Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kass potile
 
Cat 20. veebruar 2004, kl 07.56
Tere hommikust! Tuli minu pähe selline küsimus, et kas on võimaalik mingi valemiga õpetada kass potil käima? Olen kuulnud, et mõned pidavat käima. Kükitavad prilllaual ja omanikul pole muud muret, et tümba ainult vesi peale. Tore oleks ju, ja ka palju odavam. Praegu algavad ja lõppevad minu lühikesed talvepäevad innuka sobramisega liivakastis ja mängimas mängu "iga loos võidab".
Jõudu liivakasti koristajatele!
 
*** 20. veebruar 2004, kl 09.30
minu kaks kassi (mõlemad poisid) ei käigi käppapidi liiva peal hädal, vaid kõõluvad kõigi nelja käpaga kausi serva peal, saba kausi poole. Olen ise ka mõelnud, et kui mul poleks sellist luksust nagu kuivkäimla, õnnestuks mul need kassid ilmselt õpetada WC-potti kasutama.....
 
kiisuk 20. veebruar 2004, kl 09.58
vahepeal räägiti siin lausa mingist abivahendist millega saab harjutada-mingi asi mis potile panna
aga pakuti veel sellist varianti-tõsta pissikast kõrgemale ja kõrgemale natukese aja tagant lõpuks poti peale
ja siis mingil hetkel lihtsalt kast ära võtta
ise kavatsen katseda kui kiisu suuremaks kasvab
praegu on ta küll liiga pisike ja kukuks vist potti
:)
 
Cat 20. veebruar 2004, kl 11.20
:))))))))))))))))))))))))))))))))See oleks veel ägedam, kui pissiliiva puhastamine-kassi sellesr roojast puhtaks pesta!
 
onon 20. veebruar 2004, kl 11.39
on sellised laud-kate? plastmassist mis pannakse poti peale,hiljem see ära võtta,kass juba harjunud ja ilma ka ajab omad asjad.olen loomatarvete poes näinud,aga hinda ei mäleta
 
kreeker 20. veebruar 2004, kl 11.40
Soomlased õpetavad oma kasse nii:

http://www.genuinaburmese.com/

Lehekülje allservas on link: "vessatreenausta". Seal on ilusasti piltide pealgi asi ära näidatud.:)

Edu kassi õpetamisel! ;)
 
Mimmo 20. veebruar 2004, kl 13.30
onon, ole hea tuleta meelde, kus neid müüakse, neid abisi. Mina olen küsinud lemmiklooma poodidest ja balta turul ka käisin, aga ei olnud seal ja keegi ei tea ka kus olla võiks. Ma oleks väga tänulik. :)
 
Kaili 20. veebruar 2004, kl 13.34
Kreekeril antud link väga huvitav, kas keegi viitsiks ära tõlkida, kuna ma ise soome keelt ei oska ja inglise keeles seda ei ole. Kasvõi lühidalt. Oleksin siis ülimalt õnnelik :D
 
kiisuk 20. veebruar 2004, kl 13.47
Nägin taolist asjandust Balti jaama turul. Seal on üks selline putka millel on suur küsimus Tikke ostsid või midagi sellist ja müüakse loomatoitu. See on selline plastmassist tahapoole kaldus süvendiga kassipissikasti moodi alus. Oleneb muidugi poti suurusest aga seda saab potile peale panna. Õpetamine käis niimoodi et algul panna sinna süvendisse liiva ja kast WC põrandale, hiljem tõsta natuke kõrgemale ja siis potile peale ikka koos liivaga. Kui kasutamine selge siis see kaldus põhi alt ära lükata. Head leidmist ja kasutamist!


vott leidsin selle jutu varasematest teemadest
et tundub et balti jaama turult võiks seda leida

:)
 
Mimmo 20. veebruar 2004, kl 14.11
Aga ei olnud balti jaama turul seda. Müüja oli venelane ka ja ei osanud midagi kosta ta meile. :(
 
kreeker 20. veebruar 2004, kl 14.20
Kailile mittetäiuslik kiirtõlge. Idee peaks ikka selgeks saama.:)

1) Kui kassipoeg on õppinud liivakastis käima, leiab ta igalt poolt oma tuttava ja turvalise liiva üles.
2) Korralik ja vastupidav liivakast tuleb kõigepealt WC-potti panna. Liivakast peab ilusasti WC-potti mahtuma ja siis lastakse prill-laud alla. Kaas peab alati üleval olema.
3) Nn. WC-trenn peab edenema nii kiiresti või aeglaselt kui kassile just sobib. Kui kass on WC-potist oma liivakasti leidnud ja kasutusele võtnud, hakkab ta liivakasti väikese suuruse tõttu oma käppi WC-poti servale tõstma. Ja see ongi kogu treeningu kõige tähtsam point!
4) Kui kass tõstab juba kolm käppa poti servale, algab omaniku aktiivne osalemine treeningus. Juhul kui kass neljandat käppa poti servale ei tõsta, võib kassi aidata järgneval viisil. Siis kui kass juba hakkab pissile, tõsta ettevaatlikult ka kassi neljas käpp poti servale. Tegevuse ajastamine on väga tähtis! Kui kass on juba alustanud, ei jäta ta enam pissimist pooleli! Kui kassi käppasid enne pissimise alustamist sättima hakata, kass võib ärrituda ja jätta üldse pissimata. Kass võib võtta oma tähtsa toimingu segamist negatiivse kriitikana.

Kiida oma kassi iga korralikult sooritatud etapi eest!

5) Kui kass tõstab juba ise kõik oma neli käppa poti servale, pannakse liivakasti peale traatrest, nii et kass näeb all asuvat liivakasti ja võib tunda selle lõhna, aga ei või enam seal kraapida. Selle etapi eesmärk on näidata kassile, et tegemist ei olegi liivakastiga, kuigi näeb sedasi välja.
6) Kui kass käib oma nn. ”liivakastis” restist hoolimata, võta liivakast ära, aga jäta rest veel alles. Rest mõjub siis tuttava ja turvalisena. Ja kui majapidamises on veel väikeseid kassipoegi, siis see ei lase neil potti kukkuda.
7) Kui aeg on juba nii kaugel, siis võib resti eemaldada. Poti kaas peab alati üleval olema ja prill-laud all.
8) Kui potile õpetamine on selge, võib kassi ka vett peale laskma õpetada. Siis peab muretsema allavajutatava nupuga veepaagi/loputuskasti.
 
hihii 20. veebruar 2004, kl 14.25
http://clhill.com/cats/synchronism.htm
 
Kaili 20. veebruar 2004, kl 14.28
Tnx kreeker :)
 
Cat 21. veebruar 2004, kl 20.12
Huvitav, kas ka täiskasvanud kassid, kes siiamaani privaatset pissimismaja kasutanud on, ümberorienteeruvad?
 
siiamikassiomanik 05. märts 2004, kl 22.18
irw mul on siiami kass..käib väga edukalt potil,laseb wee ka peale kui viitsib:)
ja see võib olla kyll väga imelik,aga kass õppis ise potil käima...
ise hakkas huvi tundma..kõõlus koguaeg poti ymber...mõnikord tõstsid ise ka teda potile...ja yx päev yllatusena lasi kass ise potti...pakkisime kokku liivad ja liivapannid ning elu läks poole kergemaks...ja mitte mingisugust kassikusehaisu pole :)
hmm kuigi tema liivapann oli wc poti kõrval ja me spetsiaalselt ostsime sellis panni millelt käib põhialt ära (et kunagi saaks potile õpetada sellega)aga selline me ei jõudnud...tark loom õppis ise käima:)
algul kass tohutult häbenes seal käia....salaja käis...ei meeldind kui teda piiluti:P
aga nyyd on nii ylbeks läind,et kui wc tahad minna siis ta kiusu pärast vudib enne sind wc-sse ja "pott on tema päralt"
mis veepeale laskmisse siis mõnikord kuuled et käib wc ja teeb ära oma hädad,pärast kuuled kuidas wesi ka peale lastakse:P
mõnikord läheb ja lseb wee enne häda tegemist ka peale:P
ma võin kyll exida aga kuskil 1 aastaselt käis ta juba potil...:)
 
riina0 26. september 2018, kl 16.02
kas teil juhtub see õpetamise pann veel alles, oleks huvitatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!