Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
kass õpetamine inimese WC potile
 
loll 27. september 2004, kl 07.16
kuidas see käib?
ise mõtlesin, et panen liivakasti WC poti kõrvale ja harjutan ta alguses sinna käima. siis hakkan "ülejääke" WC potti valama ja ei tõmba kohe vett peale. et siis lõhna peale läheb sinna. aga on see õige tegutsemine?
 
a. 27. september 2004, kl 09.21
meie kunagine siiam õppis selle triki ise selgeks, tema liivakast asus küll ka kempsus, aga üksord ta lihtsalt näitas mulle, kuidas ta suurel potil käia mõistab :)
oluline on kassile see, et prilllaud poleks libe, selleks peaks vist selle plastmassist võru üles tõstma ja panema potile peale mingi laua, siis on kiisul natuke kindlam tunne asju ajada, meil oli olemas selline laste jaoks mõeldud väikese auguga potikate ja see sobis ka kassile.

eks selle lõhna peale loomad seal asjal käima hakkavadki, katseta, ega kaotada ei olegi midagi
 
väga värske kassipidaja 27. september 2004, kl 11.15
minu vanaema ka kunagi õpetas oma kassi potil käima, aga enam ei saa kahjuks küsida kuidas, vanaema pole enam, kassi ka, aga käiski potil, kükitas potiäärel ja pissis sirgelt otse auku, vett vaid ei tõmmanud peale :)
 
kamill 27. september 2004, kl 11.43
Seisin bussipeatuses ja ootasin bussi. Võõras kass tuli minu ette ja tegi näu. Seepeale kõnetas mind kõrvalistuv vanem proua, ja rääkis ära oma kassisaamisloo. Tulnud kiisuke tema ukse taha, kodutu ja nälginud. Kahju hakanud. Otsustanud siis proua, et kui kiisu puhtusepidamise ära õpib, jääb pereliikmeks. Otsinud proua välja siis suure heeringakarbi, pannud liiva sisse ja esikunurka. Kiisu tunnistanud asja omaks. Järgmisel päeval oli karp nihutatud WC ukse alla. Kiisu probleemi ei teinud. Edasi rändas karp WC-sse ja lõpuks kempsupoti sisse, kuhu see kenasti pidama jäänud. Mõne päeva pärast võeti karp hoopis ära ja kiisu harjuski potil käima :)
 
Tella 27. september 2004, kl 16.01
Ostad ümmarguse plastkausi, kus sees kassiliiva hoiad ja õpetad kassi seal käima. Siis hakkad seda kaussi wc potti asetama ja loomulikult näitad kassile ka, kus see on. Kass õpib tasapisi prill-laula istuma kui häda teeb. Seejärel vähendad tasapisi kausis liiva kogust kuni jääb tühi kauss, kus natuke veel lõhna sees. Seejärel võtad kausi üldse ära ja kass käibki potil. Aga pead hoolitsema selle eest, et tal alati wc-sse ligipääs oleks ja prill-laua kaas üleval.
 
min 16. juuli 2012, kl 15.40
aga vett peale laskma kuidas opetada
 
Inimene 30. september 2012, kl 19.16
pane Sittajunn nuppu peale
 
see on keeruline 02. oktoober 2012, kl 00.33
kuna kassid ei armasta teha mõlemet häda ühte kohta.Võib välja kukkuda nii,et teeb pissi küll potti, kuid muu poti kõrvale ja kui riidlete, siis hoopis tuppa voodi alla!
Minu praegune kass õppis kuidagi ise ära nipi tegema pissi duši äravoolu kohta.Sätib ennast sinna ja päris naljakas on vaadata,et vahel vaatab üleõla tagasi,et kas on ikka õige asend ja et tilkagi kõrvale ei läheks.
Kui valmis, siis vajaduse korral purukausile muud tegema.Purukausis käis enne jube kraapimine ning selle moe õpetasin välja niimoodi,et nagu kraapima hakkas- kui peale sattusin muidugi- siis kutsusin kiisut rääkides temaga.Kiitsin teda, kui ta kraapimise järele jättis, andsin midagi suupärast.Pikapeale on ta harjunud mitte kraapima ka üksi kodus olles.Üldiselt annab kiitmine kasside puhul paremaid tulemusi, kui karistamine.
 
55 05. oktoober 2012, kl 22.20
Häid näiteid leiab http://www.youtube.com/watch?v=w4wka4aKtZE Otsingusse cat toilet jne..
 
liisu 06. oktoober 2012, kl 20.11
Saab õpetada ka vett tõmbama, kui pikendada seda nööri ja panna tutt otsa, et ulataks hästi.
 
Kassisõber15 27. august 2020, kl 12.20
Mina õpetasin kassi potil käima ja oskab ilusti vett ka peale vajutada. Lisaks oskab telekat vaadata ja autot juhtida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!