Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lemmikloom
Austraalia Lambakoer
 
Kelly 01. veebruar 2006, kl 09.13
Surfasin internetis ja leidsin sellise tõu nagu Austraalia Lambakoer. Tundub hästi ilus - selline natuke Berni Karjakoera ja natuke kolli moodi. Huvitav kas eestis ka selle kutsikaid on?
 
T 01. veebruar 2006, kl 09.30
Kutsikaid Eestist pole võimalik osta, aga naaber riikidest küll. Infot leiad www.hot.ee/austraalialambakoer
 
99 01. veebruar 2006, kl 09.51
Tõug, mis vajab aktiivset tegelemist. Ei sobi paljudele.

Huvitav, et mitmel juhul pole raske arvata, millist tõugu foorumites jälle otsima hakatakse suure kisaga. Kuidagi on need juhtunud vahetult peale teleesinemisi.
 
S. 01. veebruar 2006, kl 09.55
To 99: millises teleesinemises on olnud juttu Austraalia lambakoerast?? Küsin uudishimust , kuna selle tõu suur fänn olen.
 
XXL 01. veebruar 2006, kl 10.02
Mõisteti süüdi looma väärkohtlemises süüdi Falci turvamees, kes austraallast peksis, kes oli kinnitatud poeukse külge ja juures seisis tema pere 4-5 aastane lapsuke. Seda näidati telekast kõigist kanalitest. Usun, et sellest jutt. Koer oli just see sinine variant.
 
s 01. veebruar 2006, kl 10.05
njahh...Austraalia lambakoer ja Austraalia karjakoer ikka väga erinevad tõud ju!!!!!
 
XXL 01. veebruar 2006, kl 10.11
Need on erinevad tõud tõesti, kuid ma ei ole trehvanud viimasel ajal saatele, kus juttu austraalia lambakoerast. Kuriteo ohvriks oli austraalia karjakoer. Sellega võidi segi ajada, kui viide saatele.
 
Mia 01. veebruar 2006, kl 10.17
see oli austraalia karjakoer telekas
 
Siiri 01. veebruar 2006, kl 10.44
üks on Austraalia LAMBAKOER, teine on Austraalia KARJAKOER.
Ka välimuselt 2 konkreetselt erinevat tõugu!
 
Töntsa 01. veebruar 2006, kl 11.22
Ma arvan, et teemaalgataja on siiski just austraalia lambakoera silmas pidanud (tema enda kirjelduse järgi).
 
zxc 01. veebruar 2006, kl 11.41
Mõlemad tõud on tõsised aktiivsed töökoerad, austraalia karjakoer on raskem, lambakoer pehmem. Mõlemas on bordercolliet, lambakoeras valdavalt ja see on tuntav ka iseloomus. Ainult sohvakaks ei sobi kumbki tõug! Eestis on mõlemad tõud juba olemas, lambakoer esialgu üksikute isenditena. Meile lähim ja väga kõrgetasemelisi koeri kasvatav kasvataja elab Lätis.

Austraalia lambakoerte huvi rahuldamist võiks alustada siit: http://www.australianshepherds.org/

Austraalia karjakoertega saab tutvuda näiteks siin: http://www.cattledog.com/
 
Kelly 01. veebruar 2006, kl 11.42
Muidugi pidasin silmas Austraalia LAMBAKOERA!
 
maret 03. august 2011, kl 20.39
T

Saab küll eestist osta , mina tean kes müüb austraalia lambakoera kutsikaid.
 
ladyace 04. august 2011, kl 22.35
Eestis on hetkel austraalia lambakoera kutsikad täitsa saadaval (4. pesakond Eestis). Kui on huvi tõu vastu, siis kutsikaid saab vaatama tulla.
Aussiedest on olnud juttu Sõber koer saates 2007 või 2008. Peale seda on Eestis olnud 3 pesakonda ja on sisse toodud uusi koeri päris mitu.
 
omar 01. veebruar 2013, kl 08.22
Eks paneb muidugi muretsema, kui kuuled, et selliseid tõuge tahetakse. Me ju ei tea kuhu need tõud lähevad. Korterikoerteks need lihtsalt ei sobi, kuid maale, kus neid vabana karjatamiseks kasutatakse on ju lausa ideaalne.
Meie loomasõbrad arvavad, et kõik loomade, kes neile aga meeldivad, on lausa õnnega koos kui nende lemmikuks saavad. Aga see ei ole nii. Lemmikloomadest tehakse sageli täiesti inimeste ülepoputatud mängukannid, kelle kõik loomulikud instinktid ja vajadused surutakse maha. Kui on aga tegu sellise koeratõuga, siis ei pruugi tema mahasurumine õnnestuda ja konflikt on sinna juba sisse programmeeritud.
 
Mari78 02. juuli 2014, kl 14.47
kas teil on aadres või telefon?
 
karjak 02. juuli 2014, kl 17.32
Selliseid koeri võib ainult maale, vabapidamisega ja loomade juurde võtta. See koer tahab rohkem liikumist ja tegevust, kui ükski inimene suudab pakkuda. Ta tunneb naudingut praktiliselt ööpäevaringselt karja jälgimisest ja kohe sekkumisest kui mõni loom läheb sinna kuhu ei tohi. Kui räägitakse, et koer tahab koguaeg peremehe juures olla, siis karjakoer tahab karjas olla, tahab sundida karja endale kuuletuma, igavleb siis kui kari magab. Kõige parema meelega on ta muidugi koos peremehega karjas.
Kuid eriti alla aastased, kui nad korterisse sulgeda, siis võivad olla tõelised nuhtlused, hävitavad igavusest kõik, nii selle millele hambad peale hakkavad, kui selle millele ei hakka, viimasel juhul kahjuks tihti enda hambad. Väljas üritavad karjatada lapsi ja autosid, instinktid otsivad väljapääsu võimatutest tingimustest.
 
Anna 31. märts 2016, kl 15.29
See koer sobib ainul nendele kelle elustiil on sport. See on väga energiline loom, palju hullem kui Jack Rassel. Korterisse ta ei sobi kindasti. Nendele kes pole koera ennem kasvatanud ei sobi. See on nagu lisalaps koju, vaja 100% teie ajast.
 
to anna 31. märts 2016, kl 19.08
Nii kurb lugeda, kui öeldakse, et korterisse ei sobi. Njahh. Päris farmi korteris ei pea. Iga koeratõug pole küll korterikoer, aga enamus saab hakkama.
Korterisse minu arvates ei sobi kesk-aasia lambakoer, kaukaaslane, tiibeti mastiff, lõuna-vene lambakoer, pürenee mäestikukoer jm sarnased üksi töötavad valvekoerad. Eks siuksed ole aretatud suure maa/karja valvamiseks ja nad ei vajanud tööks inimese abi või käske.
Austraalia lambakoer seevastu töötas koos inimesega. Ta tahab sinu lähedust ja ta jälitab sind su kodus. Ka wc ja vannituppa tuleb järgi, aga see kas lased, on sinu asi. Kimdlasti ärg laske end heidutada sellest, et uupsi ma elan korteris.
KOERA HUVITAVAD MINUTID JA TUNNID MITTE RUUTMEETRID.
 
üks 01. aprill 2016, kl 15.46
Mu sugulasel on Austraalia lambakoer. Ja Anna jutt on täiesti õige - sobib inimesele, kel on väga palju aega koeraga tegeleda, jalutamas käia jne.
Ei kujutaks ettegi sellist aktiivset koera korteris! Sugulasel on suur maja ja suur aed (linnas, seega lõputud karjamaid siiski pole). Aga sellele tõule on seda ilmselgelt vähe, et koer lihtsalt suures aias jalutab/mängib.
Kindlasti ei soovitaks seda koera korteriinimesele ja neile, kes iga päev 17-ni tööl ja koer päev otsa vaid kodus aias jooksmas/mängimas.
Muidu on armas koer ja pole ka kuri, aga MEGAaktiivne.
 
to anna 04. aprill 2016, kl 18.58
Mis vahet sel on, kas mängid koeraga metsas või oma hoovis? Austraallane ei taha üksi olla, seega sa ei jäta teda kauaks aeda.
Fun fact* esimene austraalia lambakoer, kes Eestisse toodi, toodi korterisse. Inimesel siiamaani kennel ja tegeleb aktiivselt tõu aretamisega. Vahet ei ole ju, maja omav inimene on just laisem.
Helle-Mai 03. jaanuar 2020, kl 21.00
Mul on Austraalia lambakoer ja ta oli mõni aeg mu tütre peres ja viibis seal aias. Ometi tahtis ta olla peremees-perenaise juures , tuli tuppa kõndis vaipadel ja oli noortele tüliks ja nii tuligi ta nö vanaema-vanaisa juurde elama , seega meie korterisse. Tõsi, me jalutame temaga vähemalt 30 min ja seda 3-4 korda päevas. Kuuletub. On meile kui treeneri eest, kes sunnib välja minema ja liikuma ning seda iga ilmaga. Lemmiku jaoks pole midagi liiga rasket -me oleme temaga väga rahul ja omamoodi õnnelikud. Ka oleme hoolsad ta mustust koristama ja keelame teda haukumast, et mitte naabreid häirida ja ime , naabrid on meiega just temaga suhtluse läbi sõbralikud. Parim koer-parim sõber!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!