Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Küsimus koerakasvatajatele
 
algaja alles 07. märts 2004, kl 16.38
Plaanin siin endale koera soetada, aga eriti veel sellega seonduvat ei jaga. Läksin lemmik.ee lehele, seal peab ankeeti täitma, kus on küsimus, milleks ma koera tahan, seal on igasugused erivariandid, nagu aretuskoeraks, näitusekoeraks, pere-, valve- jne. Küsiks just nende kahe esimese kohta, et mis vahe neil on, kas aretuskoeraga ei saa näitusel käia ja vastupidi? Kas neil on suur vahe? Näitustel tahaks küll käia, aga võib-olla tahaks kunagi ka poegi. Mis arvate?
 
eputaja 07. märts 2004, kl 18.51
No ega neil tegelikult ju suurt vahet saa olla, sest aretuskoeraga tuleb raudselt näitustel käia, sest muidu ei taha keegi Sinu koeraga kutsikaid teha. Aretus ja näitusekoerad on kallimad kui lihtsad kodukoerad. Minul on näitusekoer :P
 
xxl 08. märts 2004, kl 00.01
Kui koerast on saanud edukas näitusekoer siis on tal ilmselt ka kõik eeldused saada heaks aretuskoeraks, esiteks omaduste poolest ja teiseks on ka lihtsam müüa kutsikaid sest hea näitusekoer on tavaliselt ka tuntuse saavutanud enne aretuses kasutamist. Eelkirjutajaga nõus, kes tahaks anda head isast koera emasele kes pole näitustel midagi saavutanud.

Tavaliselt kui esimese koera ostja plaanib kohe osta aretuskoera võib see kasvatajates küll kahtlust tekitada et äkki plaanitakse kutsikate "vorpimist" - aretuse alustamiseks oleks ikkagi vaja koertemaailma nagu sisse elada, teadmisi koguda, oma tõugu tundma õppida eelkõige, seda saab väga hästi näitustel käies - seejärel võib juba mõelda kas hakata aretusega tegelema.
 
mõtetu 08. märts 2004, kl 09.15
sel lemmiku ankeedil küll mingit mõtet pole. ajaraiskamine see täitmine vaid. iga kasvataja tahab ikka ise üle vaadata, kes tema koera kutsikat tahab, mitte, et on kusagil lehe täitnud.

arvan, et parimal juhul saad mõned kasvatajate andmed. aga neid võid ka ise otsida.

jälgi ka eestis olevaid koerafoorume, saad ka üht-teist teada.
 
Annu 08. märts 2004, kl 11.23
täpselt eelmise kirjutajaga nõus-mingitest ankeetidest pole mitte midagi kasu-pead leidma endale tõu keda tahad...siis otsima kasvataja kes sulle meeldib ja kellel on head koerad. Ja siis edasi temaga asju ajama-tema õpetab sulle kõike mida sul on vaja teada konkreetsest tõust ja koertest yldse
 
enzu 08. märts 2004, kl 22.50
sa piad ise tiadma millex sa koera tahad::))
 
diisel 11. märts 2004, kl 17.38
aretuse ja näitusekoreal on ikka suur vahe. aretuseks sobib vaid 1 või 2 pesakonna kutsikat, vahel mitte ükski.
näitusel võid ju enam-vähem kobeda kutsaga saada hindeid hea ja vägahea - see ei tähenda et kutsu veel aretuseks sobiv oleks.
aretuskoera annab omanik ainult kindla inimese kasvatada, kes suudab heade eeldustega kutsikast suurepärase koera kasvatada.
vot hinnaga on ka nii, et aretuskoer võib minna heale aretajale hoopis soodsamalt kui tavaline näitusekoer.
 
Aivi Aavik 14. november 2019, kl 15.29
Tere. Soviks vähe abi. Mida kui öus vastu tuleb teine koer lähevad meie buldokid nii marru veavad nii kövasti vööra koera poole? Tänades.
 
to: Aivi Aavik 14. november 2019, kl 15.59
virtuaalselt sellele lahendust ei ole, liiga tõsiste tõugudega tegu. Ainus soovitus - pöörduda kogenud koolitajate poole, soovitusi selleks tasub küsida oma koerte kasvatajalt. Enda ja teiste koerte ohutuseks tasub oma koertele panna suukorvid selleks ajaks, kui neil võib olla võimalus kohtuda teiste koertega. Niisama selline käitumine ei muutu paremaks ja adrenaliinilaksu all võivad minna kaklema ka omavahel (kuna jutt käib oma koertest mitmuses) ja kaklustele võib vahele jääda ka kahejalgne. Elik: jutuajamine kasvatajaga ja seejärel kiiresti koertega koolitaja juurde!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!