Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
dogi kutsikas
 
liis 06. veebruar 2005, kl 19.04
meil on uus pereliige-5 kuune dogi kutsikas.Meiega koos elanud 3kuud.Teeb muret see,et uriseb aeg ajalt minu noorema lapse peale(5a).NÄITEKS kui poiss püüab teda maha sikutada diivani pealt ja käsutab teda minema OMA KOHA PEALE-see tähendab,-teise diivani peale.Minu nähes ei ole sellist asja juhtunud,kuid kuulen ikka vahest et koer jälle uriseb poisi peale.Nii,et korrale ma päris ka tagandjärgi koera kutsuda ei saa...või kudas selle probleemi lahendada?Minuga ta üritas ka päris alguses,kuid tegin talle kohe selgeks(lükasin tugitoolist maha ja panin mõneks minutiks kööki kinni)kes on majas peremees,sellest piisas ,rohkem ta pole eriti võimu näidanud.ta peaks ka last aksepteerima....ehk oskab mõni nõu anda...
 
ma 06. veebruar 2005, kl 19.33
Loe http://www.koer.ee/ leheküljelt vasakust tulbast käitumise kohta. Kõiki karjajuhi harjutusi peaksite tegema koos lapsega, laps läheb enne uksest välja, lapsele annate enne süüa kui koerale (s.t. võib isegi nii teha, et panete koerale söögi valmis, nii et ta näeb ja siis annate lapsele süüa, koera nähes, koerale sööki kätte enne ei anna kui laps on lõpetanud!) - et koer hakkaks mõistma, et laps on karjas kõrgemal kohal kui tema.
 
jajaa 06. veebruar 2005, kl 20.30
ja need asjad tuleb kohe ilusti kiiresti paika panna,kuni pole hilja
 
Olga 06. veebruar 2005, kl 21.33
Miks laps puutub koera???Sellepärast ta ei salli last ,lapsed ei tohi koera õrritada.Koer tahab rahus olla.Koera ei tohi piinata.Õpi koera kasvatama.Osa koeri ei salli lapsi.Vot.
 
liis-vastan 06. veebruar 2005, kl 22.24
ma arvan ,et laps peab ka koeraga kokkupuutuma.kuidas laps ei tohi üldse koera puutuda?Üks asi on koera õrritada,teine aga koeraga koos olla.Ma sooviks küll et minu koer oleks lastesõbralik,aga mitte et mõni koer ei salli üldse lapsi.Meie peres on kaks last ja koeratõug sai ka valitud enamasti laste järgi,minu teada dogi t.koerad on enamasti lastesõbralikut.Meil on suur hoov kus nad saavad suvel mängida ja joosta,praegult loomulikult on koer enamus aega toas,kuidas siis lapsed temaga kokku ei puutu,ikka mängivad palliga jne...Ega ei võetud perre mingit valvekoera,mis siis saab kui ma lastel ei luba koera üldse puudutada,kasvab suureks,keeran selja ,laps puudutab ja ongi õnnetus majas.Mina ei ole Olgaga nõus selle kohapealt.Koer on küll suurt tõugu aga see ei tähenda et ta ei sobi lastega perre,tihtipeale on väiksema kasvu koerad agresiivsemat,ja üldse ma arvan kui kutsikaeas kasvatada koer õeti,siis saad selle tulemuse mida soovid. Meie pere jaoks on koer suur ja truu sõber eelkõige,nii lastele kui ka täiskasvanutele.Ja sellest ei tohiks ju midagi hullu olla et ka lapsed aegajalt nõuavad tema käest teatud korda.Ta peaks ka neid mingimääral aksepteerima kui perekonnaliikmeit,ja väikseid karjajuhte.Ma ei kirjutaks kui ei sooviks õeti oma koera kasvatada.Kui ma eksin siis ootan nõuandeid.
 
paber 07. veebruar 2005, kl 00.47
Väga, väga kummaline käitumine dogi poolt! Tähendab, enamiku tõugude puhul oleks see käitumine suht tavaline (karjasuhted jne.) kuid üks õige dogi küll sellisel viisil ei käitu. Milline oli kutsika vanemate iseloom? Minul on küll kuri kahtluseuss hinges, et tegemist on jälle ühe paberiteta "puhtatõulise" kutsikaga, kelle iseloom ei vasta dogi omale :(
Vabandan väga, kui eksin.
 
dogiomanik 07. veebruar 2005, kl 10.04
See, et dogikutsikas uriseb ei tähenda veel, et ta ei ole puhtatõuline. Kuigi dogi on loomult leplik tõug, tuleb ka selle tõu juures ette dominantsemaid isendeid. Tegu on ilmselt lihtsalt keskmisest võimukama kutsikaga. Mul endal on noor isane dogi, kellega tuli samuti esimesel eluaastal päris kõvasti puid-maid jagada. Oluline on ise väga järjekindel olla. Üldiselt ei ole laps koerale autoriteediks, kelle sõna ta meelsasti kuulaks, aga ema ülesanne on koerale selgeks teha, et lapse peale ei tohi mitte kunagi ja mitte üheski olukorras uriseda. Kui selline urinaolukord peaks ette tulema, siis ma kärataksin koerale ikka väga vihaselt ja resoluutselt. Seni kuni laps on suuremaks kasvanud ja teab, mismoodi koeraga käituda, peab ema koerale näitama, et ta kaitseb oma lapsi ja vajadusel väga vihaselt. Loomulikult peavad teil endal koeraga karjasuhted paigas olema.
Igal juhul soovitaks ka mõne koolitaja poole pöörduda, kes kindalsti oskab kõige paremat nõu anda.
 
dope 07. veebruar 2005, kl 13.26
kuts on lihtsalt armukade
 
** 07. veebruar 2005, kl 15.15
Meil olid koera ja lapse vahel probleemid täpselt samas vanuses (siis koera vanuses) - lapse peale urises ja ühe korra isegi naksaks, lisaks võileiva käestnapsamine ja muud pättused. Laps oli ka viiene. Mulle öeldi, et koeral on enesekehtestamise aeg ja üritab hierarhias kõrgemale tõusta. Soovitused toimisid tõepoolest - laps ees uksest välja, laps enne sööma. Lisaks kasutasin veel seda, et eriti hinnatud maiuseid andis kutsikale laps. Ja mitte otsekohe, vaid koer pidi enne ikka istuma natuke aega ja lapsele otsa vaatama. Algul pidin kõrval olema, et peni lihtsalt niuhti maiust endale ei tõmbaks. Väga kähku sai aru, kes on temast tähtsam.
 
paula 07. veebruar 2005, kl 16.00
tore lugu.pole kuulnud tigedast dogist,aga meie pekingi paleekoer küll väikese lapsega ei leppinud .
 
bix 07. veebruar 2005, kl 17.09
Igal juhul lollus hakata koera diivani pealt maha tirima. On ju selge, kellel rohkem jõudu on. Sellistes "jõumängudes" jääb koer kindlasti võitjaks. Võtku parem maiustus või mänguasi ja meeelitagu, kui tingimata vaja diivan vabaks saada. Veel parem oleks koerale üldse igasugune diivaneid mööda ronimine ära keelata.
 
dogiomanik 07. veebruar 2005, kl 22.14
No sellist asja nüüd küll ei ole, et juht meelitab oma koera maiusega diivanilt maha. Maiust kasutatakse ikka siis, kui koerale õpetatakse uut käsklust ja mitte mingil juhul siis, kui küsimus on domineerimises. Järmine etapp oleks ju sel juhul, et näe võta vortitükk, aga palun ära mind hammusta. Ikka üsna resoluutselt tuleb koer sellises olukorra diivanilt maha käsutada, kuid päris kindlasti ei tohiks selleks käsutajaks laps olla.
 
liis-vastan 08. veebruar 2005, kl 14.33
Aitah,nõuannete eest!Ehk tõesti minu dogi tahab olla lapsest üle,see diivani lugu on nii,et me ei lubagi teda oma diivanil lesida kuna tal on samas toas oma diivan ja poiss teab, et koer peab magama oma asemepeal.eks ma pean võimalikult palju sellele asjale tähelepanu pöörama,ega ei ole välistatud et poiss ise aeg ajalt kiusab koera.Nii,et pean tähelepanelikult jälgima nii last kui ka koera.Peres on ka 8a tüdruk,neil küll omavahel probleeme ei ole.Loodan et saame sellest üle ja meil peres on tore,lapsi armastav dogi.
 
anu 09. veebruar 2005, kl 14.33
meil sama probleeb nagu teema algatajalgi.meil kuuekune inglise kokkerspanjel ja nii kui meie pere kuue aastane poiss koeraga ette vötab tulemuseks urisemine.isegi siis kui poiss oma toast välja tuleb koer jookseb ta juurde ja uriseb aga nii pea kui ära on n uusutanud tirib oma mänguasjad tema juurde -noh et hakkame juba mängima.poissi olen jälginud j TA pole koerale liiga teinud.mängivad teinekord kyll nii nagu meie täiskasvanud ei mängiks,aga olen alati korrale kutsunud nad MÖLEMAD.(meil ka 10 aastane tydruk peres ja temaga pole mingit probleemi)lugedes siin inimeste arvamusi siis pole mul ka muud rohkemat teha kui ikka jälgida ja asi paikka panna .
 
Kuido 03. jaanuar 2020, kl 19.11
Esiteks,koera ei tohi sikutada,veel vähem tohiks lasta seda teha 5 aastasel lapsel
 
Kuidole 03. jaanuar 2020, kl 19.24
kas veelgi vanemaid teemasid ei leidnud? Tühised 15 aastat on möödas...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!