkkliigutuse ja kass juba vudibki minema. Imelik on see, et kass on isane, mis põhimõttega ta lakub, võib-olla tundub rott talle kuidagi räpane?:)))
Ja veel üks lugu:
kord tulin ühe töökaaslasega meile, kes küll teadis, et mul on rott ja kass, aga ta ei teadnud midagi nende suhetest. Astusime siis uksest sisse, rott ja kass magasid üksteise kõrval-kaisus ja äkki kolleeg karjatab, et vaata, kass on roti maha murdnud. Siis juba mõlemad tõstsid kisa peale pead ja oi kui palju nalja siis oli, kui lugu selgus:=}
 
quit 23. detsember 2003, kl 15.13
Minu 2 rotti ning kass saavad kah üldjuhul hästi läbi. Aegajalt kass avastab, et ta on siiski kiskja ning üritab rotte luurata, kuid rotid suhtuvad sellesse tugeva pohhuismiga ning jooksevad üle kassi, kes siis ehmunult ja pahaselt end üleni ära peseb, endal ees nägu, et "ökk, o tempora, o mores". Aga üldiselt piirdub kassi huvi vaid ohutust kaugusest jälgimisega. Minnie ükskord siiski hammustas kassi sabast, mille peale tuli suurem tüli ja kriiskamine, sest kass röögatas, kähises ja virutas käpaga, mille peale Minnie kriisatas, selle peale kappas kohale juba mu kuuekuune kutsikas, kes asus korda looma ja peksis muuhulgas üles ka laua all maganud jänese. Seejärel oli tuba mõnda aega täis ringiratast traavivaid loomi ja lendlevaid pabereid ning ma tundsin hetke hirmu, et kas nüüd saab keegi viga ka, aga õnneks rahunes kõik kiiresti ja kellelgi midagi viga ei olnud.
 
Sihvka 23. detsember 2003, kl 16.25
Oi, kui lahe lugeda!:)) Kujutan ette, kuidas quit'i loomaaed ringi sebis.:))
 
rotikass 11. august 2023, kl 16.38
https://lemmikloom.delfi.ee/artikkel/120157786/lobus-video-polegi-nagu-tom-ja-jerry-kassid-ja-rotid-mangivad-roomsalt-koos

Kui kass rotti lakub siis on see näriline talle lollilt popp pulgakomm
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!