Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kuidas jalutada kahe koeraga?
 
kaks koera 23. september 2004, kl 14.11
Kuidas te jalutate kahe koeraga?
Mul on kaks pisikest toakoera, elan korteris. Pisem nüüd juba eas, kus võiks hakata ka tihedalt väljas käima.
Olen poes müügil näinud selliseid rihmapikendusi, kus üks ots käib ühe koera kaelarihma/trakside külge ja teine ots teise koera külge, keskelt jookseb siis ainult üks jalutusrihm.
Kas nii on üldse võimalik koeraga jalutada?
Tahavad nad ju mõlemad joosta, karata, see aga ei anna üldse võimalust. Pealegi kui ühel häda on siis teine ootab või?
Olen proovinud mõlemad koerad eraldi rihmaotsas, küllaltki keeruline. Rihmad jooksevad keerdu ja mõlemas käes peab siis üks rihm olema.
Korra käisin ka nii, et vana koer oli lahtiselt ja teine rihma otsas. Aga majade vahel nii ei taha käia. Autod ju liiguvad jne

kuidas siis jalutada kahe koeraga, eraldi aegadel, korda mööda?
 
,,, 23. september 2004, kl 14.21
olen näinud eraldi rihmadega kolme väikese koera (spitsi) jalutamist. ei paistnud nagu probleemi olevat. teine juhus 2 suurt koera eraldi rihmadega. nemad tahtsid perenaise pooleks tõmmata, 1 kiskus ühele, teine teisele poole. kolmas juhus 2 hundikoera sellise ühise rihma otsas. jalutasid kõrvuti, kui 1 häda tegi, siis teine jah ootas. eks sa pead ise valima, milline variant sulle endale parim on.
 
marin 23. september 2004, kl 14.29
Hästi praktiline on ühendada omavahel 2 jalutusrihma käepidemest, so. tekib üks pikk rihm mille mõlemas otsas on klambrid kuhu koerad kinnitada. Nii on parem pikkust reguleerida kui koerte käimistempo erinev. Mulle selline meetod üldiselt meeldib, ja toimib ka.
Meie 2 kokkerspanjelit suudavad sedasi liikuda küll, et rihmad hirmsasti sassi ei lähe. Olen praktiseerinud pikka aega ka varianti, et hästi suur koer ühe lühikese rihma otsas ja samas käes fleksi otsas 1 spanjel. Nii saab ka hakkama. Seda kaks koera ühe (otsas kahekshargneva) rihma otsas varianti olen katsetanud kunagi ammu, aga ei toiminud.
 
päh 23. september 2004, kl 14.33
aga milleks on vaja korterisse kahte koera?
 
x 23. september 2004, kl 14.55
Näen oma kodu kohas naisterahvast jalutamas kahe suure bernhardiiniga....ei saa aru teema algatajast?!?
 
marin 23. september 2004, kl 15.19
saab aru teemaalgatajast. :)
bernhardiin on väikse toakoeraga võrreldes vana rahu ise, enamasti, astub väärikal sammul. Väiksed koerad seevastu kipuvad hirmsasti ringi sebima ja tulemuseks ongi vahel mingi "koerakanga" laadne moodustis. :) No alati ju ei taha käsutada neid rangelt kõrval käima...
 
kah omanik 23. september 2004, kl 15.22
mul kaks traageldajat aktiivset koera - üks käib paremal ja teine vasakul pool kõrval rihma otsas. pole probleemi.
 
3-ne 23. september 2004, kl 15.35
Mina käin korraga jalutamas kolme koeraga, tegu on väikest kasvu koertega (pekingitega). Eks ta ikka omaette tegu on küll kui sul on käes 3 flexi-rihma, paratamatult kipuvad need vahel sõlme minema. Vahel käime ka nii, et isane eraldi rihma otsas ja emased siis kahekesi ühe flexiga, mille ots jaguneb kaheks.
Isane on alati oma flexiga, sest ta tahab ju iga posti ja põõsa juures peatuda ja nuusutada, emaseid need kohad aga ei huvita, nemad tahaks just murulapil jalutada.
 
autor 23. september 2004, kl 15.44
to marin
ma ei saa hästi aru su seletusest...2 rihma omavahel käepidemest ühendada, kas mõtled flexi rihmu?
kas see pole siis sama mis ühes käes kahte flexi rihma hoida?
kas poleks mõtekas eri aegadel jalutamas käia?

mees käib hommikuti vanemaga pissitiirul enne 8sat. Mina saaks minna nooremaga 8.30.
Ja samamoodi ka päevane ja õhtune aeg.
Aga kahju oleks ainult ühe koeraga jalutamas käia:(
 
marin 23. september 2004, kl 15.51
seletuseks
Mitte flexid vaid tavalised nahast jalutusrihmad.
See on muidugi maitseasi, minu jaoks on lihtsam kui mul on üks pikk rihm mille mõlemas otsas jalutab koer. :)
 
kahekoerapidaja 23. september 2004, kl 17.41
Õpeta oma väikesed koerad teineteisega arvestama. Mul läksid ka algul rihmad hirmsast sassi, siis alguses käisin eraldi jalutamas ning kui hädad tehtud oli (ka isasel), siis tõin teise ka välja ja sidusin rihmad kaelarihmade juurest kokku (et väiksem liikumisruum oleks valele kohale nihverdada), alati nii, et isane, kui suurem ja rohkem nuuskiv, väljapoole ning hakkasin neid kõrval talutama. Alguses on raske küll (selg väsib ära ja käsi jne), kuid kuna alati oli isane emasest vasakul, siis harjusid ära ning järk-järgult tegin sõlme kaelarihmadest kaugemale andes seega rohkem vabadust. tänaseks päevaks jalutame täies rihmade pikkuses peaaegu alati koos, ka hädal ning isane hoiab kenasti emase vasakule poole, seega ei lähe rihmad puntrasse ning kõik saavad oma asjad ka aetud. Isegi lahtiselt ringi tõmmeldes põllul ja metsas olen täheldanud, et emane vastu isase paremat külge jookseb, kui too oma asju ajab ;)
Nüüd saan kasutata seda hargnevat värgindust kah ja hästi mugav on jalutada, aga selle nimel tuleb tööd teha. Meil läks üle kolme kuu nendele aktivistidele jalutuskultuuri õpetamiseks :)
 
LFD 23. september 2004, kl 19.25
mul on 7 koera ja saan kõigiga korraga jalutada:P ( 2 suurt ja 5 väikest). Tehke järgi :D
 
m-m 23. september 2004, kl 23.41
New-Yorgi parkides ja ka teistes suurlinnades olen imetlenud koerajalutajaid neil rihma otas korraga vähemalt kümme koera ,koerad on kõik erinevatest peredest ja erinevast tõust.tööloleku ajaks palgatakse koerajalutaja ,kes koerad jalutama viib.arvan,et siis peaks ka sina oma koertega hakkama saama,kahjukú ei oska öelda kuidas see tehniliselt peaks käima ,olen isegi selle üle mõtislenud aga küsima pole läinud.
 
kati 24. september 2004, kl 12.59
koerad vajavd õpetust,siis ei lähe rihmad segi.!!!!!!!!!
kujutan juba ette kuidas sa lohised kahele koerale tänavat pidi järgi,ihhii
 
Sabrina 24. september 2004, kl 15.11
Meil kah kaks koera (väikesed). Jalutame kahe flexirihmaga ja saame hakkama. Algul oli pisut keeruline, aga nüüd tunnen end juba kui zonglöör kui nende kahega õue läheme. Pole hullu midagi!
 
Jalutu Peni 28. märts 2020, kl 15.08
https://www.youtube.com/watch?v=KLkznW_YVdQ

Aga teate koerinimesed praegu peate vähemalt kahe meetrist koerarihma kasutama
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!