Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Kass turtsub
 
nii mures :( 21. märts 2005, kl 08.19
Tere kallid kassiomanikud,
ehk oskate mind minu mures aidata.
Viis päeva tagasi hakkas mu kass turtsuma, läksime arsti juurde ning arst ütles, et on mingi kassiviirus ja andis 6-ks päevaks süste. Paraku ei ole asi üldse paremaks läinud. Kass on loid, nohiseb, aevastab, sügab nina, sööb vähe. Täpselt nagu nohu on inimesel - ei saa hingata, sest nina on kinni.
Tagatipuks on teinegi kass hakanud aevastama..:((
Loodan väga, et teie lemmikul ei ole olnud sellist viirust (kas on), aga ehk oskate öelda, milles asi? Kuidagi kummaline on see arsti poolt pandud diagnoos - kassi-viirus...
Mõlemad kassid on vaktsineeritud marutaudi vastu.
 
XXL 21. märts 2005, kl 09.43
Tuleks vaktsineerida kõigi haiguste vastu. See maksab küll tunduvalt rohkem, kui kaitseb ka kassigripi eest. Marutaud ainult ei aita ju. Samas peaks see viirus hästi alluma ravile. Loodame, et kõik läheb teil hästi.
 
Loomasõber 21. märts 2005, kl 10.06
selle turtsumise taga on tõepoolest kassiviirus hingamisteede oma nimelt ja marutaudivaktsiin selle vastu ei aita. selleks on kompleksvaktsiin. ja kui vaktsineerimised tegemata, siis nüüd neid teha ei tohi, kassid pead terveks ravima, siis kolme kuumöödudes, kui kass uuesti haigeks jäänud pole võib vaktsiinid teha. minu kassid said tablette ja need aitasid küll, mitte koheselt vaid kümme päeva tuli anda ja kuskil viiendal läks asi paremaks, kuigi jah, kinnise nina likvideerisid teiseks päevaks ikka ära.
ja teine kass turtsub seepärast, et sai nakkuse esimeselt. Mine kindlasti loomaarstile tagasi ja palu tablette nimeks vist kui nüüd kirjapildiga ei eksi oli SYNULOX, andmine on küll vaevaline (1/4 kask korda päevas, panin kohe jõuga otse kurku ja lõuad kokku, pead kulkas hoides ja natsa kõrisõlmele vajutades, see kutsub neelatuse esile, aga proovida võid kah mõne hea maiuse (meil pasteet) sisse) kuid neist on kindlasti abi - seda omast kogemusest.
See viirus allub tõesti hästi ravile, mul mõlemad nüüd terved kui purikad, kuu veel ja siis võime minna vatsineerimistele :)
Kuid samas ei pruugi kass ilma ravita sest välja tulla, kuna hingamine on raske ja pinnapealne, see võib omakorda esile kutsuda kopsupõletiku ja siis juba kiisudemaa...
Aga rohtude saamisel paraneb lemmik kindlasti :):)
 
Kass2 21. märts 2005, kl 10.09
kass sööbki vähe kui on nohu ja lõhna ei tunne. Kui mingit sööki kergelt soojendada (näiteks konservi), tuleb toidule rohkem lõhna juurde ja siis võibolla kass sööb. A disgnoos on naljakas jah. Äkki konsulteerid kasvõi telefoni teel mõne teise arstiga. Näiteks Tallinna Västriku kliinikul on kiirabi telefon 24 h 502 3191
Ja XXL-l on õigus, kasse tuleb vaktsineerida nii marutaudi vastu kui kompleksvaktsiiniga enamlevinud kassiviiruste vastu.
 
chilipi 21. märts 2005, kl 13.43
sel viirusel on ka oma pikk nimi, aga et inimesi mitte segadusse ajada, ütlevad arstid selle kohta enamasti lihtsalt kassi-viirus. See ongi nagu inimeste kerge külmetus, kui kurk valus ja nina nohune.

Kõik hea nõu on siin eespool juba ära antud - olen ka seda kassil ravinud. Tablett pulbriks ja hakkliha sisse oli minu meetod.
 
Liisi 30. märts 2005, kl 14.20
kas mitte kompleksvaksiinis ei ole ka marutaudi vastu olev aine?
 
Mskassid 26. november 2018, kl 15.41
mul sama probleem. Kassid turtsuvad.
 
Chilipi 26. november 2018, kl 15.43
chilipi Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> sel viirusel on ka oma pikk nimi, aga et inimesi m
> itte segadusse ajada, ütlevad arstid selle kohta e
> namasti lihtsalt kassi-viirus. See ongi nagu inime
> ste kerge külmetus, kui kurk valus ja nina nohune.
>
>
> Kõik hea nõu on siin eespool juba ära antud
> - olen ka seda kassil ravinud. Tablett pulbriks j
> a hakkliha sisse oli minu meetod.
 
Kass turtsub ja aevastab 04. veebruar 2019, kl 21.57
Tere,
Olen mures oma kassi pärast täna terve päeva turtsus ja aevastas minu voodis. Ei tea kas see on mingi kassi haigus või midagi?
 
aili 20. märts 2019, kl 17.39
mul on elanud kolm kodukassi kuskil üle 10 aasta. ei ole nad kunagi turtsunud. ometi hulguvad väljas suht pikalt iga päev, aga magavad alati kodus öösiti. kas ikka peab alati muretsema lemmiku viiruse pärast, äkki kassid saavad kuidagi ka ise terveks?
mitte etteheide ei ole see, vaid mõtlen, et kui minu pere kassid ei ole haigust saanud nii pika aja jooksul, siis vast ei ole see kassiviirus ka nii hull. meil õu on hulkuvaid kasse täis, keda isegi puudutada ei tahaks, aga tundub et minu kassidele ei ole see külge hakanud, elame väikelinnas ja olen vaktsineerinud neid ainult marutaudi vastu. kunagi pole teinud mingit muud vaktsiini. söövad konsumi krõbunaid ja vahel ka mu enda söögilaualt midagi näpsavad ära. ei ole ühe pere kassid, kõik on võetud väiksena mööda eestit erinevatest kohtadest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!